Ήμερα νέων προϊόντων για την Apple -Τι αναμένεται να ανακοινώσει στη σημερινή εκδήλωση

Apple

Η Apple θα διοργανώσει μια δεύτερη εκδήλωση για νέα προϊόντα, μόλις ένα μήνα μετά την παρουσίαση της νέας σειράς iPhone 15.

Η εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, θα διεξαχθεί στις 30 Οκτωβρίου στις 5 μμ (ώρα Ειρηνικού ) και όχι πρωί όπως συνηθίζεται. Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι αυτή η επιλογή φανερώνει ότι η Apple δεν πρόκειται να ανακοινώσει κάτι μεγάλο όπως για παράδειγμα ένα προϊόν που δεν έχουμε δει ξανά. Στην Ελλάδα, η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 2 πμ.

Το σλόγκαν της εκδήλωσης είναι «Scary Fast» (τρομακτικά γρήγορα) και αποτελεί μια ξεκάθαρα νύξη ότι το ενδιαφέρον θα μονοπωλήσουν τα νέα μοντέλα Mac με τον πανίσχυρο M3 επεξεργαστή της Apple. Η εταιρεία ελπίζει ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να δώσει ώθηση στις πωλήσεις των Mac.

Τα τελευταία χρόνια, η εξέλιξη του Apple Silicon, του τσιπ που κατασκευάζει η εταιρεία αποκλειστικά για τις δικές της συσκευές, δικαιώνει την απόφαση που είχε πάρει η Apple να σταματήσει να προμηθεύεται επεξεργαστές από την Intel για τα μοντέλα της.

Μπορεί η Apple να ήθελε περισσότερες πωλήσεις Mac αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα μοντέλα με τα δικά της τσιπ δεν κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά των σταθερών και φορητών υπολογιστών.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2023 οι υπολογιστές της Apple αποτελούσαν περίπου το 8% της παγκόσμιας αγοράς, αλλά σημείωσαν αύξηση 10% σε ετήσια βάση σύμφωνα με στοιχεία IDC Research

H Apple λάνσαρε το 2020 τους πρώτους υπολογιστές με το δικό της τσιπ με την ονομασία M1. Εκείνη την εποχή ισχυριζόταν ότι είναι ο ταχύτερος επεξεργαστής στον κόσμο. Την περσινή σεζόν έφερε νέα MacBooks με τον βελτιωμένο M2.

Φέτος, η εταιρεία αναμένεται να φέρει τον Μ3 σε ένα iMac 24 ιντσών και ίσως σε ορισμένα MacBook Pro με ποικιλία στο μέγεθος της οθόνης. Ωστόσο δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση για το αν τα νέα προϊόντα θα προλάβουν να είναι διαθέσιμα στην περίοδο των εορτών.

Μπορεί πράγματι ο M3 να φαντάζει «τρομακτικά γρήγορος» όπως λέει η Apple, αλλά οι αναλυτές πιστεύουν ότι θα πρέπει να κάνει ένα μεγάλο άλμα στις επιδόσεις για να πείσει τους κατόχους των M2 ή ακόμα και του Μ1 για να κάνουν την αναβάθμιση.

Δεν αποκλείεται στην ίδια εκδήλωση να παρουσιαστούν και κάποια νέα αξεσουάρ για τις συσκευές της εταιρείας, καθώς η Apple προχωρά σε ένα καθολικό σύστημα φόρτισης με USB -C.

ΣΧΕΤΙΚΑ