Κοινή πλατφόρμα με τη Hulu ετοιμάζει η Disney+

Shutterstock

Τα σχέδιά της να συνδυάσει το περιεχόμενο του Disney+ με το περιεχόμενο της πλατφόρμας, Hulu, στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσε η Disney.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την άλλη ανακοίνωση της εταιρείας ότι η πλατφόρμα streaming έχασε τέσσερα εκατομμύρια συνδρομητές κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους και ενώ η διοίκηση της εταιρείας δέχεται ισχυρές πιέσεις να φέρει την πλατφόρμα streaming στην κερδοφορία.

Η εταιρεία του Mickey Mouse, των Star Wars και των ταινιών της Marvel σκοπεύει να συνδέσει το περιεχόμενό της με τη Hulu για μία εμπειρία σε μία «μοναδική εφαρμογή», με τους συνδρομητές στην πλατφόρμα Disney+ να έχουν ανάμεικτες αντιδράσεις.

Κάποιοι εξέφρασαν ανησυχία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η απόφαση αυτή θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής για τους συνδρομητές όταν ολοκληρωθεί η ένωση στα τέλη της χρονιάς.

Ωστόσο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το Disney+ και το Hulu, καθώς και η άλλη πλατφόρμα της, το ESPN+, θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμες και χωριστά η κάθε μία.

Το πλήγμα στον αριθμό των συνδρομητών της Disney+ ήρθε σε μία στιγμή που η διοίκηση της πλατφόρμας έχει προχωρήσει σε περικοπές δαπανών, μειώνοντας τις ζημίες κατά 400 εκατ. δολάρια κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Οι περισσότερες απώλειες σε συνδρομητές προήλθαν από την υπηρεσία Hotstar στην Ασία, ενώ η Disney+ έχασε και περίπου 300.000 πελάτες στις ΗΠΑ και τον Καναδά, αφότου αύξησε την τιμή της συνδρομής.

Την ίδια ώρα, η εταιρεία μείωσε τις απώλειες της υπηρεσίας streaming στα 659 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του έτους από τα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο.

Στις αρχές της χρονιάς, ο γίγαντας της ψυχαγωγίας ανακοίνωσε την πρώτη μείωση των συνδρομητών του και τα σχέδιά του για περικοπές 7.000 θέσεων εργασίας. Οι τελευταίες ανακοινώσεις ήρθαν σε μία στιγμή που χιλιάδες συγγραφείς του Χόλυγουντ κάνουν την πρώτη τους απεργία εδώ και 15 χρόνια ζητώντας αυξήσεις μισθών, με συνέπεια να έχουν σταματήσει πολλές παραγωγές.

Η προηγούμενη απεργία των συγγραφέων και σεναριογράφων είχε γίνει το 2007. Κράτησε εκατό ημέρες και εκτιμάται ότι κόστισε στη βιομηχανία του θεάματος περί τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι οικονομικός διευθυντής της Disney αρνήθηκε να εκτιμήσει το κόστος της τωρινής απεργίας, ωστόσο ήδη πολλές σειρές του Disney έχουν σταματήσει.

Η εταιρεία έχει ρίξει δισεκατομμύρια δολάρια τα τελευταία χρόνια στις πλατφόρμες streaming, μεταμορφώνοντας την Disney από μία παραδοσιακή εταιρεία με παραγωγές για την τηλεόραση, τον κινηματογράφο και θεματικά πάρκα σε έναν από τους σημαντικότερους παίκτες στις πλατφόρμες streaming.

Αυτή τη στιγμή, η Disney έχει 231 εκατομμύρια συνδρομητές στις τρεις πλατφόρμες της, στο Disney+, το Hulu και το ESPN+. Μόνο το Disney+ έχει 158 εκατομμύρια συνδρομητές, ωστόσο υπολείπεται σημαντικά του αντίπαλου, Netflix, που έχει 232,5 εκατομμύρια συνδρομητές.

ΣΧΕΤΙΚΑ