fbpxAstir Palace: Πάνω από 650 εκατ. η επένδυση | Economistas.gr Skip to main content

Astir Palace: Πάνω από 650 εκατ. η επένδυση

Astir Palace: Πάνω από 650 εκατ. η επένδυση

Νέα δεδομένα για τον τουρισμό πολυτελείας δημιουργούνται στον προορισμό της Αθήνας μετά και τα εγκαίνια της πρώτης φάσης του επενδυτικού πλάνου για την αναγέννηση της Astir, με την έναρξη λειτουργίας του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens. Όπως τονίστηκε σε σημερινή εκδήλωση για την παρουσίαση της ξενοδοχειακής μονάδας, που ήδη έχει ανοίξει τις πύλες της για το ευρύ κοινό, φιλοδοξία είναι το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens (πρώην Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης), να αλλάξει την εικόνα της αθηναϊκής Ριβιέρας και να αποτελέσει πόλο έλξης για τουρισμό υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Αναπτύσσοντας το πλάνο ανάπτυξης της ανανεωμένης ξενοδοχειακής μονάδας, ο Στέλιος Κουτσιβίτης διευθύνων σύμβουλος της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε. αφού στάθηκε στη δυναμική της αθηναϊκής Ριβιέρας υπογραμμίζοντας ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει στη Μεσόγειο στον τουρισμό πολυτελείας, τόνισε ότι το παράδειγμα της εν λόγω επένδυσης είναι ένα εξαιρετικό δείγμα γραφής, τόσο στον χρόνο υλοποίησης της, όσο και σε επίπεδο αποτελεσματικότητας. Σε κάθε περίπτωση, τέτοιες επενδύσεις είναι κι ένα μήνυμα σε δυνητικούς επενδυτές να επενδύσουν στην Ελλάδα. Αποτελώντας το πρώτο ξενοδοχείο στην Ελλάδα με την υπογραφή του ξενοδοχειακού κολοσσού, το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens αναδεικνύεται, όπως αναφέρθηκε, σε ορόσημο για τα ξενοδοχεία πολυτελείας στη χώρα, υποστηρίζοντας το όραμα της Astir για τη δημιουργία ενός κορυφαίου προορισμού πολυτελείας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Η επένδυση της Astir, που υπολογίζεται να ανέλθει πάνω από 650 εκατ. ευρώ, συνιστά το μεγαλύτερο τουριστικό έργο που υλοποιείται αυτήν τη στιγμή στη χώρα και τοποθετεί την Ελλάδα στον διεθνή χάρτη του υψηλού τουρισμού, μέσω και της παρουσίας της Four Seasons, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε. Το νέο ξενοδοχείο λειτουργεί πλέον ως ενιαία μονάδα υπό τη διαχείριση της Four Seasons, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία πολυτελούς φιλοξενίας για τον επισκέπτη, σε ένα από τα πιο εμβληματικά σημεία ολόκληρης της Μεσογείου.

Η νέα ξενοδοχειακή μονάδα διαθέτει συνολικά 303 δωμάτια, σουίτες και μπανγκαλόους, κέντρο spa υψηλής αισθητικής και άλλες εγκαταστάσεις αναψυχής και ελεύθερου χρόνου. To ξενοδοχείο περιλαμβάνει επίσης υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις συνεδρίων και εκδηλώσεων, ενώ ένα σύγχρονο ελικοδρόμιο είναι επίσης διαθέσιμο για τις ανάγκες των πιο απαιτητικών επισκεπτών. Επιπρόσθετα -εκτός από τις νέες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες του ξενοδοχείου- υψηλού επιπέδου επιλογές εστίασης, διασκέδασης αλλά και κορυφαίοι οίκοι με παρουσία σε άλλους διεθνείς προορισμούς ενισχύουν την κοσμοπολίτικη ταυτότητα της Astir, ενώ η συνεργασία με επιλεγμένους πολιτιστικούς φορείς προωθεί την πλούσια κληρονομιά της χώρας. Σε ό,τι αφορά το σκέλος της απασχόλησης, οι εργαζόμενοι ξεπερνούν τους 850 την θερινή περίοδο. Παράλληλα ο Αστέρας, έχει υπογράψει και μνημόνιο συνεργασίας με τους όμορους δήμους, Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης, όπου στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης εξελίσσονται δράσεις βοήθειας σε κοινωνικές ομάδες κλπ.

Η 2η φάση της επένδυσης

Έως το καλοκαίρι του 2020, όπως τονίστηκε, θα ολοκληρωθεί η πλήρης ανακαίνιση της Astir Beach, με νέες υποδομές και αναβαθμισμένες υπηρεσίες, με στόχο την ενίσχυση της εμβληματικής ταυτότητάς της, θέτοντας νέες προδιαγραφές ποιότητας. Την ίδια στιγμή η αναβάθμιση της Astir Marina αποτελεί πρόσθετο πυλώνα του πλάνου ανάπλασης, με στόχο να καταστεί εφάμιλλη με μαρίνες ορόσημα της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, σε επίπεδο υποδομών και υπηρεσιών. Στόχος είναι η νέα μαρίνα να μπορεί να υποδέχεται και μεγαλύτερα σκάφη αναψυχής, από αυτά που τώρα μπορεί να εξυπηρετήσει. Τέλος, το επενδυτικό πλάνο περιλαμβάνει την ανάπτυξη έως και 13 πολυτελών ιδιωτικών κατοικιών, συμπληρώνοντας με αυτό τον τρόπο την εξέλιξη του προορισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παίρνει μορφή το όνειρο της Αθηναϊκής Ριβιέρας!
Παίρνει μορφή το όνειρο της Αθηναϊκής Ριβιέρας!
Έργα και μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις στη χρυσή ακτογραμμή των 70 χλμ. Προβλέπεται αύξηση τιμών για κατοικίες, ήδη ξεπερνούν και τα 8.000 ευρώ/τ.μ.
Παίρνει μορφή το όνειρο της Αθηναϊκής Ριβιέρας!
ΠΟΞ: Πτώση 20% στις κρατήσεις της Χαλκιδικής
ΠΟΞ: Πτώση 20% στις κρατήσεις της Χαλκιδικής
Ως επιβαρυντικούς παράγοντες, ο πρόεδρος της ΠΟΞ ανέφερε τη βραχύβια μίσθωση, αλλά και το γεγονός ότι ο Απρίλιος ήταν καλοκαιρινός στην υπόλοιπη Ευρώπη.
ΠΟΞ: Πτώση 20% στις κρατήσεις της Χαλκιδικής
Ανακαίνιση και νέο λογότυπο για το ΑΚΤΑΙΟΝ Beach Hotel
Ανακαίνιση και νέο λογότυπο για το ΑΚΤΑΙΟΝ Beach Hotel
Το «Ακταίον» έχει γίνει ένα από τα λιγοστά ξενοδοχεία του Αργοσαρωνικού που διαθέτει οικολογική φιλοσοφία μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας.
Ανακαίνιση και νέο λογότυπο για το ΑΚΤΑΙΟΝ Beach Hotel
Νέες επενδύσεις 60 εκατ. στην περιφέρεια από την Grecotel
Νέες επενδύσεις 60 εκατ. στην περιφέρεια από την Grecotel
Oι εταιρείες του Ομίλου ολοκλήρωσαν ήδη την τελευταία τριετία επενδυτικό πρόγραμμα αναβάθμισης των ξενοδοχείων του ύψους 62 εκατ. ευρώ σε Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδο, Χαλκιδική και Πελοπόννησο.
Νέες επενδύσεις 60 εκατ. στην περιφέρεια από την Grecotel