Ποιος είναι ο 37χρονος γιος και κληρονόμος του Τζορτζ Σόρος

ο γιος του Τζορτζ Σόρος, Άλεξ- Φωτογραφία Instagram

Ο Αλεξάντερ Σόρος, ο 37χρονος γιος του θρυλικού επενδυτή Τζορτζ Σόρος, ανέλαβε τα ηνία της αυτοκρατορίας του πατέρα του σε μία κίνηση που θεωρείται ως στροφή 180 μοιρών στην προηγούμενη εικόνα του playboy.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ο 37χρονος κληρονόμος είναι ήδη στο διοικητικό συμβούλιο και την επιτροπή επενδύσεων της Soros Fund Management, με περιουσιακά στοιχεία που αγγίζουν τα 25 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Αλεξάντερ – που τον αποκαλούν Άλεξ – είναι πλέον επικεφαλής του ιδρύματος, Open Society Foundations ή OSF, του Τζορτζ Σόρος, όπου σκοπεύει να συνεχίσει να στηρίζει κινήματα και στόχους που στήριζε ο πατέρας του, όπως το δικαίωμα στην ψήφο, τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών και το δικαίωμα στην άμβλωση και πολλά άλλα.

Η αλήθεια είναι ότι η απόφαση του δισεκατομμυριούχου επενδυτή να επιλέξει το διάδοχό του στην αυτοκρατορία των 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων εξέπληξε αρκετούς, όμως ο 92χρονος επιχειρηματίας είπε στην Wall Street Journal ότι ο Άλεξ «το έχει κερδίσει».

Ο Άλεξ – ο μεγαλύτερος γιος του Σόρος από τη δεύτερη σύζυγό του, την ιστορικό, Σούζαν Βέμπερ – δεν ήταν πάντα ο πρώτο επιλαχών για να αναλάβει την αυτοκρατορία του πατέρα του. Κατάφερε όμως να κερδίσει την εμπιστοσύνη του πατέρα του αφόρου ο Τζόναθαν Σόρος – ο 52χρονος ετεροθαλής αδελφός του – απέτυχε σχετικά με κάποιες προσλήψεις στην επενδυτική εταιρεία.

Ο ίδιος ο Άλες επιβεβαίωσε τα ρεπορτάζ των εφημερίδων ανεβάζοντας αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και, συγκεκριμένα, φωτογραφίες με ισχυρές προσωπικότητες, όπως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό.

Πάντως, ο Άλεξ έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια την προσπάθεια αλλαγής της εικόνας του. Το 2008 είχε κάνει πρωτοσέλιδα με τις εμφανίσεις του σε περίφημα πάρτι.

Οι φωτογραφίες τον έδειχναν να πίνει, να κάνει κρουαζιέρες και να βρίσκεται ανάμεσα σε αιθέριες υπάρξεις.

Αργότερα, ο ίδιος είπε σε συνεντεύξεις του ότι η εικόνα του party boy τον είχε σοκάρει, λέγοντας ότι «είχε γίνει καρικατούρα» των ΜΜΕ.

Τότε άρχισε να στρέφεται στη φιλανθρωπία, μπήκε στο διοικητικό συμβούλιο του Open Society Foundations το 2011, κάτι που τον έφερε πιο κοντά στον πατέρα του.

Ωστόσο, περιστασιακά υπήρχαν ρεπορτάζ για πάρτι και ακριβό life style και συγκεκριμένα πάρτι με μοντέλα, αθλητές του ΝΒΑ και «μεθυσμένα παιχνίδια» το Σεπτέμβριο του 2016.

Ταυτόχρονα, ο Άλεξ έγραφε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, αποκαλύπτοντας και την πλευρά του διανοούμενου.

Άλλωστε, το δέσιμο με τον πατέρα του είχε ήδη ξεκινήσει από τα εφηβικά του χρόνια. Σήμερα, ο Άλεξ έχει αποδείξει την αξία του στον Τζορτζ Σόρος, όμως ως ο διάδοχος του, δεν είναι απίθανο να γίνει και αυτός αντικείμενο των θεωριών συνομωσίας που κυκλοφορούν και στοχεύουν την Εβραϊκή καταγωγή της οικογένειά του.

ΣΧΕΤΙΚΑ