Το μέλλον του αυτοκινήτου έρχεται από την Mercedes

Mercedes-Benz

Η έκθεση Consumer Electronics Show φιλοξενεί κάθε χρόνο χιλιάδες φουτουριστικές και καινοτόμες ιδέες που τις περισσότερες φορές μπορεί να μην φθάνουν στο καταναλωτικό κοινό, αλλά αποτελούν προτάσεις που θα μπορούσαν μελλοντικά να αλλάξουν τις ζωές μας.

Αν υπήρξε πάντως μια πρωτότυπη ιδέα που κέρδισε τις εντυπώσεις και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης ήταν το απίστευτο «πολυμορφικό» αυτοκίνητο της Mercedes Benz, που θα μπορεί κυριολεκτικά να μεταμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες μας. Προς το παρόν ο γερμανικός κολοσσός του έδωσε το όνομα: Urbanetic.

Στην έκθεση CES 2019 ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο παρουσίασης του Urbanetic ήταν τόσος που ήταν σχεδόν αδύνατο για τον οποιοδήποτε να δει καθαρά τη νέα καινοτόμα πρόταση της Mercedes Benz. Οι φωτογραφικές μηχανές «έπαιρναν φωτιά» καθώς η γερμανική εταιρεία παρουσίαζε το για το Urbanetic. Ένα όραμα για έναν κόσμο του μέλλοντος που θα αλλάξει τις μετακινήσεις και τα αυτοκίνητα θα είναι πλήρως αυτοματοποιημένα και ηλεκτρικά, ενώ παράλληλα θα μπορούν να μεταμορφωθούν ανάλογα με τις ανάγκες.

Η Mercedes-Benz οραματίζεται πως το Urbanetic θα είναι όχι μόνο ένα αυτοκίνητο που θα μπορεί να μεταφέρει τους ανθρώπους στις ώρες αιχμής στους δρόμους, αλλά και ένα όχημα μεταφορών όποτε χρειαστεί κατά την διάρκεια της ημέρας.

Σύμφωνα με την παρουσίαση της εταιρείας, το Urbanetic θα είναι ένα όχημα που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες. Μπορεί να είναι ένα μίνι βαν που μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 12 ανθρώπους, αλλά μπορεί να μετατραπεί και σε εργαλείο για την επιχείρησή σας, καθώς θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 250 κιλά εμπορευμάτων, ενώ μπορεί να μετατραπεί επίσης σε αυτοματοποιημένη πλατφόρμα μεταφοράς αντικειμένων και ανθρώπων. Ένα τεχνολογικό θαύμα πραγματικά που θα αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε για τα αυτοκίνητα.

Το καλύτερο είναι πως το Urbanetic θα είναι αποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον. Σύμφωνα με την Mercedes- Benz, το καινοτόμο όχημα θα έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων και θα μπορεί να... μαθαίνει τις καλύτερες διαδρομές και συστήματα, όσο περνάει ο καιρός,εξαιτίας της υποδομής της αυτο-εκπαίδευσης που θα του επιτρέπει να επικοινωνεί και με άλλα αυτοκίνητα του στόλου που θα το βοηθούν να κινείται ανάμεσα στη κίνηση σε πραγματικό χρόνο, όσο πιο γρήγορα θα μπορούσε να ανταποκριθεί.

Το Urbanetic αποτελεί την καλύτερη πρόταση για το μέλλον καθώς «τσεκάρει» όλα τα κουτάκια ενός φουτουριστικού αυτοκινήτου. Δεν χρειάζεται οδηγό, είναι πλήρως ηλεκτρικό, έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων, μπορεί να μεταφέρει ανθρώπους και αγαθά και με την πάροδο του χρόνου θα συνεχίζει να βελτιώνεται καθώς θα μαθαίνει όλο και περισσότερα για το περιβάλλον που θα βρίσκεται.

Αυτή τη στιγμή το αυτοκίνητο βρίσκεται στο στάδιο της «ιδέας», οπότε το όνομα και η εμφάνιση είναι πιθανό να αλλάξουν όταν αποφασίσει η Mercedes-Bemz να το βγάλει σε εμπορική χρήση και να αρχίζει να το πουλάει.

Το κόστος του προς το παρόν μπορεί να είναι άγνωστο, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα είναι φθηνό αν φτάσει τελικά στους καταναλωτές. Αν αναλογιστούμε πως κουβαλάει και το σημαντικό όνομα της Mercedes και όλη την υψηλή τεχνολογία που διαθέτει αυτό το υψηλής τεχνολογίας πολυμορφικό αυτοκίνητο, τότε σίγουρα η τιμή του Urbanetic θα είναι 6ψήφια. Θα αξίζει όμως και το τελευταίο σεντ που θα ξοδευτεί γι αυτό...

ΣΧΕΤΙΚΑ