Αλλάζει από την 1η Απριλίου το σύστημα των επαληθευμένων χρηστών στο Twitter

NEWSROOM
Φωτογραφία shutterstock
Φωτογραφία shutterstock

Το Twitter θα αρχίσει να αφαιρεί τα λεγόμενα επαληθευμένα σήματα παλαιού τύπου από λογαριασμούς χρηστών από τον Απρίλιο, καθώς θα μπει σε εφαρμογή ένα μοντέλο όπου μόνο οι συνδρομητές επί πληρωμή και τα μέλη εγκεκριμένων οργανισμών θα έχουν αυτή την κατάσταση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg

«Το δίκτυο θα ξεκινήσει να τα αφαιρεί την 1η Απριλίου», ανέφερε σε tweet την Πέμπτη η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο. Είναι μια από τις πρώτες αλλαγές πολιτικής που ανακοινώθηκαν από τον ιδιοκτήτη Ελον Μασκ, ο οποίος περιέγραψε το υπάρχον πρόγραμμα ως «διεφθαρμένο», λίγο πριν αναλάβει τα ηνία της εταιρείας στα τέλη της περασμένης χρονιάς. Ο Μασκ άλλαξε γνώμη για αρκετές αλλαγές στο κοινωνικό δίκτυο, αλλά παρέμεινε σταθερός στην επιθυμία του να εξαλείψει το παλιό σύστημα επαλήθευσης.

Το Twitter έχει κάνει το μπλε σήμα επαλήθευσης ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της συνδρομής του Twitter Blue, την οποία ο Μασκ άρχισε να τιμολογεί με 8 δολάρια τον μήνα και τώρα προωθεί ως τον καλύτερο τρόπο για να απολαύσετε την υπηρεσία. Το πρόβλημα με τα bot του Twitter θα επιλυόταν επίσης αν υπήρχαν περισσότεροι συνδρομητές που πληρώνουν, λέει ο Μασκ. Οι χρήστες Paying Blue έχουν υψηλότερη προτεραιότητα στις απαντήσεις και τις αναζητήσεις, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της απάτης και των ανεπιθύμητων μηνυμάτων, σύμφωνα με την εταιρεία. Λαμβάνουν επίσης τις μισές διαφημίσεις και μπορούν να επεξεργάζονται tweets.

Ανάμεσα στα άτομα που ήταν επαληθευμένα χωρίς να πληρώσουν τη συνδρομή είναι πολλά δημόσια πρόσωπα και δημοσιογράφοι. Κατά τη διάρκεια των ετών λειτουργίας του Twitter πριν από τον Μασκ, αυτό το σύστημα βοήθησε στην επιβεβαίωση της αυθεντικότητας των δηλώσεων και των αναφορών που προέρχονταν από αυτούς τους λογαριασμούς και έκανε το Twitter μια πιο αξιόπιστη πηγή ειδήσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ