Η Disney καθυστερεί τις συνέχειες του Avatar και των Avengers

Shutterstock

Οι φαν των ταινιών της Disney θα πρέπει να περιμένουν πολύ περισσότερο για την κυκλοφορία των μεγάλων μπλοκμπάστερ ταινιών της εταιρείας, η οποία ανακοίνωσε σημαντικές στις ημερομηνίες.

Στη λίστα των πολυαναμενόμενων ταινιών που θα καθυστερήσουν να βγουν στις αίθουσες είναι οι ταινίες της Marvel, του Avatar, καθώς και η σειρά των Star Wars, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο παραγωγός του Avatar, Τζον Λαουντάου, έγραψε σε μήνυμά του στο τουίτερ ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να ολοκληρωθούν οι ταινίες, ενώ η Disney δεν ανακοίνωσε τους λόγους της καθυστέρησης.

Ωστόσο, η απόφαση της καθυστέρησης έρχεται εν μέσω της απεργίας διαρκείας που ξεκίνησαν οι σεναριογράφοι του Χόλιγουντ, η οποία κατά πολλούς καθυστερεί πολλές παραγωγές, ενώ αρκετές έχουν σταματήσει εν αναμονή της ολοκλήρωσης της απεργίας, που φυσικά επηρεάζει τα κέρδη των εταιρειών.

«Ταινίες σαν αυτές δε γίνονται χωρίς σενάριο (παρά τα όσα υποστηρίζουν κάποιοι) και με τους σεναριογράφους να μην εργάζονται αυτή τη στιγμή, τα πράγματα πρέπει να καθυστερήσουν», γράφουν σχετικές ιστοσελίδες.

Η σημαντικότερη καθυστέρηση που ανακοινώθηκε αφορά τις επόμενες ταινίες Avatar, με την τρίτη συνέχεια να αναμένεται ένα χρόνο αργότερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία και, συγκεκριμένα, στις 19 Δεκεμβρίου του 2025. Το Avatar 4 θα καθυστερήσει ακόμα περισσότερο και αναμένεται στις 21 Δεκεμβρίου του 2029, ενώ το Avatar 5 μετακινείται για το Δεκέμβριο του 2031.

Ο σκηνοθέτης, Τζέιμς Κάμερον, που έβγαλε το πρώτο Avatar το 2009 είπε ότι πιθανότατα δε θα σκηνοθετήσει το τρίτο και το τέταρτο, καθώς έως το Δεκέμβριο του 2031, ο 68χρονος σκηνοθέτης θα είναι 77 ετών.

Η άλλη σημαντική καθυστέρηση είναι για τις ταινίες του Πολέμου των Άστρων. Δύο ταινίες της σειράς προγραμματίζονται πλέον για το 2026 – η μία μεταφέρθηκε από το Δεκέμβριο του 2025 στο Μάιο του 2026 και η άλλη πάει για το Δεκέμβριο του 2026. Η τελευταία ταινία της σειράς Star Wars είχε βγει στις αίθουσες το 2019.

Αλλαγές ανακοινώθηκαν και στις ταινίες της Marvel – η επόμενη ταινία των Εκδικητών, Kang Dynasty, μεταφέρθηκε για το Μάιο του 2026 από το Μάιο του 2025.

Οι επόμενες αλλαγές αφορούν σε καθυστερήσεις ταινιών της Marvel για μερικούς μήνες: το Captain America: Brave New World θα βγει τον Ιούλιο του 2024 αντί για το Μάιο του 2024 και θα ακολουθήσουν το Thunderbolts το Δεκέμβριο του 2024, το Blade το Φεβρουάριο του 2025 και το Fantastic Four το Μάιο του 2025.

TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ