Υπηρεσία εικονικής πραγματικότητας λανσάρει η Meta

VR από την Meta/ Φωτογραφία AP

Η Meta, ιδιοκτήτρια του Facebook, λάνσαρε την συνδρομητική υπηρεσία εικονικής πραγματικότητας, στο πλαίσιο της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει για να γίνει κερδοφόρο αυτό το κομμάτι της επιχείρησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, οι χρήστες που θα αποφασίσουν να πληρώσουν τη συνδρομή θα έχουν πρόσβαση σε δύο παιχνίδια κάθε μήνα.

Ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, η μητρική εταιρεία του Instagram κατέγραψε απώλειες 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη συγκεκριμένη μονάδα της εικονικής πραγματικότητας.

Η Meta ανταγωνίζεται σε αυτόν τον τομέα τεχνολογικούς γίγαντες όπως η Apple, η οποία παρουσίασε τον πολυαναμενόμενη συσκευή, headset, μικτής πραγματικότητας στις αρχές του μήνα.

Η Meta ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία Meta Quest+, η οποία κοστίζει 7,99 δολάρια το μήνα ή 59,99 δολάρια το χρόνο, είναι συμβατή με το Quest 2, το Quest Pro και το επερχόμενο Quest 3 headset.

Ήδη από το 2021, ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζούκεμπεργκ, είχε αποκαλύψει τα σχέδια του για την δημιουργία του «metaverse» - ενός διαδικτυακού κόσμου όπου οι χρήστες μπορούν να παίζουν παιχνίδια, να εργάζονται και να επικοινωνούν σε ένα εικονικό περιβάλλον, χρησιμοποιώντας συχνά τον εξοπλισμό, VR headsets.

«Με τον καιρό, ελπίζω να θεωρηθούμε μία εταιρεία metaverse και θα ήθελα να προσδιορίσω της δουλειά μας και την ταυτότητα μας σε αυτά που χτίζουμε για το μέλλον», είπε ο κ. Ζούκεμπεργκ.

Τον Φεβρουάριο της περυσινής χρονιάς, η Meta αποκάλυψε πολλά φιλόδοξα σχέδια τεχνητής νοημοσύνης, με τον Μαρκ Ζούκεμπεργκ να περιγράφει την τεχνητή νοημοσύνη ως «το κλειδί που θα ξεκλειδώσει το metaverse».

Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, ξεπερνώντας τις προσδοκίες της αγοράς.

Ωστόσο, το Εργαστήριο της Εικονικής Πραγματικότητας, που παράγει τον εξοπλισμό VR και άλλα προϊόντα, ανακοίνωσε για το ίδιο διάστημα ζημίες ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στις αρχές του μήνα, η Apple παρουσίασε το Vision Pro, την πρώτη μεγάλη της ανακοίνωση hardware εδώ και περίπου μία δεκαετία.

Το headset της Apple θα αρχίσει να πωλείται στις ΗΠΑ στις αρχές της επόμενης χρονιάς, στην τιμή των 3.499 δολαρίων.

Το ποσό αυτό είναι πολύ ακριβότερο από τα headset που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Της Meta, για παράδειγμα, πωλούνται σε τιμές που κυμαίνονται από 299,99 έως 999,99 δολάρια.

TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ