fbpxΠαπαστράτος: Δωρεά για την μάχη κατά του λαθρεμπορίου | Economistas.gr
Skip to main content

Παπαστράτος: Δωρεά για την μάχη κατά του λαθρεμπορίου

Παπαστράτος: Δωρεά για την μάχη κατά του λαθρεμπορίου

Η τελετή παράδοσης πέντε ταχυπλόων σκαφών, αξίας 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων, δωρεά της «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ» (εταιρεία της Philip Morris International) πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας, παρουσία του γενικού γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστου Λαμπρίδη, του γενικού γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιώργου Κασσάρα και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναυάρχου Σταμάτιου Ράπτη.

Η εν λόγω δωρεά πραγματοποιήθηκε, σε αναγνώριση των επιτυχιών που σημειώνει το Λιμενικό στη δίωξη του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, μετά τη συμμετοχή του μέσω της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου στο παγκόσμιο πρόγραμμα PMI IMPACT της Philip Morris International, που έχει σκοπό την υποστήριξη δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων και συναφών εγκλημάτων.

Τα σκάφη κατασκευάστηκαν από την εταιρεία "NORSAFE", ενώ οι τεχνικές προδιαγραφές τους τα καθιστούν από τα πλέον σύγχρονα.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για την ιδιαίτερα σημαντική προσφορά σας στο Λιμενικό Σώμα που όλα τα χρόνια, ανταποκρίνεται με επιτυχία στην αποστολή του αλλά τα στελέχη του ακούραστα, με αυταπάρνηση και με κίνδυνο τη ζωή τους έχουν σημαντικά αποτελέσματα τόσο σε υποθέσεις που αφορούν στον έλεγχο και στην πάταξη κάθε είδους παράνομων ενεργειών, ιδιαίτερα στο λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων και στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών αλλά και στο προσφυγικό», δήλωσε στην ειδική εκδήλωση ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστος Λαμπρίδης.

Ο Αρχηγός του Λιμενικού αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης στο χαιρετισμό του τόνισε ότι «η σημασία της συνεργασίας ανάμεσα στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, για την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων που προκύπτουν από παράνομες δραστηριότητες, όπως το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων στην Ελλάδα, αποδεικνύεται αποτελεσματική και ως εκ τούτου σημαντική». Πρόσθεσε ότι «η προσπάθεια του λιμενικού σώματος αναγνωρίστηκε έμπρακτα, απέδωσε καρπούς, και είχε ως αποτέλεσμα να ξεχωρίσει με τη δράση του, και να επιλεγεί εκ μέρους σας ως αποδέκτης της δωρεάς αυτής».

«Η εταιρική ευθύνη της Παπαστράτος επιβεβαιώνεται και σήμερα μέσα από μια δράση που φέρνει στο προσκήνιο την Ελλάδα, την κοινωνία και τους ανθρώπους της» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Παπαστράτος» Χρήστος Χαρπαντίδης προσθέτοντας ότι «το παράνομο εμπόριο τσιγάρων συνεχίζει να "ανθεί" στην Ελλάδα, όπου σύμφωνα με την τελευταία μελέτη της KPMG, τα χαμένα έσοδα για τα κρατικά ταμεία ξεπέρασαν τα 500 εκατ. ευρώ το 2017».

Ανέφερε ότι η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την καταπολέμηση κοινών προβλημάτων είναι ένας ιδιαίτερα γόνιμος δρόμος, που μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε κοινούς σκοπούς και να προσφέρουμε πολλαπλασιαστικά οφέλη, τόσο για την οικονομία όσο και για την κοινωνία συνολικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παπαστράτος: Ισχυρό αποτύπωμα στην ελληνική οικονομία
Παπαστράτος: Ισχυρό αποτύπωμα στην ελληνική οικονομία
Χρονιά-σταθμό χαρακτηρίζει το 2017 η Παπαστράτος, βάσει της πρώτης έκθεσης κοινωνικο-οικονομικού αποτυπώματος της εταιρείας με τίτλο «Για το αύριο, σήμερα».
Παπαστράτος: Ισχυρό αποτύπωμα στην ελληνική οικονομία
Παπαστράτος: Μετοχές της Philip Morris στους εργαζομένους
Παπαστράτος: Μετοχές της Philip Morris στους εργαζομένους
Μετοχές αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ, της μητρικής εταιρείας Philip Morris International, δίνει στους εργαζόμενούς της η Παπαστράτος, μετά  τη μείωση των ωρών εργασίας.
Παπαστράτος: Μετοχές της Philip Morris στους εργαζομένους
Παπαστράτος: Απόσυρση των άρθρων για ηλεκτρονικό τσιγάρο
Παπαστράτος: Απόσυρση των άρθρων για ηλεκτρονικό τσιγάρο
Την απόσυρση άρθρων νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας που ρυθμίζουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και τα θερμαινόμενα προϊόντα καπνού ζητά η καπνοβιομηχανία Παπαστράτος.
Παπαστράτος: Απόσυρση των άρθρων για ηλεκτρονικό τσιγάρο