fbpxIntralot: Μειωμένα έσοδα και κέρδη για το 2018 | Economistas.gr
Skip to main content

Intralot: Μειωμένα έσοδα και κέρδη για το 2018

Intralot: Μειωμένα έσοδα και κέρδη για το 2018

Μειωμένα έσοδα (-6,4%) και Κέρδη EBITDA (-22,8%) σε ετήσια βάση ανακοίνωσε η INTRALOT για το 2018, σε συνέχεια κυρίως των δυσμενών συναλλαγματικών ισοτιμιών σε βασικές αγορές και των μεταβατικών επιπτώσεων επιχειρηματικού μετασχηματισμού, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εισηγμένης.

Ειδικότερα, ο όμιλος ανακοίνωσε τα εξής:

-    Τα έσοδα του Ομίλου αυξήθηκαν κατά +5,7% και τα κέρδη EBITDA μειώθηκαν κατά -3,6% αντίστοιχα σε σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία, σε σχέση με το 2017.
-    Τα έσοδα του Ομίλου μειώθηκαν κατά 6,4% σε σύγκριση με το 2017.
-    Κατά το δωδεκάμηνο αυτό, τα κέρδη EBITDA μειώθηκαν κατά 22,8% σε ετήσια βάση.
-    Το περιθώριο EBITDA μειώθηκε κατά 2,8pps (στο 13,4%) ως προς τα έσοδα και κατά 4,2pps (στο 25,5%) ως προς το GGR.
-    Τα κέρδη προ φόρων (EBT) διαμορφώθηκαν στα €-2,1 εκατ. βελτιωμένα κατά 79,6% συγκριτικά με το 2017. Το περιθώριο EBT σημείωσε άνοδο σε σχέση με το 2017 κατά 0,9pps (στο -0,2%).
-    To ΝΙΑΤΜΙ (Καθαρά Κέρδη μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες βελτιώθηκε κατά €5,3 εκατ., σε σχέση με το προηγούμενο έτος, διαμορφούμενο στα €-58,5 εκατ.
-    Οι Λειτουργικές Ταμειακές Ροές κατά το 2018 εμφανίζονται μειωμένες, σε σύγκριση με πέρυσι, κατά €65,4 εκατ.
-    Ο Καθαρός Δανεισμός διαμορφώθηκε στα €615,3 εκατ., σημειώνοντας αύξηση κατά €104,6 εκατ. σε σχέση με τον Καθαρό Δανεισμό κατά την 31η Δεκεμβρίου 2017.
-    Το 2018, προχωρήσαμε σε επεκτάσεις συμβολαίων με τις κρατικές λοταρίες στο Γουαϊόμινγκ, στο Νιου Χάμσαϊρ, και στο Νέο Μεξικό (συμπεριλαμβανομένου προϊόντος Αθλητικής Λοταρίας) ενώ εξασφαλίσαμε νέα συμβόλαια με την Camelot για την κρατική λοταρία του Ιλινόι, με τη Γερμανική κρατική λοταρία "LOTTO Hamburg GmbH", με την κρατική λοταρία της Κροατίας, και με την NEDERLANDSE LOTERIJ – τον κρατικό οργανισμό διαχείρισης λοταριών της Ολλανδίας.
-    Το συμβόλαιο αθλητικού στοιχηματισμού της Inteltek στην Τουρκία επεκτάθηκε μέχρι τον Αύγουστο του 2019, αλλά δεν θα ανανεωθεί περαιτέρω καθώς το αποτέλεσμα του σχετικού διαγωνισμού ήταν αρνητικό για τη θυγατρική μας.
-    Μέσα στο 2018 ανακοινώσαμε την απόκτηση έμμεσου ποσοστού συμμετοχής στην εταιρία "Ελληνικό Καζίνο Πάρνηθας Α.Ε", ενώ μέσα στο 2019 ανακοινώσαμε την ολοκλήρωση της πώλησης των δραστηριοτήτων μας στο Αζερμπαϊτζάν, και την υπογραφή PSPA για την πώληση της θυγατρικής μας εταιρείας Totolotek στην Πολωνία, που δραστηριοποιείται στον αθλητικό στοιχηματισμό.
-    Στις αρχές του 2019, οι κ.κ. Νικόλαος Η. Νικολακόπουλος και Χρυσόστομος Δ. Σφάτος ορίστηκαν νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ενώ παράλληλα ανέλαβαν το ρόλο του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου.
-    Το Μάρτιο του 2019 η INTRALOT ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Σωκράτης Κόκκαλης, ανέλαβε επίσης τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου. Επιπρόσθετα, ο κ. Nicklas Zajdel ορίστηκε ως Group Chief Digital Officer, και η κ. Μαρία Στεργίου ορίστηκε ως νέα Group COΟ.

stigmiotypo_apo_2019-04-15_19-58-16.png

Κόκκαλης: Ανάγκη για ευρείας κλίμακας αναδιοργάνωση

"Η ανακοινωθείσα πτώση εσόδων και κερδών κατά το 2018, αναδεικνύει την ανάγκη για μια ευρείας κλίμακας αναδιοργάνωση των παραγωγικών και λειτουργικών δυνατοτήτων μας, προσβλέποντας σε σημαντικές μειώσεις κόστους και αυξημένη επιχειρησιακή αποδοτικότητα", αναφέρει σε δήλωση του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT, κ. Σωκράτης Π. Κόκκαλης και συμπληρώνει: "Για το λόγο αυτό, πρόσφατα προχωρήσαμε σε μια διοικητική αναδιοργάνωση ώστε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε ένα νέο πλάνο μείωσης κόστους μέσω καλύτερων συνεργειών μεταξύ των τμημάτων αλλά και μεταξύ της κεντρικής διοίκησης και των θυγατρικών. Δεσμεύομαι προσωπικά και παραμένω προσηλωμένος στην αποστολή μας να εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες των πελατών μας και να βελτιώσουμε τις ταμειακές ροές της εταιρείας μας συνδυάζοντας τις ευκαιρίες για νέες δραστηριότητες και οργανική ανάπτυξη με βελτιστοποίηση του κόστους, ενώ παράλληλα θα συνεχίσουμε να αποεπενδύουμε από μη στρατηγικά πάγια όταν οι συνθήκες της αγοράς είναι ευνοϊκές."

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Intralot: Τριετής επέκταση συμβολαίου στη Νέα Ζηλανδία
Intralot: Τριετής επέκταση συμβολαίου στη Νέα Ζηλανδία
Στο πλαίσιο του συμβολαίου, η εταιρία θα συνεχίσει να παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες reporting, accounting, auditing και ασφαλή διαχείριση των σημείων πώλησης (Class 4).
Intralot: Τριετής επέκταση συμβολαίου στη Νέα Ζηλανδία
Συνεργασία Intralot - Microsoft για ενδυνάμωση της ψηφιακής τεχνολογίας
Συνεργασία Intralot - Microsoft για ενδυνάμωση της ψηφιακής τεχνολογίας
H σύμπραξη αυτή αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την Intralot, καθώς ενισχύει τον κύριο πυλώνα της στρατηγικής της, που αφορά στην εισαγωγή επιχειρηματικής καινοτομίας μέσω ψηφιακής τεχνολογίας.
Συνεργασία Intralot - Microsoft για ενδυνάμωση της ψηφιακής τεχνολογίας
Intralot: Απέκτησε το 55% της τουρκικής Ιnteltek
Intralot: Απέκτησε το 55% της τουρκικής Ιnteltek
Η τελική αξία της συναλλαγής προσδιορίστηκε με βάση την καθαρή λογιστική αξία της Inteltek σύμφωνα με τα ΔΠΧΑ και ανήλθε σε 6.063.099 λίρες Τουρκίας. Δεν υφίσταται σημαντική επίπτωση για την Intralot.
Intralot: Απέκτησε το 55% της τουρκικής Ιnteltek
Η εθνική λοταρία της Μάλτας επεκτείνεται στο διαδίκτυο με το Intralot LotosXi
Η εθνική λοταρία της Μάλτας επεκτείνεται στο διαδίκτυο με το Intralot LotosXi
Η Intralot ανακοίνωσε την εισαγωγή του LotosXi στην Maltco Lotteries δίνοντας τη δυνατότητα στην Εθνική Λοταρία της Μάλτας να επεκτείνει τα αριθμοπαιχνίδια της στο διαδίκτυο.
Η εθνική λοταρία της Μάλτας επεκτείνεται στο διαδίκτυο με το Intralot LotosXi