Το No Way Home βάζει πλώρη για το ένα δισεκατομμύριο δολάρια στο Box Office

NEWSROOM
Spider-Man: No Way Home/ Φωτογραφία AP-Sony Pictures, Matt Kennedy

Η ταινία «Spider-Man: No Way Home» έχει ήδη σπάσει τα ρεκόρ, για το 2021, στο αμερικανικό Box Office και τώρα βάζει πλώρη για να κάνει κάτι που καμία άλλη ταινία δεν το έχει καταφέρει τα τελευταία δυο χρόνια που μπήκε στη ζωή μας η πανδημία. Να φτάσει ή και να ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα που η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους, έχει ξεπεράσει τα 751,3 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Sony, αυτή τη στιγμή είναι η τρίτη πιο κερδοφόρα ταινία του 2021.

Για την ώρα η πιο κερδοφόρα ταινία της χρονιάς είναι η κινέζικη «Μάχη της Λίμνης Τσανγκτζιν» που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο και έχει συγκεντρώσει 904.9 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, σύμφωνα με τα στοιχεία της Comscore. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται άλλη μια κινεζική ταινία, το «Γεια σου μαμά», που έκανε ντεμπούτο τον Φεβρουάριο με 900,4 εκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιες πωλήσεις εισιτηρίων.

Κανείς δεν υποτιμά τον Peter Parker

«Δεν θα στοιχημάτιζα εναντίον του Spider-Man και της ικανότητας του να μπει στο κλαμπ του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στο Box Office, δήλωσε ο Paul Dergarabedian, αναλυτικής της Comscore.

Αφού εξασφάλισε περισσότερα από 600 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως το Σαββατοκύριακο της πρεμιέρας του, το «No Way Home» συνέχισε να συγκεντρώνει ισχυρές πωλήσεις εισιτηρίων τη Δευτέρα και την Τρίτη, με περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο Box Office. Το Σαββατοκύριακο πλησιάζει και οι εκτιμητές πιστεύουν ότι η ζήτηση δεν πρόκειται να μειωθεί.

Οι ίδιες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η ταινία θα εισπράξει το 50 έως 70% των εισπράξεων που έκανε την πρεμιέρα, στο προσεχές Σαββατοκύριακο κάτι που θα το βοηθήσει να φτάσει και να ξεπεράσει το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου.

Ακόμα και αν η ταινία δεν ξεπεράσει αυτά τα ποσά αυτό το Σαββατοκύριακο, αυτό θα γίνει σίγουρα κάποια στιγμή μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Παραδοσιακά το οκταήμερο μεταξύ παραμονής Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς είναι από τα πιο κερδοφόρα στην κινηματογραφική βιομηχανία. Αυτή η περίοδος αντιπροσωπεύει συνήθως το 4,5% των εισπράξεων του Box Office ολόκληρου του έτους.

ΣΧΕΤΙΚΑ