fbpxΕρευνα: Οι τάσεις στις διεθνείς αγορές αφορολόγητων ειδών | Economistas.gr
Skip to main content

Ερευνα: Οι τάσεις στις διεθνείς αγορές αφορολόγητων ειδών

Ερευνα: Οι τάσεις στις διεθνείς αγορές αφορολόγητων ειδών
Shutterstock

H Global Blue, ο κορυφαίος πάροχος Tax Free αγορών στον κόσμο, πραγματοποίησε έρευνα σε 30.000 διεθνείς αγοραστές αφορολόγητων ειδών, η οποία δημοσιεύθηκε στην τελευταία έκδοση του «Observatory» της εταιρείας.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο 2020 και παρέχει πληροφορίες για τις μελλοντικές τάσεις του διεθνούς λιανικού εμπορίου σε είδη πολυτελείας καθώς και για την αγοραστική συμπεριφορά των διεθνών ταξιδιωτών στο πλαίσιο του Covid-19.

Οι περισσότεροι διεθνείς αγοραστές είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν όταν ανοίξουν τα σύνορα

Πάνω από τους μισούς (55%) ερωτηθείς διεθνείς αγοραστές δήλωσαν τον Ιούλιο την πρόθεσή τους να ταξιδέψουν στο εξωτερικό τον επόμενο μήνα, εάν ανοίξουν τα σύνορα χωρίς την υποχρέωση καραντίνας. Πρόκειται για μία αύξηση της τάξεως του 7% σε όλες τις εθνικότητες σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2020.

Οι μεγαλύτερες εθνικότητες διεθνών αγοραστών, συμπεριλαμβανομένης της εύρυτερης περιφέρειας της Κίνας (+ 7%), της Μέσης Ανατολής (+ 9%) και των ΗΠΑ (+ 6%) ήταν μεταξύ αυτών που έδειξαν αυξημένη προθυμία να ταξιδέψουν.

Ενώ, αγοραστές από τη Ρωσία (60%) και την Μέση Ανατολή (35%) είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν το 2020, όσοι προέρχονται από την Κίνα (45%), τις ΗΠΑ (50%) και τη Νοτιοανατολική Ασία (50%) είναι πιο πιθανό να αναβάλουν το ταξίδι τους μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2021.

observatory2-infog-post-1-v3.png

Εύποροι και συχνοί διεθνείς αγοραστές εκφράζουν ισχυρότερη επιθυμία να ταξιδέψουν

Τα θετικά νέα για τον τουρισμό και την τουριστική βιομηχανία είναι ότι το 60% των αγοραστών Elite και Frequent δήλωσε ότι έχουν την πρόθεση να ταξιδεύουν τον επόμενο μήνα, έναντι του 50% των Infrequent αγοραστών. Αυτό το ποσοστό αυξήθηκε σε 65% για αγοραστές Elite και Frequent από την Αμερική και 80% από τη Ρωσία.

Η ασφάλεια στο πλαίσιο του Covid-19 είναι το «κλειδί» για την επιστροφή των αγοραστών στο κατάστημα

Η ανησυχία για την ασφάλεια και την υγιεινή που δημιουργεί η πανδημία είναι η βασική αιτία που το 65% των διεθνών αγοραστών σχεδιάζουν να αναβάλουν το ταξίδι τους έως το 2021.

observatory-2-infog-post-2.png

Σε αυτό το πλαίσιο, οι Ασιάτες αγοραστές φάνηκε να προτιμούν τους περιφερειακούς προορισμούς, με το 50% των Κινέζων αγοραστών και το 70% των αγοραστών της Νοτιοανατολικής Ασίας να βλέπουν την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού ως πιο ασφαλή, σε σύγκριση με το 30% και το 35% αντίστοιχα να επιλέγουν την Ευρώπη. Ωστόσο, οι αγοραστές από τις ΗΠΑ (60%), τη Ρωσία (65%) και τη Μέση Ανατολή (50%) αισθάνονται πιο ασφαλείς να επισκεφτούν την Ευρώπη.

Καθησυχαστικό για τους εμπόρους λιανικής είναι ότι οι αγορές συνεχίζουν να παραμένουν στο επίκεντρο της μετά Covid-19 εποχής, ιδιαίτερα για εκείνους που ταξιδεύουν από την Αμερική (75%), την Κίνα (65%) και τη Ρωσία (60%). Ωστόσο, τα ισχυρά μέτρα προστασίας, υγιεινής και κοινωνικής απόστασης στο κατάστημα θεωρούνται επιτακτικά από όλες τις εθνικότητες.

Η Virginie Alem, Vice President, Customer Value Creation της Global Blue δήλωσε: «Σε αυτό το κλίμα αβεβαιότητας και ταχύτατων αλλαγών, δημιουργήσαμε την έκδοση «Observatory» για να βοηθήσουμε τους συνεργάτες μας στον κλάδο του τουρισμού και του λιανικού εμπορίου να ενημερώνονται κατά την περίοδο της ανάκαμψης. Ενώ αυτή ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή, είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι σημαντικοί διεθνείς αγοραστές δείχνουν αυξημένη όρεξη για επιστροφή στα παγκόσμια ταξίδια. Καθώς οι έμποροι λιανικής προσπαθούν να προσελκύσουν ξένους αγοραστές στο κατάστημα, είναι σημαντικό οι ανησυχίες για την υγεία και την ασφάλειά τους να εξαλειφθούν με καινοτόμες λύσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μίας μετα-Covid-19 εποχής».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

eBay: Τί προϊόντα προτιμούν οι Έλληνες την Black Friday
eBay: Τί προϊόντα προτιμούν οι Έλληνες την Black Friday
Η eBay ανέλυσε τη δραστηριότητα των αγοραστών. Η πρώτη πεντάδα σε προτιμήσεις και τα πιο ακριβά αντικείμενα που αγόρασαν οι Έλληνες.
eBay: Τί προϊόντα προτιμούν οι Έλληνες την Black Friday
Ερευνα για τα Χριστούγεννα: Οι Έλληνες θα ψωνίσουν με φειδώ
Ερευνα για τα Χριστούγεννα: Οι Έλληνες θα ψωνίσουν με φειδώ
4 στους 10 θα πραγματοποιήσουν ηλεκτρονικά τις χριστουγεννιάτικές τους αγορές. Το budget για χριστουγεννιάτικες αγορές φέτος θα μειωθεί τουλάχιστον κατά το ένα τρίτο.
Ερευνα για τα Χριστούγεννα: Οι Έλληνες θα ψωνίσουν με φειδώ
Τρέξιμο στην καραντίνα: Μύθοι και αλήθειες
Τρέξιμο στην καραντίνα: Μύθοι και αλήθειες
Το γρασίδι είναι η καλύτερη επιφάνεια για να τρέχουμε, γιατί η μαλακή του επιφάνεια μειώνει τους κραδασμούς που μεταφέρονται από το πέλμα στα γόνατα, στο ισχίο και στην μέση.
Τρέξιμο στην καραντίνα: Μύθοι και αλήθειες