Σενετάκης: Σημαντική η κοινωνική συνεισφορά της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας

NEWSROOM
Σενετάκης: Σημαντική η κοινωνική συνεισφορά της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Μάξιμος Σενετάκης / Φωτογραφία: Intime-ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

Την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ), στο Ερευνητικό Κέντρο Δημόκριτος, επισκέφθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης.

Η ΕΕΑΕ «Ρυθμίζει, νομοθετεί, αδειοδοτεί επιθεωρεί, καταρτίζει εκπαιδεύει, παρέχει υπηρεσίες διεξάγει έρευνες, μετράει, ενημερώνει εκπροσωπεί τη χώρα στην EURATOM» αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός και σημειώνει:

«Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) εγκατεστημένη στο χώρο του Δημόκριτου φροντίζει για την ασφάλεια μας! Την ασφάλεια μας από την ακτινοβολία που βρίσκεται γύρω μας, γιατί όπως λέει ο πρόεδρος της Χρήστος Χουσιάδας, "η ασφάλεια είναι επιλογή μας". Το έργο της ΕΕΑΕ είναι εξαίρετο και ξεκινά δεκαετίες πριν, με την ίδρυση της. Σήμερα η κοινωνική συνεισφορά της είναι σημαντική αν και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Παράδειγμα 1: Μετράει τα επίπεδα ακτινοβολίας σε εγκύους όταν έχουν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, προκειμένου να τις καθησυχάσει για να τις αποτρέψει από ενδεχόμενη διακοπή της κύησης υπό το φόβο προσβολής του εμβρύου.

Παράδειγμα 2: Δίνει στοιχεία επιστημονικά όταν κάποιοι συνωμοσιολόγοι διοχετεύουν fake news περί αύξησης της ραδιενέργειας στην χώρα, όπως πρόσφατα επιχειρήθηκε με τον πόλεμο της Ουκρανίας.

Είχα λοιπόν την χαρά και την τιμή να επισκεφτώ τις εγκαταστάσεις της και να ενημερωθώ για την ιστορία, το όραμα και την αποστολή της. Να γνωριστώ με το εξαίρετο επιστημονικό προσωπικό και να ξεναγηθώ στους χώρους όπου κτυπά η καρδιά μιας τόσο σημαντικής για την ασφάλεια μας Επιτροπής.

Τους συγχαίρω για το έργο τους και τους ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ