ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Κλιματική αλλαγή και τεχνητή νοημοσύνη

Τεχνητή Νοημοσύνη: Τέσσερις τρόποι με τους οποίους θα μπορούσε να συμβάλλει στην κλιματική αλλαγή

Τα προηγμένα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης δέχονται ολοένα και περισσότερη κριτική για την ενέργεια που καταναλώνουν. Αλλά είναι εξίσου σημαντικό να επικεντρωθούμε στους τρόπους με τους οποίους η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
ΣΕΒ

Οι προτάσεις του ΣΕΒ για την ενέργεια

Σειρά παρεμβάσεων με στόχο τη διαμόρφωση προβλέψιμου και ανταγωνιστικού κόστους ενέργειας ζήτησε σήμερα η Επιτροπή Ενέργειας του ΣΕΒ, , στη συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρο Σκυλακάκη
NEWSROOM /
Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης

Σκυλακάκης: Πιθανή θετική έκπληξη από τις ενεργειακές τιμές

Το ενδεχόμενο να εκπλαγούμε θετικά από το «μέτωπο» των ενεργειακών τιμών το επόμενο διάστημα, επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του Economist.
NEWSROOM /
China Energy: Αύξηση της παραγωγής ενέργειας και εντατικοποίηση των προσπαθειών για στροφή προς την καθαρή ενέργεια

China Energy: Αύξηση της παραγωγής ενέργειας και εντατικοποίηση των προσπαθειών για στροφή προς την καθαρή ενέργεια

Η κινεζική επενδυτική εταιρία ενέργειας (China Energy) αύξησε την παραγωγή ενέργειας εντείνοντας τις προσπάθειές της για στροφή προς την καθαρή ενέργεια κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου του 2023.
NEWSROOM /
ο Γιώργος Τζ. Τσούνης, Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα-Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τσούνης: ηγετικός ο ρόλος της Ελλάδας στην ενέργεια

Τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας στην επίτευξη ενεργειακής ανεξαρτησίας από τη Ρωσία, την ενεργειακή μετάβαση και τον ενεργειακό εφοδιασμό των Βαλκανίων επεσήμανε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζόρτζ Τσούνης μιλώντας σήμερα σε συνέδριο που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας.
NEWSROOM /
Πώς η Ευρώπη γλύτωσε από τις απειλές Πούτιν για ενεργειακό πόλεμο

Πώς η Ευρώπη γλύτωσε από τις απειλές Πούτιν για ενεργειακό πόλεμο

Από τη στιγμή που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή στην Ουκρανία, η Ευρώπη γνώριζε ότι σύντομα θα έπρεπε να δώσει απαντήσεις σε πολύ σημαντικά ερωτήματα, αναφέρει εκτενής ανάλυση του CNN σχετικά με την ενεργειακή σταθερότητα.
NEWSROOM /