Οι πάρχοι κινητής πουλάνε περισσότερα iPhone από την ίδια την Apple

NEWSROOM
AP Photo/Mark Schiefelbein
AP Photo/Mark Schiefelbein

Οι πωλήσεις των καταστημάτων λιανικής της Apple και αυτές των e Shop είναι η κορυφαία επιλογή για όσους θέλουν να αποκτήσουν ένα iPad ή Mac, αλλά η εταιρεία υπολείπεται των παρόχων σε ό,τι έχει να κάνει με τα iPhone.

Μια έρευνα της Consumer Intelligence Research Partens εξέτασε τα δεδομένα από πελάτες της Apple προκειμένου να αποκτήσει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που τα ηλεκτρονικά ή φυσικά καταστήματα της εταιρείας συμβάλουν στις αγορές iPhone, iPad και Mac.

Για παράδειγμα, τα καταστήματα λιανικής της Apple είναι ο κύριος πωλητής iPad και Mac στις ΗΠΑ, αλλά πωλούν λιγότερο από 40% σε κάθε περίπτωση. Σε αυτή τη μελέτη η CIRP συνδύασε τα καταστήματα λιανικής της Apple και τις εκτιμώμενες πωλήσεις των ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Την ίδια ώρα οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας είναι υπεύθυνοι για τις περισσότερες πωλήσεις iPhone με μεγάλη διαφορά, αντιπροσωπεύοντας τουλάχιστον τα δυο τρίτα των πωλήσεων σε κάθε τρίμηνο.

Αριθμοί πωλήσεων προϊόντων της Apple από τον Δεκέμβριο του 2022. Πηγή: CIRP

Οι ισχυρές πωλήσεις οφείλονται πιθανότατα σε προσφορές αναβάθμισης προγραμμάτων κινητής τηλεφωνίας και σε άλλες εκπτώσεις, αλλά και στα προγράμματα δόσεων. Μπορεί η Apple, μέσω της Apple Card, να έχει πλάνο δόσεων, αλλά οι εταιρείες κινητής προσφέρουν πιο μακροπρόθεσμα πλάνα.

Οι πάροχοι έχουν επίσης δει αύξηση στις πωλήσεις καθώς προωθούν την προσθήκη νέων συσκευών σε υπάρχοντες λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας. Ωστόσο η Apple εξακολουθεί να είναι ο ηγέτες στις πωλήσεις iPad με 29% ενώ ακολουθεί το Amazon με 23%. Η Apple είναι επίσης ο κορυφαίος πωλητής υπολογιστών Mac με 39% και την Best Buy να ακολουθεί με 26%.

Εν τέλει, ενώ η Apple είναι ένας ισχυρός κατασκευαστής, εξακολουθεί να χρειάζεται να βασίζεται σε άλλες εταιρείες για την πώληση των προϊόντων της. Για παράδειγμα η εταιρεία χρειάζεται φορείς κινητής για πωλήσεις iPhone, ενώ η Amazon και η Best Buy είναι επίσης απαραίτητοι συνεργάτες για πωλήσεις σε Mac και iPad.

TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ