Συμφωνία – σταθμός στο χώρο της ψυχαγωγίας

Metro Goldwyn Mayer/ Φωτογραφία shutterstock

Αυξάνει τις επενδύσεις της στον τομέα της ψυχαγωγίας η Amazon, η οποία ανακοίνωσε ότι συμφώνησε στην εξαγορά της MGM, της εταιρείας που κάνει τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ και διαθέτει κάποια από τα πιο σημαντικά στούντιο του Χόλιγουντ.

Η συμφωνία, συνολικής αξίας 8,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα δώσει στο διαδικτυακό κολοσσό του Τζεφ Μπέζος μία τεράστια βιβλιοθήκη ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών, που θα μπορούν να βοηθήσουν την Amazon να βελτιώσει τα βάση, Prime Video. Η MGM διαθέτει πάνω από 4.000 ταινίες και 17.000 τηλεοπτικές εκπομπές.

Η Amazon στοχεύει στη δημιουργία μίας τεράστιας βιβλιοθήκης ταινιών, με τη βοήθεια των ειδικών της MGM, ενώ η ολοκλήρωση της συμφωνίας που ανακοινώθηκε υπόκειται στις αρμόδιες αντι-μονοπωλιακές αρχές για έγκριση.

Παρά το γεγονός ότι το streaming είναι ένα μικρό κομμάτι της αυτοκρατορίας της Amazon, ο διαδικτυακός κολοσσός έχει επικεντρωθεί εδώ και καιρό στην επέκτασή τους στον τομέα της διασκέδασης. Για παράδειγμα, μία πολυαναμενόμενη σειρά βασισμένη στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» ετοιμάζεται αυτόν τον καιρό.

H Prime Video – η οποία διαθέτει πρωτότυπες, αλλά και βραβευμένες εκπομπές, όπως το «The Marvelous Mrs. Maisel» - συνδέεται με το πολύ δημοφιλές πρόγραμμα Prime της Amazon και προσφέρει ταχύτερα τις εκπομπές και τις ταινίες στους περισσότερους από 200 εκατομμύρια συνδρομητές. Τα νούμερα αυτά καθιστούν την Amazon έναν πολύ σημαντικό ανταγωνιστή του Netflix με τα 208 εκατομμύρια συνδρομητές.

Και παρά το γεγονός ότι το λιοντάρι της MGM εμφανίζεται σε πολλές εμβληματικές ταινίες του Χόλυγουντ, όπως «ο Μάγος του ΟΖ», η αλήθεια είναι ότι δεν έχει το franchise που διαθέτουν άλλα στούντιο.

Και γεννάται φυσικά το ερώτημα: Γιατί η Amazon ήθελε την MGM; Η απάντηση είναι τρεις λέξεις: Μποντ, Τζέιμς Μποντ.

Το στούντιο διαθέτει τη σούπερ επιτυχημένη σειρά με το διάσημο Βρετανό κατάσκοπο, μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές ταινιών του Χόλυγουντ. Και, φυσικά, η σειρά των ταινιών του Τζέιμς Μποντ είναι κάτι παραπάνω από μία επιτυχημένη σειρά που έχει αποφέρει δισεκατομμύρια δολάρια τα τελευταία 60 χρόνια. Οι ταινίες και ο χαρακτήρας του διάσημου πράκτορα αντιπροσωπεύουν ένα lifestyle, χαρακτηριστικό της ποπ κουλτούρας των τελευταίων δεκαετιών.

Αν η Prime Video διαθέτει τη σειρά των ταινιών του Τζέιμς Μποντ, τότε μιλάμε για μία πολύ δελεαστική πλατφόρμα για τους εκατομμύρια θαυμαστές του πράκτορα.

Επιπλέον, το «No Time to Die», η τελευταία ταινία του Τζέιμς Μποντ, αναμένεται να βγει στις αίθουσες τον επόμενο Οκτώβριο, μετά από πολλές αναβολές, εξ αιτίας της πανδημίας. Πέραν αυτού, η MGM διαθέτει και άλλους πολύ δελεαστικούς τίτλους, όπως το Rocky, το The Handmaid's Tale, το RoboCop, το Legally Blondeκαι το δίκτυο, Epix TV.

ΣΧΕΤΙΚΑ