Η περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου ξεπέρασε τα 200 δισ. δολάρια

O Mπερνάρ Αρνό με την σύζυγό του /ΑΡ

Ξεπέρασε τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια η περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, του Μπερνάρ Αρνώ.

Ο Πρόεδρος της LVMH έγινε ο τρίτος άνθρωπος στην ιστορία – μετά τον Έλον Μασκ και τον Τζεφ Μπέζος – που καταφέρνει να ξεπεράσει το συγκεκριμένο φράγμα, καθώς η μετοχή της εταιρείας του κινείται σε επίπεδα – ρεκόρ.

Ο 74χρονος επιχειρηματίας έγινε ο τρίτος άνθρωπος στην ιστορία που καταφέρνει να ξεπεράσει το όριο των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι προηγούμενοι δύο είναι ο Έλον Μασκ της Tesla και ο Τζεφ Μπέζος της Amazon, οι οποίοι είχαν δει τις περιουσίες τους να ξεπερνούν τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια, όμως η δραματική πτώση των μετοχών των εταιρειών τους οδήγησε και σε συρρίκνωση του πλούτου τους.

Μέσα στην περασμένη εβδομάδα, η περιουσία του Αρνώ αυξήθηκε κατά 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το σχετικό δείκτη που καταρτίζει το Bloomberg. Ήδη από τις αρχές της χρονιάς, η περιουσία του έχει αυξηθεί κατά 39 δισ. δολάρια, λόγω της ανόδου της μετοχής της LVMH κατά 30%, γεγονός που αποδίδεται στην αυξημένη ζήτηση για προϊόντα πολυτελείας.

Ο Γάλλος δημοσιογράφος είναι πλουσιότερος κατά 25 δισ. δολάρια από τον Μασκ, του οποίου η περιουσία έχει υποστεί πλήγμα από την εξαγορά του Twitter για 44 δισ. δολάρια και την πτώση κατά 50% της τιμής της μετοχής της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων κατά τη διάρκεια της προηγούμενος χρονιάς. Ο συν-ιδρυτής της Tesla και διευθύνων σύμβουλος κατέχει το 13% της εταιρείας.

Ο Μπέζος, που ήταν ο πρώτος άνθρωπος που ξεπέρασε τα 200 δισ. δολάρια τον Αύγουστο του 2020, είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 128 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Αρνώ είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LVMH, στην οποία ανήκουν μεταξύ πολλών άλλων η Louis Vuitton, ο Christian Dior και οι σαμπάνιες, Moët & Chandon. Οι μετοχές της εταιρείας έχουν εκτοξευτεί κατά τουλάχιστον 150% τα τελευταία τρία χρόνια. Με πωλήσεις – ρεκόρ ύψους 79,2 δισ. δολαρίων πέρυσι, η εταιρεία ξεκίνησε ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που βοήθησε περαιτέρω στην αύξηση της τιμής.

Ο Αρνώ, που ίδρυσε τον όμιλο ειδών πολυτελείας πριν από 35 χρόνια και είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος, πρόσφατα διόρισε τα παιδιά του σε σημαντικές θέσεις στην εταιρεία. Τον περασμένο Ιανουάριο, η μεγάλη του κόρη, Ντελφίν, διορίστηκε επικεφαλής του Christian Dior, της δεύτερης μεγαλύτερης ετικέτας του ομίλου. Ο αδερφός της, ο Αντουάν, είναι επικεφαλής της εταιρείας συμμετοχών που ελέγχει την LVMH και την οικογενειακή περιουσία των Αρνώ.

Σημαντικές θέσεις έχουν και τα τρία μικρότερα παιδιά του στον όμιλο ειδών πολυτελείας, που περιλαμβάνει φίρμες όπως Stella McCartney, TAG Heuer, Bulgari και Tiffany. Η Αλεξάντρ είναι στέλεχος στα Tiffany, ο Φρεντερίκ διευθύνων σύμβουλος στην TAG Heuer και ο μικρός τους αδερφός, Ζαν, επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ και ανάπτυξης προϊόντων στο τομέα ρολογιών της Louis Vuitton.

ΣΧΕΤΙΚΑ