Το CNN σφάζει με το γάντι τον Έλον Μασκ

Ο Έλον Μασκ/ Φωτογραφία AP

Μία «ντροπιαστική» ανάλυση για τις πρακτικές και το χαρακτήρα του Έλον Μασκ φιλοξενεί στη σελίδα του το αμερικανικό δίκτυο, CNN, περιγράφοντας το δισεκατομμυριούχο ως έναν άνθρωπο που αποζητά απεγνωσμένα τη δημοσιότητα, θετική και αρνητική.

Και παρότι αυτό που θέλει ο Μασκ είναι να τον συμπαθούν, όπως και ο ίδιος είπε κάποια στιγμή, «δεν τον ενοχλεί ακόμα και αν τον μισούν». Η ατάκα αυτή, όπως και η προσωπικότητα του Μασκ, είναι ένα ψέμα σχεδιασμένο για να διατηρήσει τον ενδιαφέρον του κοινού πάνω του.

Και προσθέτει ότι αν κάτι έγινε ξεκάθαρο από την πρόσφατη συνέντευξη του ιδιοκτήτη του Χ (πρώην Twitter) είναι ότι είναι εθισμένος στη δημοσιότητα. Και όταν δεν τον θαυμάζουν, τότε «θα πάρει την καταδίκη του κοινού σα μεθαδόνη».

Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος που πλήρωσε 44 δισεκατομμύρια δολάρια για το Twitter, για να έχει ένα προσωπικό μεγάφωνο. Αυτός είναι και ο λόγος που είπε στους διαφημιστές που αποχωρούν από το Χ «να πάνε να γ@@@ν», απολαμβάνοντας κάθε λέξη, καθώς, ισχυρίζεται ο αρθρογράφος του CNN, φαινόταν να χαϊδεύει τον εαυτό του στην πλάτη επειδή χρησιμοποίησε τόσο πικάντικη γλώσσα μπροστά σε έναν δημοσιογράφο των New York Times.

Καλώς ή κακώς, οι ατάκες του Έλον Μασκ έχουν σημασία, λόγω της δύναμης που ασκεί ως ένας εξαιρετικά πλούσιος άνθρωπος και επικεφαλής μίας από τις εταιρείες του πλανήτη με τεράστια επιρροή.

Και ο λόγος που δεν μπορούν τα ΜΜΕ να σταματήσουν να ασχολούνται με τον Έλον Μασκ είναι ότι κάθε επιχειρηματική απόφαση που παίρνει έχει επιπτώσεις για τον μέσο πολίτη, είτε θέλει να αγοράσει ένα αυτοκίνητο, Tesla, είτε πολεμάει στην Ευρώπη.

Εν τω μεταξύ, όσο περνάει ο καιρός, ο Έλον Μασκ προσπαθεί να πλασάρει τον εαυτό του ως ένα διανοούμενο που παίζει ρόλο στις διεθνείς υποθέσεις, όπως, για παράδειγμα, ο πόλεμος του Ισραήλ με τη Χαμάς.

Προφανώς, διαθέτει την ισχύ να διατυπώνει τη γνώμη και να ακούγεται, όμως, όπως λέει το CNN, σε καμία περίπτωση δεν διαθέτει την ωριμότητα για να χρησιμοποιήσει αυτή τη δύναμη για κάτι άλλο εκτός από το να κερδίζει επιπλέον δημοσιότητα.

Εξ άλλου, ο Μασκ έχει παρελθόν, το οποίο μπορεί εύκολα να δει κανείς στο timeline του στο Χ, να κάνει like ή και να προωθεί αντισημιτικά μηνύματα και θεωρίες συνομωσίας στην πλατφόρμα όπου διαθέτει 160 εκατομμύρια ακολούθους.

Ακόμα και η υποχώρηση που έκανε από το πρόσφατο αντισημιτικό σχόλιο και το ταξίδι στο Ισραήλ δεν πείθουν κανένα, αφού αυτό ακολουθήθηκε από ακόμα μία θεωρεία συνομωσίας, γνωστή ως «Pizzagate», που είχε διακινηθεί πριν από τις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ και υποστήριζε ότι η Χίλαρι Κλίντον και άλλοι επιφανείς Δημοκρατικοί καλύπτουν ένα τεράστιο κύκλωμα παιδόφιλων που έχει την έδρα της σε μία πιτσαρία στην Ουάσιγκτον.

Και φυσικά, καταλήγει το CNN, «δεν χρειάζεται να έχεις εχθρότητα στην καρδιά σου για να είσαι μεγαλομανής». Και επικαλείται ανάρτηση συγγραφέα στο Threads που χαρακτηρίζει το Μασκ απλά «καμένο».

ΣΧΕΤΙΚΑ