Με «παγωμένη οθόνη» φτάνουν σε πελάτες κάποια iPhone 15

NEWSROOM
Με «παγωμένη οθόνη» φτάνουν σε πελάτες κάποια iPhone 15

Άγχος και απογοήτευση έχει προκαλέσει σε πολλούς αγοραστές των iPhone 15 το γεγονός ότι το νέος του τηλέφωνο έφτασε – μετά από διαδικτυακή παραγγελία ή αγορά σε καταστήματα της αλυσίδας – σπίτι τους με έναν ιό, που είχε ως συνέπεια να παγώνει η οθόνη σε μερικά τηλέφωνα.

Το πολυ-αναμενόμενο νέο έξυπνο τηλέφωνο της Apple άρχισε να πωλείται από την περασμένη παρασκευή, με τους πιστούς πελάτες της εταιρείας να κάνουν ουρές στα καταστήματα για να αποκτήσουν το iPhone 15.

Ωστόσο, αφού προσπάθησαν να σετάρουν τα τηλέφωνα τους, κάποιοι χρήστες άρχισαν να παραπονιούνται για έναν ιό που οδήγησε στο «θάνατο της Apple» ή αλλιώς σε μία «παγωμένη οθόνη» τη στιγμή που επιχείρησαν να μεταφέρουν τα δεδομένα τους από ένα παλαιότερο iPhone.

Ένας χρήστης έγραψε σε ανάρτηση στο Χ: «Μετέφερα όλα τα δεδομένα από το παλιό μου τηλέφωνο στο καινούργιο και εδώ και πέντε ώρες έχει κολλήσει στο τέλος της ολοκλήρωσης της διαδικασίας (που δείχνει το μήλο της Apple). Και επίσης δεν κλείνει».

Και πρόσθεσε: «Πόση ώρα θα καθίσω να περιμένω χωρίς να έχω ένα τηλέφωνο που να λειτουργεί;».

Ο τεχνολογικός κολοσσός είχε βγάλει νέες διορθώσεις για το ζήτημα την περασμένη Πέμπτη, μία μέρα πριν κυκλοφορήσει το νέο τηλέφωνο.

Αν κανείς κατεβάσει την ενημέρωση, τότε το νέο iOS της Apple, το 17.0.2 λύνει το πρόβλημα. Όμως, κάποιοι χρήστες υποστηρίζουν ότι το νέο τους τηλέφωνο δεν τους έδωσε τη δυνατότητα να κατεβάσουν την ενημέρωση στα νέα τηλέφωνα.

Αργότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αν το νέο τηλέφωνο κολλήσει στο λόγκο της Apple, τότε οι χρήστες θα πρέπει να συνδέσουν το iPhone με έναν υπολογιστή Mac ή PC μέσω ενός καλωδίου.

Οι εκπρόσωποι της Apple, πάντως, δεν έχουν βγάλει καμία επίσημη ανακοίνωση για το θέμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εικόνα για το νέο τηλέφωνο της Apple, που παρουσιάστηκε στις 12 Σεπτεμβρίου, δείχνει πολλά υποσχόμενη.

Αναλυτές εξέφρασαν την εκτίμηση, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, ότι οι προ-παραγγελίες για το iPhone 15 είναι αυξημένες κατά 10% με 12% σε ετήσια βάση σε σύγκριση με τις παραγγελίες για το iPhone 14.

Παρά την αυξημένη ζήτηση, κάποιες από τις νέες λειτουργίες του τηλεφώνου δεν εντυπωσίασαν τους καταναλωτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ