Χαμηλής ποιότητας όπλα θέλει ο Πούτιν από τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν/ INTIME NEWS

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, αποζητά απελπισμένα χαμηλής ποιότητας όπλα από τη Βόρεια Κορέα, λόγω των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει στον εξοπλισμό των ρωσικών στρατευμάτων που πολεμούν στην Ουκρανία, σύμφωνα με εκτιμήσεις του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Κατά την ενημέρωση των αρμόδιων συντακτών, ο εκπρόσωπος Τύπου του State Department ερωτήθηκε σχετικά με την συνάντηση του Ρώσου Προέδρου με τον Βορειοκορεάτη ομόλογό του.

Όπως εξήγησε, ο Ρώσος Πρόεδρος φαίνεται να αναζητά στρατιωτικό εξοπλισμό από τη Βόρεια Κορέα για τη συνεχιζόμενη επίθεση στην Ουκρανία. Η Πιονγιάνγκ, από την πλευρά της, αναζητά στρατιωτική συνεργασία με τη Μόσχα και, φυσικά, οικονομική στήριξη, λόγω των κυρώσεων που αντιμετωπίζει.

Αναλυτές θεωρούν ότι το όπλα της Βόρειας Κορέας που θέλει να αγοράσει ο Πούτιν, όπως για παράδειγμα πυραύλους και πυρομαχικά, είναι παλιά και ανακριβή στη στόχευση, γεγονός που δείχνει ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ρωσία στο Ουκρανικό μέτωπο είναι τόσο σημαντικά που ο Πούτιν τα θέλει, παρά το γεγονός ότι η ποιότητα τους είναι πολύ χαμηλή.

Όπως είπε ο Μίλερ, «πριν από ενάμιση χρόνο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκίνησε τον πόλεμο πιστεύοντας ότι θα αποκαταστήσει τη δόξα της Ρωσικής αυτοκρατορίας, απέτυχε σε όλους του μαξιμαλιστικούς, ιμπεριαλιστικούς στόχους του και τώρα, ενάμιση χρόνο μετά, αφού έχει χάσει χιλιάδες Ρώσους στρατιώτες και έχει ξοδέψει δισεκατομμύρια δολάρια, τώρα ικετεύει τον Κιμ Γιονγκ Ουν για βοήθεια».

Και συνέχισε λέγοντας ότι «δεν πιστεύω ότι στην αρχή αυτού του πολέμου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα φανταζόταν ότι θα ξύριζε τριγύρω να ζητάει βοήθεια ακόμα και από τους διεθνείς παρίες όπως ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Ρωσία κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, ο Κιμ επισκέφτηκε το Κοσμοδρόμιο και στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ρωσίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξει συνεργασία με τη Ρωσία στον τομέας της δορυφορικής τεχνολογίας.

Η Σύνοδος μεταξύ των δύο ηγετών θορύβησε, πάντως, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους της στη Δύση, που προσπαθούν να περιορίσουν τη δυνατότητα της Βόρειας Κορέας να κατασκευάσει πυρηνικό όπλο.

Αναλυτές δήλωσαν στο Reuters ότι η Πιονγιάνγκ προσπαθεί να βελτιώσει τη δορυφορική της τεχνολογία, καθώς είναι ένας τομέας, στον οποίο υστερεί σημαντικά.

Πάντως, το Κρεμλίνο διέψευσε την περασμένη Παρασκευή ότι υπογράφηκε οποιαδήποτε στρατιωτική συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας.

ΣΧΕΤΙΚΑ