fbpxΤο IKEA δεν έχει μόνο κεφτεδάκια -Το πιάτο που ξετρέλανε δημοσιογράφο | Economistas.gr Skip to main content

Το IKEA δεν έχει μόνο κεφτεδάκια -Το πιάτο που ξετρέλανε δημοσιογράφο

Το IKEA δεν έχει μόνο κεφτεδάκια -Το πιάτο που ξετρέλανε δημοσιογράφο
ΙΚΕΑ

Τα κεφτεδάκια του IKEA είναι τόσο θρυλικά και τόσο συνδεδεμένα με το κατάστημα επίπλων όσο και η βιβλιοθήκη Billy. 

Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει επισκεφθεί κάποιος τα IKEA και να μην έχει δοκιμάσει τα περίφημα κεφτεδάκια. Ωστόσο, δεν είναι το μόνο πιάτο που αξίζει τον κόπο να δοκιμάσει κανείς στο εστιατόριο του καταστήματος επίπλων. 

Οι λάτρεις των ΙΚΕΑ, άλλωστε, γνωρίζουν ότι επιλογές είναι πολλές. Δημοσιογράφος του Business Insider επισκέφθηκε τα ΙΚΕΑ και μοιράστηκε με άλλους την ανακάλυψη ενός πιάτου, τόσο φανταστικού -κατά την ίδια- όσο και τα κεφτεδάκια. 

Το πιάτο στα ΙΚΕΑ που είναι καλύτερο και από τα κεφτεδάκια

Ο λόγος για το πιάτο Gravad lax, ένα κρύο πιάτο με καπνιστό σολωμό και λαχανικά. 

ikea gravlax
airiku2019/Instagram

«Έφαγα τα πάντα στο εστιατόριο των IΚΕΑ, όπως σούπα, σαλάτα, κεφτεδάκια λαχανικών, κεφτεδάκια σολομού, κεφτεδάκια κλασικά, το πιάτο gravlax, σαλάτα coleslaw και δύο είδη κέικ.

Ενώ τα κεφτεδάκια ήταν κλασικά, ερωτεύτηκα το πιάτο gravlax, τον παραδοσιακό σκανδιναβικό καπνιστό σολωμό δηλαδή. Τα φρέσκα, ποιοτικά συστατικά του και ο άψογος συνδυασμός των γεύσεων έκαναν το πιάτο gravlax να ξεχωρίζει από όλα τα άλλα». 

Η δημοσιογράφος ξετρελάθηκε τόσο που αποφάσισε να στείλει και ένα... ερωτικό γράμμα στο πιάτο Gravad lax των ΙΚΕΑ, τέτοια ήταν η τρέλα της. 

gravlax ikea
kiev_arsenal23/Instagam

«Αγαπημένο Gravlax του Ikea,

Θυμάμαι ακόμα τη στιγμή που... γνωριστήκαμε. 

Είχα πάρει ένα δίσκο, πέρασα το σταντ με τα επιδόρπια και πλησίασα στο σταντ των κρύων πιάτων», γράφει στην αρχή και συνεχίζει λέγοντας ότι αν και στην αρχή δεν παρατήρησε το εν λόγω πιάτο, ψάχνοντας για το τι θα φάει την τράβηξε η λάμψη του σολωμού και η πράσινη σαλάτα στο πιάτο. Και φυσικά η τιμή του».

Παραδέχεται δε ότι τα κεφτεδάκια παραλίγο να κερδίσουν την καρδιά της καθώς τα λάτρευε από παιδί και είχε πολλές αναμνήσεις. Αλλά το gravlax έμοιαζε φρέσκο και αναζωογονητικό, ζωηρό και σίγουρα κάποιο λόγο έπαιξε και η μαρινάδα του με τον άνιθο. 

«Τύλιξα το σολωμό απαλά στο πιρούνι μου, έβαλα και μερικά πράσινα φύλλα και σάλτσα μουστάρδας με άνιθο και η γεύση του με έκανε να λιώσω. Η μυρωδιά του έμοιαζε να έρχεται κατευθείαν από τον ωκεανό, ο αρωματικός άνιθος μπλεκόταν με αυτή τη φυσική μυρωδιά του σολωμού κόβοντας παράλληλα την ψαρίλα. 

Κάθε μπουκιά ήταν τόσο καλή όσο η πρώτη. Θαύμασα πόσο τέλεια έδενε η σάλτσα μουστάρδας με μέλι με όλες τις υπόλοιπες γεύσεις, πώς τα τραγανά πράσινα φύλλα έρχονταν σε αντίθεση με το τρυφερό ψάρι». 

Και έκλεισε με την υπόσχεση ότι θα επιστρέψει σύντομα... 

marinated_salmon.jpg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Best επιλογές για πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο στην Αθήνα
Best επιλογές για πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο στην Αθήνα
Ο σεφ Γιώρος Οικονομίδης περιγράφει που και τι του αρέσει να τρώει στην Αθήνα και προτείνει τις τοπ επιλογές για τους τουρίστες που επισκέπτονται την ελληνική πρωτεύουσα.
Best επιλογές για πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο στην Αθήνα
Athens Wine & Art Festival στην Καλών Τεχνών
Athens Wine & Art Festival στην Καλών Τεχνών
Το 1ο Athens Wine & Art Festival θα πραγματοποιηθεί στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, στον κεντρικό εκθεσιακό χώρο (Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης) από 28 έως 29 Σεπτεμβρίου.
Athens Wine & Art Festival στην Καλών Τεχνών
Τρία ελληνικά νησιά στο Top-5 της Ευρώπης
Τρία ελληνικά νησιά στο Top-5 της Ευρώπης
Σημαντικές διακρίσεις, για άλλη μία χρονιά, απέσπασε η Ελλάδα στα βραβεία, «Reader’s Choice Awards 2019», αυτή τη φορά από τους αναγνώστες της αμερικανικής έκδοσης του κορυφαίου ταξιδιωτικού περιοδικού «Conde Nast Traveller».
Τρία ελληνικά νησιά στο Top-5 της Ευρώπης