fbpx3Κ Investment: Τα Α/Κ καταλύτης για τις επενδύσεις | Economistas.gr
Skip to main content

3Κ Investment: Τα Α/Κ καταλύτης για τις επενδύσεις

3Κ Investment: Τα Α/Κ καταλύτης για τις επενδύσεις
Φωτό: Pixabay

Τη σημασία των μετοχικών και ομολογιακών επενδύσεων τόσο για την επίτευξη αποδόσεων όσο και για την στήριξη των αξιόλογων ελληνικών εταιρειών ανέδειξαν, μεταξύ άλλων,  τα στελέχη της 3Κ Investment Partners σε ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποίησαν σήμερα παρουσία εκπροσώπων του τύπου.  Όπως χαρακτηριστικά σημείωσαν τα στελέχη της  εταιρείας, τα προϊόντα της 3KIP αποτελούν σήμερα εξαιρετικές επενδυτικές επιλογές  προσφέροντας τη δυνατότητα σε ελληνικές εταιρείες  με όραμα και προοπτικές να αποκτήσουν τα απαραίτητα κεφάλαια ώστε να προβούν σε επενδύσεις, να προσλάβουν ανθρώπους, να αυξήσουν την παραγωγή τους ή να ενισχύσουν τον εξαγωγικό τους προσανατολισμό. Μάλιστα, αυτές οι εταιρείες σύμφωνα με τους επικεφαλής της 3KIP μπορούν να  αποφέρουν  εξαιρετικές αποδόσεις, ειδικά σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι αποδόσεις του 3K Greek Value Μετοχικό Εσωτερικού, το οποίο  ανάδειξε την δυναμική των ελληνικών επιχειρήσεων  και κατάφερε παρά την σοβούσα οικονομική κρίση σε επίπεδο τριετίας 31/03/2016 - 29/03/2019  να αποφέρει αποδόσεις ύψους  +67,73%.

Σήμερα η 3Κ Investment Partners, με δραστηριότητα στη χώρα μας τα τελευταία 29 χρόνια και 25 εργαζόμενους, αποτελεί μια εκ των κορυφαίων εταιρειών επενδύσεων στην Ελλάδα, αντιπροσωπεύοντας την ΝΝ Investment Partners σε Ελλάδα και Κύπρο. Η εταιρεία διαθέτει συνολικά 66 αμοιβαία κεφαλαία – 7 που διαχειρίζεται η ίδια και 59 ΟΣΕΚΑ Λουξεμβούργου της ΝΝ IP – ενώ τα ενεργητικά που διαχειρίζεται και διανέμει είναι συνολικής αξίας €400εκ. περίπου*

Πυρήνας της επενδυτικής φιλοσοφίας της 3Κ Ιnvestment Partners είναι το γεγονός ότι σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα και με ενεργή διαχείριση, μπορεί να επιτύχει αποδόσεις πάνω από το μέσο όρο απόδοσης του ανταγωνισμού, λαμβάνοντας υπόψη τέσσερα βασικά κριτήρια: 1) τη διοίκηση της εκάστοτε εταιρείας, 2) τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιείται, 3) τη δυνατότητα της εταιρείας να παράγει κέρδη (earning power) και τέλος 4) την τιμή που διαπραγματεύεται.

Οι αναπτυξιακοί άξονες της 3KIP περιλαμβάνουν σύμφωνα με τη στρατηγική της εταιρείας  την προσέλκυση επενδυτών από το εξωτερικό στην Ελλάδα και στις επενδυτικές στρατηγικές της εταιρείας, την διεύρυνση του χαρτοφυλακίου της με στρατηγικές επενδύσεων σε αξίες του εξωτερικού, την ανάπτυξη λύσεων συνταξιοδοτικών παροχών, και τέλος την διαδικτυακή διάθεση αμοιβαίων κεφαλαίων.

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης ο Γιώργος Κουφόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων σύμβουλος της 3KIP, ανέφερε: «Στην 3KIP, με την τεχνογνωσία μας, θέλουμε να είμαστε καταλύτης για ακόμη πιο οικονομικά υγιείς εταιρείες που θα αποτελούν πόλο έλξης για ξένους επενδυτές σε μια ακόμη πιο σταθερή οικονομία. Οι αποταμιεύσεις και οι επενδύσεις όταν χρησιμοποιούνται με σωστό τρόπο βοηθούν όχι μόνο αυτούς που επενδύουν, αλλά το σύνολο της κοινωνίας».

Παράλληλα,  ο Τάκης Κανελλόπουλος, εκ των βασικών μετόχων της 3KIP, κατά την τοποθέτησή του τόνισε: «Από επενδυτικής πλευράς η στιγμή να τοποθετηθεί κανείς είναι ασφαλής και με προοπτική καθώς πιστεύουμε πως οδηγούμαστε προς ένα πιο ορθολογικό και συμπαγές οικονομικό μοντέλο. Εμείς στην 3ΚΙP, συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση επιλέγοντας να επενδύσουμε και να υποστηρίξουμε το υγιές και ανταγωνιστικό σκέλος της οικονομίας».

Η 3Κ Investment Partners είναι μια ανεξάρτητη επενδυτική εταιρεία ΑΕΔΑΚ με επιτυχημένη πολυετή παρουσία στην ελληνική αγορά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμοιβαία Κεφάλαια: Απώλειες ρεκόρ το '18
Αμοιβαία Κεφάλαια: Απώλειες ρεκόρ το '18
Ως έτος διάψευσης προσδοκιών θα χαρακτηρίζαμε το 2018 για την αγορά των αμοιβαίων κεφαλαίων με τη συντριπτική πλειονότητα των κατηγοριών να καταγράφει απώλειες.
Αμοιβαία Κεφάλαια: Απώλειες ρεκόρ το '18
Με 36% η VNK Capital στην Παλίρροια - Σουλιώτης
Με 36% η VNK Capital στην Παλίρροια - Σουλιώτης
Την έναρξη στρατηγικής συνεργασίας ανακοίνωσαν οι εταιρείες VNK Capital και Παλίρροια – Σουλιώτης ΑΕ, με τη συμμετοχή της πρώτης σε ποσοστό 36% επί του μετοχικού κεφαλαίου της δεύτερης.
Με 36% η VNK Capital στην Παλίρροια - Σουλιώτης
Alpha Trust: Μειωμένα τα καθαρά κέρδη το 2018
Alpha Trust: Μειωμένα τα καθαρά κέρδη το 2018
Στις 960.000 ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους του ομίλου Alpha Trust για τη χρήση 2018 έναντι κερδών 1,83 εκατ. ευρώ της περσινής χρήσης.
Alpha Trust: Μειωμένα τα καθαρά κέρδη το 2018
AirBnB: Εξασφάλισε κεφάλαια 1 δισ. από επενδυτικές
AirBnB: Εξασφάλισε κεφάλαια 1 δισ. από επενδυτικές
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια αυτά, για την προσέλκυση νέων ιδιοκτητών σπιτιών στην πλατφόρμα ενοικίασης.
AirBnB: Εξασφάλισε κεφάλαια 1 δισ. από επενδυτικές