fbpxΗ Γαλλία βάζει μπλόκο στις πωλήσεις του iPhone 12 | Economistas.gr
Skip to main content

Η Γαλλία βάζει μπλόκο στις πωλήσεις του iPhone 12

Η Γαλλία βάζει μπλόκο στις πωλήσεις του iPhone 12

Η γαλλική κυβέρνηση υποχρεώνει την Apple να σταματήσει να πουλά το iPhone 12 στη χώρα, επειδή εκπέμπει υπερβολική ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Σύμφωνα με το BBC, η αρμόδια γαλλική επιτροπή για τις τηλεπικοινωνίες και τις ραδιοφωνικές συχνότητες (ANFR) είπε επίσης στον τεχνολογικό κολοσσό να επιδιορθώσει τα τηλέφωνα που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά.

Η ANFR κάλεσε επίσης να ανακαλέσει κάθε iPhone 12 που έχει πουληθεί στη χώρα, σε περίπτωση που δεν μπορεί να επιδιορθώσει το σφάλμα με τη βοήθεια μίας αναβάθμισης.

Ωστόσο, νωρίτερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε επιχειρήσει να καθησυχάσει τον κόσμο για την ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά τηλέφωνα.

Στην ιστοσελίδα του, ο Οργανισμός υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία από τα οποία μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι η έκθεση σε χαμηλά επίπεδα ηλεκτρομαγνητικών πεδίων μπορεί να βλάψει τους ανθρώπους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το iPhone 12 βγήκε στην αγορά το Σεπτέμβριο του 2020 και συνεχίζει να πωλείται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σε σχετική ερώτηση του BBC στον τεχνολογικό γίγαντα, η Apple απάντησε ότι αμφισβητεί την έρευνα της γαλλικής επιτροπής για τις τηλεπικοινωνίες και τις ραδιοφωνικές συχνότητες με αποτελέσματα εργαστηριακών ελέγχων του ίδιου του τεχνολογικού κολοσσού και τρίτων μερών που δείχνουν ότι η συσκευή ακολουθεί όλους τους υπάρχοντες κανονισμούς.

Και πρόσθεσε ότι το iPhone 12 έχει αναγνωριστεί ότι ακολουθεί όλους τους κανονισμούς που διέπουν τα επίπεδα ακτινοβολίας, παγκοσμίως.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής της χώρας, Ζαν_Νοέλ Μπαρό, δήλωσε στην εφημερίδα, Le Parisien, ότι η απόφαση οφείλεται στο γεγονός ότι τα επίπεδα ακτινοβολίας είναι υψηλότερα από το όριο, μετέδωσε το Reuters.

Όπως είπε, το επίπεδο του iPhone 12 είναι υψηλότερο από το όριο που θέτουν οι κανονισμοί και η εταιρεία «έχει στη διάθεσή της δύο εβδομάδες για να απαντήσει».

«Αν δεν το κάνουν, είμαι έτοιμος να διατάξω την ανάκληση όλων των iPhone 12 που βρίσκονται στην κυκλοφορία. Οι κανόνες είναι ίδιοι για όλους, συμπεριλαμβανομένων και των τεχνολογικών κολοσσών».

Η ANFR ανακοίνωσε ότι η εκπομπή του iPhone 12 είναι 5,74 βατ το κιλό – πάνω από το όριο που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για ένα τηλέφωνο, το οποίο ο καταναλωτής κρατά στο χέρι του ή βάζει στην τσέπη του.

Μάλιστα, η γαλλική Επιτροπή αναμένεται να δώσει τα αποτελέσματα των ερευνών της και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η είδηση βγήκε την ημέρα που η Apple παρουσίαζε το iPhone 15, το οποίο επίσης έρχεται και με μία αλλαγή που υπόκειται στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία: το νέο φορτιστή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χωρίς φορτιστή και ακουστικά τα νέα iPhone 12
Χωρίς φορτιστή και ακουστικά τα νέα iPhone 12
Το iPhone 12 αναμένεται να είναι το πρώτο έξυπνο τηλέφωνο του αμερικανικού κολοσσού που θα μπορεί να συνδέεται στο νέο δίκτυο 5G. Η Apple σκοπεύει να βγάλει στην αγορά ένα νέο φορτιστή 20W που θα πωλείται χωριστά.
Χωρίς φορτιστή και ακουστικά τα νέα iPhone 12
Τι θα παρουσιάσει η Apple την επόμενη Τρίτη
Τι θα παρουσιάσει η Apple την επόμενη Τρίτη
Η Apple ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει μία εκδήλωση την επόμενη εβδομάδα, κατά την οποία οι ειδικοί πιστεύουν ότι κατά πάσα πιθανότητα θα αποκαλυφθεί το σχέδιο του νέου iPhone και άλλα νέα προϊόντα.
Τι θα παρουσιάσει η Apple την επόμενη Τρίτη
Πού είναι το iPhone 12;
Πού είναι το iPhone 12;
Αναλυτές εκτιμούν ότι «το iPhone 12 μπορεί να περιέχει αρκετές καινοτομίες για να δικαιολογεί μία ειδική εκδήλωση αποκλειστικά για την παρουσίασή του. Το κλειδί είναι να είναι έτοιμο εν όψει των εορτών.
Πού είναι το iPhone 12;
Η κατασκευάστρια των iPhone το γυρίζει… στα αυτοκίνητα
Η κατασκευάστρια των iPhone το γυρίζει… στα αυτοκίνητα
Η Foxconn, κατασκευάστρια των iPhone, στοιχηματίζει πλέον στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και επαναπροσδιορίζει κάποιες αλυσίδες εφοδιασμού, καθώς εισέρχεται σε μία νέα εποχή «παγωμένων σχέσεων» μεταξύ της Ουάσιγκτον και του Πεκίνου.
Η κατασκευάστρια των iPhone το γυρίζει… στα αυτοκίνητα