Το IKEA δεν έχει μόνο κεφτεδάκια -Το πιάτο που ξετρέλανε δημοσιογράφο

NEWSROOM
Ikea εστιατόριο
ΙΚΕΑ

Τα κεφτεδάκια του IKEA είναι τόσο θρυλικά και τόσο συνδεδεμένα με το κατάστημα επίπλων όσο και η βιβλιοθήκη Billy.

Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει επισκεφθεί κάποιος τα IKEA και να μην έχει δοκιμάσει τα περίφημα κεφτεδάκια. Ωστόσο, δεν είναι το μόνο πιάτο που αξίζει τον κόπο να δοκιμάσει κανείς στο εστιατόριο του καταστήματος επίπλων.

Οι λάτρεις των ΙΚΕΑ, άλλωστε, γνωρίζουν ότι επιλογές είναι πολλές. Δημοσιογράφος του Business Insider επισκέφθηκε τα ΙΚΕΑ και μοιράστηκε με άλλους την ανακάλυψη ενός πιάτου, τόσο φανταστικού -κατά την ίδια- όσο και τα κεφτεδάκια.

Ο λόγος για το πιάτο Gravad lax, ένα κρύο πιάτο με καπνιστό σολωμό και λαχανικά.

ikea gravlax

«Έφαγα τα πάντα στο εστιατόριο των IΚΕΑ, όπως σούπα, σαλάτα, κεφτεδάκια λαχανικών, κεφτεδάκια σολομού, κεφτεδάκια κλασικά, το πιάτο gravlax, σαλάτα coleslaw και δύο είδη κέικ.

Ενώ τα κεφτεδάκια ήταν κλασικά, ερωτεύτηκα το πιάτο gravlax, τον παραδοσιακό σκανδιναβικό καπνιστό σολωμό δηλαδή. Τα φρέσκα, ποιοτικά συστατικά του και ο άψογος συνδυασμός των γεύσεων έκαναν το πιάτο gravlax να ξεχωρίζει από όλα τα άλλα».

Η δημοσιογράφος ξετρελάθηκε τόσο που αποφάσισε να στείλει και ένα... ερωτικό γράμμα στο πιάτο Gravad lax των ΙΚΕΑ, τέτοια ήταν η τρέλα της.

gravlax ikea

«Αγαπημένο Gravlax του Ikea,

Θυμάμαι ακόμα τη στιγμή που... γνωριστήκαμε.

Είχα πάρει ένα δίσκο, πέρασα το σταντ με τα επιδόρπια και πλησίασα στο σταντ των κρύων πιάτων», γράφει στην αρχή και συνεχίζει λέγοντας ότι αν και στην αρχή δεν παρατήρησε το εν λόγω πιάτο, ψάχνοντας για το τι θα φάει την τράβηξε η λάμψη του σολωμού και η πράσινη σαλάτα στο πιάτο. Και φυσικά η τιμή του».

Παραδέχεται δε ότι τα κεφτεδάκια παραλίγο να κερδίσουν την καρδιά της καθώς τα λάτρευε από παιδί και είχε πολλές αναμνήσεις. Αλλά το gravlax έμοιαζε φρέσκο και αναζωογονητικό, ζωηρό και σίγουρα κάποιο λόγο έπαιξε και η μαρινάδα του με τον άνιθο.

«Τύλιξα το σολωμό απαλά στο πιρούνι μου, έβαλα και μερικά πράσινα φύλλα και σάλτσα μουστάρδας με άνιθο και η γεύση του με έκανε να λιώσω. Η μυρωδιά του έμοιαζε να έρχεται κατευθείαν από τον ωκεανό, ο αρωματικός άνιθος μπλεκόταν με αυτή τη φυσική μυρωδιά του σολωμού κόβοντας παράλληλα την ψαρίλα.

Κάθε μπουκιά ήταν τόσο καλή όσο η πρώτη. Θαύμασα πόσο τέλεια έδενε η σάλτσα μουστάρδας με μέλι με όλες τις υπόλοιπες γεύσεις, πώς τα τραγανά πράσινα φύλλα έρχονταν σε αντίθεση με το τρυφερό ψάρι».

Και έκλεισε με την υπόσχεση ότι θα επιστρέψει σύντομα...

ΣΧΕΤΙΚΑ