fbpxGrowth Awards: Τί συνδέει τους 7 βραβευθέντες | Economistas.gr
Skip to main content

Growth Awards: Τί συνδέει τους 7 βραβευθέντες

Growth Awards: Τί συνδέει τους 7 βραβευθέντες
Οι κ.κ. Καραμούζης, Καζάς, Καραβίας

Δεν άντεξαν απλά στην πολυετή κρίση, αλλά με προσεκτικό σχεδιασμό επεκτάθηκαν εντός και εκτός συνόρων και κατέκτησαν νέες αγορές. Στήριξαν την ελληνική οικονομία σε δύσκολες στιγμές και πάνω από όλα την κοινωνία, στηρίζοντας και εμπνέοντας το ανθρώπινο δυναμικό τους, τους εργαζομένους, τη μεγάλη συμβολή των οποίων αναγνώρισαν στην επιτυχία τους. Έχουν ήδη καταστρώσει τα νέα τους στρατηγικά σχέδια, τα οποία περιλαμβάνουν επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που συνεπάγεται στήριξη της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνικής συνοχής. Πιστεύουν σε ένα καλύτερο αύριο που στηρίζεται στις στέρεες βάσεις που έθεσαν στο παρελθόν.

Πρόκειται για τα κοινά σημεία που συνδέουν επτά από τους κορυφαίους Έλληνες επιχειρηματίες και μάνατζερ που βρίσκονται στο τιμόνι των εταιριών και για τρίτη διαδοχική χρονιά, με πρωτοβουλία της Eurobank και της Grant Thornton, απονεμήθηκαν τα Βραβεία Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας «Growth Awards», για τις βέλτιστες πρακτικές που ακολουθούν, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση μιας νέας προοπτικής στην ελληνική επιχειρηματική σκηνή.

Παραλαμβάνοντας τα βραβεία τους, οι νικητές της κάθε κατηγορίας μέσα σε δύο λεπτά έδωσαν το στίγμα της επιτυχίας και ξεδίπλωσαν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Τι δήλωσαν οι πρωτοπόροι:

Κατηγορία «Λειτουργική / Επιχειρησιακή βελτίωση»: «Πλαίσιο Computers»

Η διάκριση της εταιρίας μας συμπίπτει με τα 50 χρόνια από το ξεκίνημά μας, με τη μεγάλη μας αγωνία για ανάπτυξη, χρόνια στα οποία χτίσαμε την αξιοπιστία μας τόσο στους πελάτες και όσο και στους μετόχους μας, τόνισε ο πρόεδρος και ιδρυτής της εταιρίας Γεώργιος Γεράρδος. Τώρα κοιτάμε το μέλλον, υπογράμμισε και έδωσε τον λόγο στη νεότερη γενιά, στον γιο του Κωνσταντίνο Γεράρδο, αντιπρόεδρο της εταιρίας. Το εμπόριο αλλάζει, η κρίση τελειώνει, προχωρούμε σε σημαντικές επενδύσεις και βασιζόμαστε στα 1.500 εργαζομένους, τόνισε ο Κωνσταντίνος Γεράρδος.

Κατηγορία Ανάπτυξη προϊόντος / αγορών: «Jumbo AEΕ»

Παραλαμβάνοντας το βραβείο ο Απόστολος -Ευάγγελος Βακάκης, πρόεδρος της Jumbo ΑΕΕ έδωσε έμφαση στην εξωστρέφεια που ακολούθησε η εταιρία με την επέκταση εκτός εθνικών συνόρων, ταυτόχρονα με τη σταθερή της ανάπτυξη στην Ελλάδα. Η επιβράβευση της Jumbo είναι το ίδιο το ταξίδι, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανθρώπινο δυναμικό και Εταιρική κουλτούρα: «B.Καυκάς ΑΕ»

Ο πρόεδρος της εταιρίας Νίκος Καυκάς αφιέρωσε το βραβείο στο πατέρα του και ιδρυτή της εταιρίας Βασίλη Καυκά, που όπως είπε, έβαλε τους πόρους και έθεσε τις βάσεις της εταιρικής κουλτούρας της εταιρίας με επίκεντρο τον άνθρωπο. Εάν επενδύσουμε ως επιχειρηματίες στον άνθρωπο θα μας δώσουν πολύ περισσότερο από ότι τους έχουμε δώσει. Οι Έλληνες εργαζόμενοι εργάζονται σκληρά, είναι πιστοί στην εταιρία τους και προσφέρουν πολλά. Θα πρέπει να τους δώσουμε χώρο. Θα συμβάλουμε έτσι στην επίτευξη κοινωνικής συνοχής και στην αποφυγή οποιοδήποτε διχασμού ανέφερε χαρακτηριστικά

Επενδύσεις: «ElvalHalcor SA»

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της ElvalHalcor SA Δημήτρης Κυριακόπουλος, παραλαμβάνοντας το βραβείο, επισήμανε ότι η διάκριση επιβραβεύει την επενδυτική προσήλωση της ElvalHalcor, που βασίζεται στη συνεχή καινοτομία, στην ανταγωνιστικότητα και στη βιώσιμη ανάπτυξη. Έδωσε έμφαση στην καθοριστική συμβολή των ανθρώπων του εταιρίας που με υψηλή εξειδίκευση, τεχνογνωσία, ομαδικότητα και αφοσίωση συντελούν στην υλοποίηση του οράματός της. Η επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα της ElvalHalcor βασίζεται στην έντονα εξωστρεφή εμπορική παρουσία της σε πάνω από 102 χώρες σε όλο τον κόσμο, στην έρευνα και ανάπτυξη τεχνογνωσίας καθώς και στις συνεχείς επενδύσεις. Στόχος μας είναι η διαρκής πρωτοπορία σε παγκόσμιο επίπεδο προσφέροντας συνεχώς νέα προϊόντα και λύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας. Η βράβευσή μας αφορά την επενδυτική μας δραστηριότητα μέχρι το 2017, αλλά δεν μένουμε εκεί. Το 2018, ξεκίνησε η υλοποίηση του νέου μεγάλου επενδυτικού προγράμματος, με σκοπό την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας στα προϊόντα έλασης αλουμινίου της ElvalHalcor. Στα επόμενα δύο χρόνια η εταιρία θα πραγματοποιήσει συνολικές επενδύσεις ύψους 200 εκ. ευρώ, πρόσθεσε. Οι επενδύσεις αυτές θα μας επιτρέψουν να προσφέρουμε νέα προϊόντα και λύσεις, αυξάνοντας περισσότερο τη συμμετοχή μας σε αλυσίδες αξίας, σε δυναμικές αγορές. Η ElvalHalcor, τόνισε ο κ.Κυριακόπουλος, πιστεύει και επενδύει σταθερά στην Ελλάδα. Έτσι θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στο μέλλον. Στηρίζοντας τις εξαγωγές και την απασχόληση, συνεισφέρουμε έτσι στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας μας, ανέφερε.

Εταιρική και Κοινωνική Ευθύνη: «Χήτος ΑΒΕΕ -Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ζαγόρι»

Ο πρόεδρος της εταιρίας Νίκος Χήτος, παραλαμβάνοντας το βραβείο, έδωσε έμφαση στην κοινωνική υπευθυνότητα της εταιρίας, μιας αμιγούς ελληνικής εταιρίας με εξαγωγικό προσανατολισμό, που όπως τόνισε είναι συνεπής απέναντι στην κοινωνία, το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Αφιέρωσε το βραβείο στους 350 εργαζόμενους της εταιρίας.

Επιχειρηματική Αριστεία: «Chipita SA»

Στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας απέδωσε την επιτυχημένη πορεία της Chipita ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος που όπως είπε με πολύ κόπο, προσπάθεια και αμέτρητα ταξίδια στις χώρες που διαθέτει παρουσία. Στη μακρόχρονη ιστορία της Chipita και στις προοπτικές της, αναφέρθηκε και ο Νικόλας Καραμούζης .

Ψηφιακή Εξέλιξη - «Όμιλο ΟΤΕ»

Ο Μιχάλης Τσαμάζ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, παραλαμβάνοντας το βραβείο, τόνισε ότι το νέο όραμα του ΟΤΕ είναι να γίνει η εταιρία το ψηφιακό παράδειγμα της Ευρώπης. Η βράβευση του ΟΤΕ αναγνωρίζει την ψηφιακή εξέλιξη τα εταιρίας, επενδύσαμε 2,5 δις τα τελευταία χρόνια, επενδύουμε ακόμη δυο δισ ευρώ σε έργα επέκτασης του δικτύου οπτικών ινών. Θα συνεχίσουμε με την ίδια δυναμική, έχουμε να ανταγωνιστούμε με ευρωπαίους, ασιάτες και αμερικάνους, έχουμε εμπιστοσύνη τους πελάτες και το ανθρώπινο δυναμικό μας, είπε ο κ. Τσαμάζ

Τιμήθηκε ο Νικόλαος Καραμούζης

Κλείνοντας την εκδήλωση, παρουσία όλων των διακριθέντων, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας κάλεσε τον πρόεδρο της Τράπεζας και πρόεδρο της ΕΕΤ Καραμούζη (ο οποίος μαζί με τον επικεφαλής της Grant Thorton Βασίλη Καζά, εμπνεύστηκαν τα βραβεία) για να τον τιμήσουν, καθώς στο τέλος του μήνα, όπως ό ίδιος έχει ανακοινώσει από καιρό, αποχωρεί από το τιμόνι της Euroban και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ).

«Είναι μια στιγμή με ιδιαίτερη φόρτιση για όλα τα στελέχη και το προσωπικό της Eurobank. Ο Νίκος Καραμούζης δεν χρειάζεται συστάσεις. Η εξέλιξη του τραπεζικού συστήματος είναι μια συλλογική προσπάθεια, αλλά υπάρχει μια ομάδα στελεχών που πάντα ξεχώρισε και καθοδηγούσε Ο Νίκος Καραμούζης έχει μια κορυφαία θέση σε αυτή την ομάδα» ανέφερε ο Φωκίωνας Καραβίας. Η παρουσία του στην προεδρία της Eurobank αλλά και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών είναι μια δίκαιη κατάληξη μιας μακράς και άκρως επιτυχημένης πορείας, η οποία συνδέθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα με την τράπεζά μας», υπογράμμισε, τονίζοντας πως όλη σχεδόν η τωρινή ομάδα στελεχών της Eurobank έχει δουλέψει κάποια στιγμή υπό την καθοδήγηση ή σε άμεση συνεργασία με τον Νίκο Καραμούζη.

Ο κ. Καραμούζης συγκινημένος, παραλαμβάνοντας το αναμνηστικό δώρο, αφιέρωσε τη διάκριση αυτή στα τέσσερα παιδιά του που αποτελούν για τον ίδιο πηγή ζωής και στη σύντροφό του Ιωάννα. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους επιχειρηματίες με τους οποίους, όπως είπε, «μαζί πορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια και στα καλά και στα δύσκολα» και το προσωπικό της Eurobank.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Global Finance: Διάκριση για τη Eurobank
Global Finance: Διάκριση για τη Eurobank
Τη διάκριση "The Best Bank in Greece”, απέσπασε η Eurobank, για τέταρτη διαδοχική χρονιά, στο πλαίσιο των "Best Bank Awards” που απονέμονται επί 26 χρόνια από το διεθνούς κύρους περιοδικό Global Finance.
Global Finance: Διάκριση για τη Eurobank
Βραβεύσεις της Eurobank από το Global Finance
Βραβεύσεις της Eurobank από το Global Finance
H Eurobank βραβεύτηκε ως καλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα στις υπηρεσίες Treasury, Cash Management και Securities Services.
Βραβεύσεις της Eurobank από το Global Finance
Ολοκληρώνεται επένδυση 100 εκατ. ευρώ από την Eurobank - Νέα πνοή για τον Πειραιά
Ολοκληρώνεται επένδυση 100 εκατ. ευρώ από την Eurobank - Νέα πνοή για τον Πειραιά
Μια επένδυση που ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ από πλευράς της Eurobank ολοκληρώνεται μετά από 5 χρόνια εντατικών εργασιών, δίνοντας μια νέα μορφή διεθνών προδιαγραφών σε τρία οικοδομικά τετράγωνα στον Πειραιά.
Ολοκληρώνεται επένδυση 100 εκατ. ευρώ από την Eurobank - Νέα πνοή για τον Πειραιά
Βραβεία με διεθνή σφραγίδα για τα αναψυκτικά της ΚΛΙΑΦΑ
Βραβεία με διεθνή σφραγίδα για τα αναψυκτικά της ΚΛΙΑΦΑ
Τριπλή χαρά για την οικογένεια αναψυκτικών ΚΛΙΑΦΑ, όσες και οι διακρίσεις που απέσπασαν τα προϊόντα της σε διεθνές επίπεδο, στο πλαίσιο του διαγωνισμού Superior Taste Awards 2022.
Βραβεία με διεθνή σφραγίδα για τα αναψυκτικά της ΚΛΙΑΦΑ
Βλασταράκης (Eurobank): Περισσότερες από 1.000 επιχειρηματίες έχει στηρίξει το egg και έχει συμβάλλει στη δημιουργία 150 εταιρειών
Βλασταράκης (Eurobank): Περισσότερες από 1.000 επιχειρηματίες έχει στηρίξει το egg και έχει συμβάλλει στη δημιουργία 150 εταιρειών
Το πρόγραμμα υποστήριξης καινοτόμου επιχειρηματικότητας egg έχει υποστηρίξει περισσότερους από 1.000 επιχειρηματίες και έχει συμβάλλει στη δημιουργία 150 εταιρειών, αναφέρει ο γενικός διευθυντής Μάρκετινγκ και Εταιρικής Επικοινωνίας του ομίλου Eurobank και πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του egg, Μιχάλης Βλασταράκης, με αφορμή την έναρξη του νέου κύκλου της πλατφόρμας egg Start-Up, το egg - enter•grοw•go που εισέρχεται στο δέκατο χρόνο παρουσίας του στην ελληνική start-up σκηνή.
Βλασταράκης (Eurobank): Περισσότερες από 1.000 επιχειρηματίες έχει στηρίξει το egg και έχει συμβάλλει στη δημιουργία 150 εταιρειών