Κατάσχεση από τη ΔΕΗ εις βάρος της Χαλυβουργικής

NEWSROOM
Κατάσχεση από τη ΔΕΗ εις βάρος της Χαλυβουργικής
Φώτο: Eurokinissi

Στην συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της Χαλυβουργικής εις χείρας τρίτων, η οποία ωστόσο δεν περιλαμβάνει την μισθοδοσία των εργαζομένων, προχωρά η ΔΕΗ.

Όπως αναφέρουν κύκλοι της ΔΕΗ, η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου το οποίο απέρριψε αίτημα της Χαλυβουργικής που ζητούσε να εκδοθεί προσωρινή διαταγή που να απαγορεύει κάθε πράξη εκτέλεσης εναντίον της.

Η ΔΕΗ είχε εκδώσει διαταγή πληρωμής εναντίον της Χαλυβουργικής, για συνολικές οφειλές 30.473.320,8 ευρώ, οι οποίες ωστόσο δεν διευθετήθηκαν.

«Αν τελικά αποφασίσει η διοίκηση της Χαλυβουργικής να παρακρατήσει τους μισθούς των εργαζομένων, αυτό είναι δική της επιλογή», σημειώνουν κύκλοι της ΔΕΗ.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τώρα οι εργαζόμενοι, από το Δεκέμβριο που κατέβασε τους διακόπτες η ΔΕΗ, μέχρι σήμερα, πληρώνονταν κανονικά.

Με την παραπάνω εξέλιξη ωστόσο, η καταβολή των μισθών δεν έγινε, ενώ οι εργαζόμενοι επιρρίπτουν ευθύνες στην ΔΕΗ η οποία πέτυχε να σταματήσει την καταβολή μισθοδοσίας με αυτή την απόφαση, όπως αναφέρουν.

Εν αναμονή της απόφασης της έφεσης κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών που έχουν υποβάλλει τα παιδιά του Κωνσταντίνου Αγελλόπουλου, βρίσκονται οι εργαζόμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι τα παιδιά του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, έχουν στραφεί κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών που απορρίπτει την από 19.03.2018 αίτηση των κ. Παναγιώτη και Γεωργίου Αγγελόπουλου, με την οποία ζητούσαν να τεθεί υπό δικαστική συμπαράσταση ο πατέρας τους Κωνσταντίνος και να διορισθεί ως συμπαραστάτης του ο κ. Γεώργιος Σκινδήλιας, διευθύνων σύμβουλος της Χαλυβουργικής.

Το ίδιο δικαστήριο με την υπ’ αριθμ. 122/2019 απόφασή του απέρριψε και όλες τις αιτιάσεις των κ. Παναγιώτη και Γεωργίου Αγγελόπουλου κατά του διορισθέντος από το δικαστήριο ανεξάρτητου πραγματογνώμονος καθηγητή Νικολάου Σκαρμέα, περί μεροληψίας.

Υπενθυμίζεται πως η περιουσία της οικογενείας Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη Χαλυβουργική, τη ναυτιλιακή Arcadia καθώς και μεγάλη ακίνητη περιουσία και καταθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ