fbpxΟ Τζεφ Μπέζος και οι άσεμνες φωτογραφίες | Economistas.gr
Skip to main content

Ο Τζεφ Μπέζος και οι άσεμνες φωτογραφίες

Ο Τζεφ Μπέζος και οι άσεμνες φωτογραφίες
Φωτό: Associated Press

Ο Τζεφ Μπέζος αποκάλυψε τις πιέσεις που δέχεται από το National Enquirer που τον απειλεί πως θα δημοσιεύσει σέλφι και άλλες φωτογραφίες από τις προσωπικές του στιγμές, προκαλώντας ένα εύλογο ερώτημα: Για ποιο λόγο ένας πλούσιος και πετυχημένος επιχειρηματίας να έχει τέτοιες συνήθειες;

Όσο παράδοξο ίσως και αν φαίνεται εκ πρώτης όψεως οι ισχυροί του κόσμου έχουν τις ίδιες ακριβώς συνήθειες με όλους τους υπόλοιπους και είναι εξίσου ευάλωτοι στο να υποπέσουν στο... αμάρτημα του sexting, δηλαδή της επικοινωνίας με τον ή τη σύντροφό τους χρησιμοποιώντας κάποιες πιο... προσωπικές σέλφι.

Η ψυχολόγος Μισέλ Ντρούιν που κλήθηκε να σχολιάσει στο Atlantic την υπόθεση Μπέζος, σημειώνει πως το sexting είναι ένας σύχρονος τρόπος να δημιουργήσεις οικειότητα με τον σύντροφό σου και πως αυτή η μέθοδος επικοινωνίας είναι σήμερα μέρος της τυπικής σεξουαλικής εμπειρίας. Σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ έδειξε πως το 80% των εφήβων Αμερικανών έχει στείλει ή λάβει μήνυμα ή φωτογραφία με σεξουαλικό περιεχόμενο.

Είναι γεγονός πως η έρευνα για τη σεξουαλική συμπεριφορά στην εποχή των smartphones και του διαδικτύου περιορίζεται κυρίως στους νέους, με αποτέλεσμα πολλές φορές να διαφεύγει το γεγονός ότι και οι μεγαλύτεροι έχουν την ανάγκη να «χτίσουν» οικειότητα. Το sexting, σημειώνει η Ντρούιν, είναι πολλές φορές συνδεδεμένο με την απιστία και το τρίτο πρόσωπο στη σχέση. Είναι, όπως λέει, ένας τρόπος να εκφράσεις με έναν τρόπο που είναι σχετικά ασφαλήςτη σεξουαλική σου επιθυμία προς το πρόσωπο που βρίσκεται μακριά σου.

Φαίνεται πως η αμερικανική κοινωνία δεν βρίσκεται σε κατάστσαη σοκ επειδή ένας άνδρας σαν τον Τζεφ Μπέζος έστειλε μια προκλητική σέλφι στη νυν σύντροφό του. Η Ντρούιν σχολιάζει πως η δημοσιοποίηση του θέματος ίσως τελικά να κάνει πολύ περισσότερο καλό στη δημόσια εικόνα του Μπέζος. «Του προσθέτει μια διάσταση κανονικότητας: οι δισεκατομμυριούχοι στέλνουν σέξι μηνύματα όπως ακριβώς όλοι εμείς», προσθέτει.

Η ψυχολόγος Σούζαν Λίμπκινς που έχει ερευνήσει τόσο το sexting όσο και συμπεριφορές εκφοβισμού παρατηρεί πως οι πολλοί ισχυροί άνθρωποι πιστεύουν πως είναι απόλυτα προστατευμένοι και αυτό αυξάνει τις πιθανότητες να πάρουν μια παρακινδυνευμένη απόφαση.  Βεβαίως αν ο Μπέζος είχε επιλέξει να παραμείνει σιωπηλός και να μη δημοσιοποιήσει τα μηνύματα που δέχεται από την εκδοτική εταιρεία του National Enquirer ίσως να είχαμε να κάνουμε με μια κρίση σε επίπεδο δημόσιας εικόνας. Φαίνεται όμως πως η επιλογή του να μιλήσει δημοσίως πρώτος για το θέμα του έδωσε σημαντικό πλεονέκτημα και τελικά ακύρωσε την όποια απόπειρα εκβιασμού σε βάρος του.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η κίνηση ματ που εκτόξευσε τις πωλήσεις της Amazon
Η κίνηση ματ που εκτόξευσε τις πωλήσεις της Amazon
Το τρικ του Jeff Bezos που παρά το τεράστιο ρίσκο κατάφερε να εκτοξεύσει τις πωλήσεις της Amazon κατά 17% την περίοδο των αμερικανικών γιορτών
Η κίνηση ματ που εκτόξευσε τις πωλήσεις της Amazon
«Φοβού την Amazon»
«Φοβού την Amazon»
Η άφιξη της Amazon στη Νέα Υόρκη είναι πιθανό να συνοδευτεί από σοβαρές παρενέργειες, προειδοποιούν μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Σιάτλ.
«Φοβού την Amazon»
Amazon: Προετοιμαστείτε για Brexit χωρίς συμφωνία
Amazon: Προετοιμαστείτε για Brexit χωρίς συμφωνία
Ο αμερικανικός κολοσσός προτρέπει τους Βρετανούς εμπόρους να προετοιμαστούν για ένα Brexit χωρίς συμφωνία και να συγκεντρώσουν αποθέματα.
Amazon: Προετοιμαστείτε για Brexit χωρίς συμφωνία
Εκβιάζει ο Τραμπ τον ιδρυτή της Amazon;
Εκβιάζει ο Τραμπ τον ιδρυτή της Amazon;
Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, Τζεφ Μπέζος κατηγόρησε τον ιδιοκτήτη ενός αμερικανικού σκανδαλοθηρικού περιοδικού ότι προσπαθεί να τον εκβιάσει.
Εκβιάζει ο Τραμπ τον ιδρυτή της Amazon;