fbpxΠαπαστράτος: Πρόγραμμα εκπαίδευσης για φυσικές καταστροφές | Economistas.gr
Skip to main content

Παπαστράτος: Πρόγραμμα εκπαίδευσης για φυσικές καταστροφές

Παπαστράτος: Πρόγραμμα εκπαίδευσης για φυσικές καταστροφές
Φωτο: Eurokinissi

Με στόχο την ενίσχυση της ενημέρωσης, της πρόληψης, αλλά και της αυτοπροστασίας των πολιτών σε καταστάσεις φυσικών καταστροφών, όπως οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες και σεισμοί, η Παπαστράτος, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ), προχωρούν στην υλοποίηση ενός μεγάλου εκπαιδευτικού προγράμματος σε 18 περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

Από τον Μάιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2019, η ΕΟΔ και η Παπαστράτος θα «ταξιδέψουν» σε 18 περιοχές της Ελλάδας και, συγκεκριμένα, στην Αττική (πέντε ημερίδες), τη Θεσσαλονίκη (δύο ημερίδες) , τη Χαλκιδική (δύο ημερίδες), τη Σάμο, τη Χίο, τη Ρόδο, την Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά, τη Χαλκίδα, τα Χανιά, το Ηράκλειο, τη Σπάρτη, την Καλαμάτα, την Κόρινθο, το Ναύπλιο, τον Πύργο και την Τρίπολη. Η επιλογή των πόλεων έγινε με βάση στατιστικά στοιχεία φυσικών καταστροφών που έχουν σημειωθεί εκεί τα τελευταία χρόνια.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη της ΕΟΔ θα ενημερώνουν τους πολίτες και θα δίνουν οδηγίες για καλές πρακτικές, συμβουλές πρόληψης, διαχείρισης της κρίσης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων, μετά τη φυσική καταστροφή. Παράλληλα, θα παρέχονται και οδηγίες πρώτων βοηθειών. Τα προγράμματα εκπαίδευσης απευθύνονται σε ενήλικες πολίτες και θα έχουν διάρκεια τεσσάρων ωρών. Υπολογίζεται πως ο αριθμός των πολιτών που θα συμμετάσχουν σε αυτά θα ξεπεράσει τους 7.000.

Σχολιάζοντας τη νέα αυτή δράση, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος Χρήστος Χαρπαντίδης, δήλωσε: «Η συνεργασία αυτή έρχεται να συμπληρώσει ένα συνολικότερο πρόγραμμα προσφοράς της Παπαστράτος στο πεδίο της προστασίας από τις φυσικές καταστροφές στην Ελλάδα. Πριν από έναν ακριβώς μήνα, ανακοινώσαμε τη δωρεά 20 πυροσβεστικών οχημάτων στο Πυροσβεστικό Σώμα, προκειμένου να ενισχυθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητά του. Σήμερα, κάνουμε ένα ακόμα βήμα, ώστε οι συμπολίτες μας να γνωρίζουν τι μπορούν και πρέπει να κάνουν και οι ίδιοι σε περίπτωση φυσικής καταστροφής. Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, με την 25ετή παρουσία της στην Ελλάδα και τη σημαντική εξειδίκευσή της, αποτελεί τον ιδανικό συνεργάτη στην προσπάθειά μας να συμβάλουμε, όσο μπορούμε, ώστε οι φυσικές καταστροφές να έχουν τον μικρότερο δυνατό αντίκτυπο σε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Σταθερή επιδίωξή μας είναι να προσφέρουμε εκεί που υπάρχει ουσιαστική ανάγκη, παρέχοντας κατάρτιση και γνώση, για να οδηγηθούμε σε ένα μέλλον καλύτερο για όλους».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Γιώργος Καλογερόπουλος, σημείωσε: «Αυτό το φιλόδοξο και καινοτόμο πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα και μέρος μίας πολυδιάστατης συνεργασίας της Παπαστράτος και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, με αποκλειστικό στόχο τη συστηματική και εμπεριστατωμένη ενημέρωση των πολιτών για τη διαχείριση των φαινομένων και των επιπτώσεων τους, που επηρεάζουν όλο και με μεγαλύτερη ένταση και συχνότητα τη ζωή μας. Για όλους εμάς, ένα τέτοιο πρόγραμμα αποτελεί την απαρχή της προσπάθειας δημιουργίας μίας ασφαλούς κοινωνίας, μέσα στην οποία η έννοια "πρόληψη" αποτελεί ένδειξη πολιτισμού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παπαστράτος: Απόσυρση των άρθρων για ηλεκτρονικό τσιγάρο
Παπαστράτος: Απόσυρση των άρθρων για ηλεκτρονικό τσιγάρο
Την απόσυρση άρθρων νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας που ρυθμίζουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και τα θερμαινόμενα προϊόντα καπνού ζητά η καπνοβιομηχανία Παπαστράτος.
Παπαστράτος: Απόσυρση των άρθρων για ηλεκτρονικό τσιγάρο
Κορυφαία διάκριση για την Παπαστράτος
Κορυφαία διάκριση για την Παπαστράτος
H εταιρία Παπαστράτος ΑΒΕΣ ανακηρύχθηκε «Επιχείρηση της Χρονιάς» στη διάρκεια της απονομής των βραβείων «Πρωταγωνιστές της ελληνικής οικονομίας» που διοργανώνει η Direction Business Network.
Κορυφαία διάκριση για την Παπαστράτος
Βραβείο στην «Παπαστράτος» για το εργασιακό της περιβάλλον
Βραβείο στην «Παπαστράτος» για το εργασιακό της περιβάλλον
Η Παπαστράτος θα βραβευθεί στις 13 Φεβρουαρίου, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Άμστερνταμ, ως «Κορυφαίος Εργοδότης» στην Ελλάδα για το 2020 από τον oργανισμό Top Employer Institute.
Βραβείο στην «Παπαστράτος» για το εργασιακό της περιβάλλον