fbpxΤι πρέπει να έχει πάντα μαζί του ένας εταιρικός ταξιδιώτης | Economistas.gr
Skip to main content

Τι πρέπει να έχει πάντα μαζί του ένας εταιρικός ταξιδιώτης

Τι πρέπει να έχει πάντα μαζί του ένας εταιρικός ταξιδιώτης
Φώτο: Shutterstock

Όλοι οι άνθρωποι έχουν κάποιες συνήθειες όταν πρόκειται να ταξιδέψουν, ωστόσο η κατάσταση είναι πιο δύσκολη γι’ αυτούς που ταξιδεύουν συχνά για δουλειές, καθώς η παραμονή τους κάπου μπορεί να είναι πολύ σύντομη, ταξιδεύουν πολύ συχνά και συνήθως το πρόγραμμά τους ξεκινά από τη στιγμή που το αεροπλάνο προσγειώνεται.

Όσοι, λοιπόν, ταξιδεύουν για δουλειά πρέπει να είναι καλά οργανωμένοι, συνδεδεμένοι, άνετα και ξεκούραστοι όταν αλλάζουν ζώνη ώρας. Οτιδήποτε βοηθά να κρατήσουν αυτή την ισορροπία τους κάνει πιο ευτυχείς και, φυσικά, πιο αποτελεσματικούς.

Δείτε κάποια πράγματα που θα κάνουν τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη αν ταξιδεύετε συχνά για δουλειές:

1.       Ασύρματα ακουστικά. Η αλήθεια είναι ότι ο ήχος στα ενσύρματα ακουστικά είναι καλύτερος, ωστόσο το ασύρματα ακουστικά πιάνουν πολύ λιγότερο χώρο, είναι πολύ πιο βολικά, δε χρειάζεται να τα βάζετε και να τα βγάζετε ή να μπερδεύονται τα καλώδιά τους και μπορείτε πλέον να τα βρείτε σε αρκετά προσιτές τιμές.

2.       Ένα αναδιπλούμενο πληκτρολόγιο που λειτουργεί με bluetooth. Σε περίπτωση που δεν παίρνετε μαζί σας το λάπτοπ σας, αλλά θέλετε να κάνετε κάποιες δουλειές, αυτό το πληκτρολόγιο που συνδέεται στο κινητό ή το τάμπλετ σας προσφέρει τη λύση, χωρίς να πιάνει χώρο στη βαλίτσα σας.

3.       Εξωτερική μπαταρία. Είναι πάντα χρήσιμη στα ταξίδια είτε πρόκειται για δουλειά είτε όχι. Εκτός γραφείου, είναι πολύ πιθανό να κάνετε συνεχή χρήση του κινητού σας και να μην έχετε πάντα πρόσβαση σε πρίζα.

4.       Ρούχα που δε ζαρώνουν. Αντί να ανησυχείτε για το πώς θα διπλώσετε το κοστούμι σας ή ένα φόρεμα στη βαλίτσα ώστε να τα φορέσετε μετά και να μην είναι ζαρωμένα, προτιμήστε υφάσματα που δε ζαρώνουν και που είναι φτιαγμένα σε κλασικές γραμμές ώστε να μπορείτε να τα φορέσετε οπουδήποτε.

5.       Μία βαλίτσα που επεκτείνεται. Αυτό που χρειάζεστε είναι μία βαλίτσα που μεταφέρεται εύκολα, χωράει τα ρούχα σας και είναι ανθεκτική. Υπάρχουν διάφορες φίρμες που προσφέρουν πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές σε βαλίτσες με διάφορους χώρους αποθήκευσης.

6.       Ένα ταξιδιωτικό μαξιλάρι. Η χρήση του είναι προφανής. Σας βοηθάει να ξεκουραστείτε, ακόμη και να κοιμηθείτε, χωρίς να πιαστείτε στις άβολες συχνά θέσεις των αεροπλάνων.

7.       Ένα ταξιδιωτικό πορτοφόλι. Το check-in στο αεροπλάνο και το ξενοδοχείο θα είναι πολύ πιο εύκολο αν έχετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα συγκεντρωμένα σε ένα σημείο ώστε να μη χρειάζεται να κάνετε εξερεύνηση στις τσάντες σας.

8.       Ένα καλό πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας. Φροντίστε να έχετε το κατάλληλο πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας και προβλέψτε απεριόριστο αριθμό δεδομένων ώστε να κάνετε τη δουλειά σας χωρίς να χρειάζεται να σκέφτεστε το λογαριασμό στο τέλος του μήνα από τις επιπλέον χρεώσεις.

9.       Να έχετε αναπαυτικά παπούτσια. Υπάρχουν, ειδικά σε ιταλικές εταιρείες, πολύ όμορφα δερμάτινα παπούτσια κατάλληλα για τα επαγγελματικά ραντεβού σας, τα οποία είναι ταυτόχρονα πολύ άνετα για τις πολλές ώρες που ίσως χρειαστεί να τα φοράτε.

10.   Ένα μικρό έξυπνο σημειωματάριο. Φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα μικρό σημειωματάριο, στο οποίο θα μπορείτε να παίρνετε σημειώσεις με το χέρι και ένα στυλό. Υπάρχουν πολλά σε μικρά μεγέθη που θα σας βολέψουν στα ταξίδια.

11.   Μαντηλάκια για τα χέρια. Τα μικρόβια στα αεροπλάνα και τα δωμάτια των ξενοδοχείων είναι άπειρα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάτε και τις πολλές χειραψίες. Φροντίστε, λοιπόν, να έχετε μαζί σας μαντηλάκια με απολυμαντικό, γιατί μπορεί να μην έχετε πάντα πρόσβαση σε τουαλέτα ώστε να μπορείτε να πλύνετε τα χέρια σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι καλύτεροι ταξιδιωτικοί προορισμοί για το 2019
Οι καλύτεροι ταξιδιωτικοί προορισμοί για το 2019
Το Lonely Planet προτείνει 10 μοναδικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς για το 2019 και το μόνο που σας μένει είναι να οργανώσετε το επόμενο ταξίδι σας.
Οι καλύτεροι ταξιδιωτικοί προορισμοί για το 2019
Πώς να αλλάξετε τη ζωή σας σε ένα μήνα
Πώς να αλλάξετε τη ζωή σας σε ένα μήνα
Μια μικρή αλλαγή κάθε ημέρα για ένα μήνα είναι αρκετή για να μπορέσετε να αλλάξετε συνήθειες και να κάνετε τη ζωή σας καλύτερη.
Πώς να αλλάξετε τη ζωή σας σε ένα μήνα