ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΒΑΘΜΙΔΑ

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Η πρώτη ελληνική τράπεζα που ανακτά την επενδυτική βαθμίδα

Η αξιολόγηση της ΕΤΕ ισοδυναμεί (pari-passu) με αυτή του αξιόχρεου της Ελλάδας. Τι αναφέρει η τράπεζα στην ανακοίνωσή της για την αναβάθμιση της πιστοληπτικής της αξιολόγησης.
NEWSROOM /
Στήλες του Ολυμπίου Διός

Όλο το παρασκήνιο της έκδοσης του 30ετούς ομολόγου - Πώς αποφασίστηκε η έξοδος τώρα και πώς φτάσαμε κοντά σε νέο ρεκόρ προσφορών

Το ότι άνοιξαν πάνω από 325 λογαριασμοί για να «φορτώσουν» το βιβλίο προσφορών με πάνω από 33 δισ. ευρώ, δεν ήταν ούτε αυτονόητο ούτε υγιεινόςπερίπατος, ειδικά σε μια τέτοια συγκυρία, όπου η ατμόσφαιρα στις αγορές μυρίζει «μπαρούτι». Το ερώτημα που «έκαιγε» από την πρώτη στιγμή, όταν ο ΟΔΔΗΧ ανακοίνωσε την πρόθεση του να προχωρήσει σε έκδοση ομολόγου και μάλιστα 30ετούς, ήταν «γιατί τώρα;».
Το κέντρο της Αθήνας με φόντο το Καλλιμάρμαρο Στάδιο

Moody’s: Την Παρασκευή το «ραντεβού» για τον τελευταίο «προβιβασμό» της ελληνικής οικονομίας

Την προσεχή Παρασκευή, η ελληνική οικονομία έχει άλλο ένα «ραντεβού» με οίκο αξιολόγησης, αφού ο οίκος Moody’s θα δημοσιεύσει την έκθεσή του για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδος.
Χρηματιστήριο / Φωτογραφία: Alexandros Michailidis / SOOC

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κλείνει η «μαύρη τρύπα» της κρίσης- Επιστροφή... στο 2011 με εντυπωσιακές αποδόσεις

Ένας επώδυνος χρηματιστηριακός κύκλος 13 και πλέον ετών φαίνεται να ολοκληρώνεται για τη χρηματιστηριακή αγορά, η οποία επιστρέφει στο 2011, κλείνοντας την «μαύρη» περίοδο της κρίσης.
NEWSROOM /
akropoli.jpg

Προσφορές πάνω από 60 δισ. για τα ελληνικά assets - Η χώρα μας προσελκύει το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών

Η «ποιότητα» των επενδυτών που πλέον επενδύουν στα ελληνικά ομόλογα, μετά την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, αποτυπώνεται στην πρόσφατη έκδοση του 10ετούς ομολόγου.
NEWSROOM /