Μικρά «μυστικά» από τη Μισέλ Ομπάμα για την επιτυχία

NEWSROOM
Μισέλ Ομπάμα
Φωτό: Associated Press

Η Μισέλ Ομπάμα, η σύζυγος του 44ου Προέδρου των ΗΠΑ έχει γράψει τη δική της ιστορία. Μέσα από τον ρόλο της ως πρώην Πρώτη Κυρία, μέσα από το Becoming που έγινε μπεστ-σελερ και φυσικά μέσα από πολλές φράσεις - συμβουλές. Ποιες είναι όμως οι πιο εμβληματικές φράσεις-συμβουλές της Μισέλ που αν τις ακολουθήσετε εξασφαλίζετε επιτυχία στην εργασία και στις σχέσεις;

Το Business Insider με αφορμή τα γενέθλια της Μισέλ Ομπάμα συγκέντρωσε τα πιο αξιοσημείωτα quotes της… τα οποία μας βοηθούν να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και καλύτεροι επαγγελματίες, να κάνουμε τη διαφορά, να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, να συμβάλουμε στην παγκόσμια αλλαγή, να χτίσουμε πιο υγιείς και όμορφες σχέσεις. Έχουν γραφεί πολλά για τους αγώνες της για τα ίσα δικαιώματα μεταξύ ανδρών και γυναικών, την επιμονή της για την εκπαίδευση των κοριτσιών, τη βοήθεια που παρείχε στις φτωχές αμερικανικές οικογένειες. Ας ανακεφαλαιώσουμε τα «πιστεύω» της που την κατέστησαν ικανή να πετύχει όχι μόνο τα παραπάνω αλλά και προσωπική ευτυχία.

Michelle Obama

Το βασικό ερώτημα γύρω από τα οποίο περιστρέφεται η φιλοσοφία της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ είναι «αποδεχόμαστε τον κόσμο όπως είναι εργαζόμαστε για έναν κόσμο όπως πρέπει να είναι».

«Η επιτυχία έχει νόημα και είναι απολαυστική μόνο όταν τη νιώθεις σαν να είναι δική σου.»

«Τα κορίτσια και οι νέες γυναίκες θα πρέπει να επενδύσουμε τον απαραίτητο χρόνο για να καταλάβουμε ποιες είμαστε και να μας αρέσει αυτό που είμαστε.»

«Δεν θέλετε να είστε με ένα αγόρι που δεν είναι αρκετά έξυπνο ώστε να εκτιμήσει μια έξυπνη γυναίκα. Μην αφήσετε κανέναν άντρα, όσο γοητευτικός και να είναι, να σας απομακρύνει από την εκπαίδευση.»

«Η αποτυχία είναι μέρος της εξέλιξης σας και αναπτυσσόμενου σθένους και αντοχής σας. Μην φοβάστε να αποτύχετε!»

«Να μην υποτιμάτε ποτέ τη σημασία που μπορεί να έχετε γιατί η ιστορία μας έχει δείξει πως το θάρρος είναι μεταδοτικό και πως η ελπίδα μπορεί να αναμετρηθεί με τη ζωή.»

«Είμαι αρκετά καλή; Ναι είμαι!»

«Μια από τις ανόητες ερωτήσεις που μπορούν να κάνουν οι μεγάλοι στα παιδιά είναι τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις!»

«Ο χρόνος είναι ένα δώρο που κάνεις στους άλλους ανθρώπους.»

«Όταν έχεις δουλέψει σκληρά και έχεις πετύχει, όταν έχεις διασχίσει την πύλη των ευκαιριών, δεν βροντάς την πόρτα πίσω σου!»

«Στο σπίτι μας δεν παίρνουμε τους εαυτούς μας πολύ σοβαρά και το γέλιο είναι το καλύτερο πράγμα σε ένα γάμο!»

«Η ιστορία σου είναι κάτι που έχεις, κάτι που θα έχεις. Είναι αυτό που σου ανήκει.»

«Δεν μπορείς να λαμβάνεις αποφάσεις που βασίζονται στο φόβο και στην πιθανότητα του τι μπορεί να συμβεί.»

«Η διαφορά ανάμεσα σε μια διαλυμένη κοινότητα και σε μια αναπτυσσόμενη είναι η παρουσία γυναικών με αξία.»

Michelle Obama

«Να μένετε πάντα πιστοί στον εαυτό σας και να μην αφήνετε τα λεγόμενα άλλων να σας αποσπάσουν από τους στόχους σας.»

«Θέλω οι νέοι άνθρωποι να ξέρουν πως αξίζουν, πού ανήκουν και γι’ αυτό να μη φοβούνται!»

«Αν έμαθα κάτι σε αυτή τη ζωή είναι η δύναμη που έχει το να χρησιμοποιούμε τη φωνή μας. Και έκανα ό,τι μπορούσα για να πω την αλήθεια!»

ΣΧΕΤΙΚΑ