ΔΕΣΦΑ: Ανακοίνωση σχετικά με αγωγό στο σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη

NEWSROOM
ΔΕΣΦΑ: Ανακοίνωση σχετικά με αγωγό στο σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη
Φωτο: INTIME

Ένα από τα εκτροχιασμένα βαγόνια κατέληξε πάνω στον αγωγό

Ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) με ανακοίνωσή του έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τον αγωγό υψηλής πίεσης και την απόστασή του από το σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Όπως τονίζουν, επιβεβαίωσαν πως η θέση του αγωγού βρίσκεται παράλληλα με τις γραμμές, σε απόσταση περίπου 10 μέτρων, ενώ σημειώνουν ότι ένα από τα εκτροχιασμένα βαγόνια της μοιραίας αμαξοστοιχίας κατέληξε πάνω από τη θέση διέλευσης του αγωγού.

Η ανακοίνωση του ΔΕΣΦΑ

«Αναφορικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο ΔΕΣΦΑ επιβεβαιώνει την εγγύτητα του αγωγού υψηλής πίεσης με τη θέση του δυστυχήματος. Ο αγωγός διέρχεται παράλληλα και σε απόσταση 10 περίπου μέτρων από τις σιδηροδρομικές γραμμές, ενώ κατόπιν της σύγκρουσης, ένα από τα εκτροχιασμένα βαγόνια κατέληξε πάνω από τη θέση διέλευσης του αγωγού.

Το τεχνικό προσωπικό της εταιρείας μετέβη στο σημείο για να ενημερώσει τους εκπροσώπους της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής για την ακριβή θέση του αγωγού υψηλής πίεσης στην περιοχή.

Ο ΔΕΣΦΑ πραγματοποίησε επίσης, μετά το δυστύχημα, όλες τις απαραίτητες τεχνικές εκτιμήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Εσωτερικής Επιθεώρησης του αγωγού (In Line Inspection – ILI), για να επιβεβαιώσει την ακεραιότητα του αγωγού και να αποκλείσει μη ορατές ζημιές».

ΣΧΕΤΙΚΑ