Skip to main content

ΟΠΑΠ: Ο σχεδιασμός για το ιπποδρομιακό προϊόν

ΟΠΑΠ: Ο σχεδιασμός για το ιπποδρομιακό προϊόν
Φωτο: ΙΝΤΙΜΕ

Στο ιπποδρομιακό κέντρο του Μαρκόπουλου παρουσίασε ο ΟΠΑΠ τον σχεδιασμό για τη συνολική ανάπτυξη του ιπποδρομιακού προϊόντος.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος της «Ιπποδρομίες ΑΕ» και διευθύνων σύμβουλος ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ, ο α΄ αντιπρόεδρος της «Ιπποδρομίες ΑΕ» και ΟΠΑΠ, Σπύρος Φωκάς, ο β΄ αντιπρόεδρος της «Ιπποδρομίες ΑΕ» και επικεφαλής Εταιρικών Υποθέσεων ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου, και ο επιχειρησιακός διευθυντής της «Ιπποδρομίες ΑΕ», Κώστας Αλεξόπουλος.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν εκτενώς στις επενδύσεις ύψους 84 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν γίνει από το 2016 και μετά, στις προκλήσεις που έχουν μπροστά τους, στις ουσιαστικές αλλαγές, τις καινοτομίες και τις γενικότερες δράσεις που σχεδιάζουν, στην αύξηση των επάθλων, όχι μόνο για τους νικητές, αλλά και για τις άλλες θέσεις τερματισμού, θέλοντας έτσι να πριμοδοτήσουν, όχι μόνο τη νίκη, αλλά και την συμμετοχή, στο νέο νομικό πλαίσιο και στο μελλοντικό θεσμικό πλαίσιο, αλλά και στην προσπάθεια να προσελκύσουν τον κόσμο στις εγκαταστάσεις του Μαρκόπουλου, οι οποίες θα ονομάζονται πλέον «Μαρκόπουλο Παρκ» με στόχο να αποτελέσουν πόλο έλξης των οικογενειών για γενικότερη ψυχαγωγία, ενώ αλλάζει και η ιπποδρομιακή ημέρα, από Παρασκευή σε Κυριακή, ακριβώς για να ενισχυθεί η προσέλευση κόσμου και ιδιαίτερα των νέων.

Στην ομιλία του ο Ντάμιαν Κόουπ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι το σχέδιο για ένα καλύτερο μέλλον στις ιπποδρομίες. Είναι το όραμά μας για την ελληνική ιπποδρομιακή δραστηριότητα, το οποίο ελπίζουμε ότι θα διασφαλίσει τη βιωσιμότητα και τις μακροπρόθεσμες προοπτικές του αθλήματος και της ιπποδρομιακής κοινότητας. Όπως γνωρίζετε από το 2016 η "Ιπποδρομίες ΑΕ" είναι υπεύθυνη για την οργάνωση και τη λειτουργία του ιπποδρομιακού στοιχήματος, καθώς και για την οργάνωση και την ανάπτυξη της ιπποδρομιακής δραστηριότητας στο Μαρκόπουλο. Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι αυτή, η πρώτη περίοδος διαχείρισης, δεν ήταν απαλλαγμένη από προβλήματα. Αντιμετωπίσαμε αρκετές προκλήσεις, κάποιες από τις οποίες δεν αναμέναμε και κάποιες που προέκυψαν από τον ίδιο τον ιπποδρομιακό κλάδο. Παρά τις πολλές δυσκολίες, όμως, ο ΟΠΑΠ διατήρησε στο ακέραιο την δέσμευσή του στις ιπποδρομίες. Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις για τη λειτουργία αυτής της δραστηριότητας σε μια περισσότερο βιώσιμη βάση, η οποία θα ωφελήσει το Κράτος, την εταιρεία μας, την τοπική κοινωνία του Μαρκόπουλου, αλλά και την ιπποδρομιακή κοινότητα στο σύνολό της. Πιστεύω πραγματικά πως έχουν τεθεί οι βάσεις για ένα ισχυρότερο και συναρπαστικό μέλλον και πως, αν συνεργαστούμε όλοι μας, θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε έναν υγιέστερο ιπποδρομιακό κλάδο».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε αναλυτικά με πίνακες στις επενδύσεις που έχουν γίνει και λεπτομερώς στο νέο πλάνο και στις προκλήσεις που έχουν μπροστά τους.

Από την δική του μεριά, ο Σπύρος Φωκάς τόνισε μεταξύ άλλων: «Η σημερινή εκδήλωση σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για τις ελληνικές ιπποδρομίες και για όσους επηρεάζονται από αυτές, είτε άμεσα είτε έμμεσα. Το όραμά μας για την ελληνική ιπποδρομιακή δραστηριότητα είναι φιλόδοξο και μακροπρόθεσμο. Ασφαλώς θα χρειαστεί πολλή δουλειά, για να υλοποιήσουμε αυτό το όραμα. Ωστόσο, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι ο ιππόδρομος αποτελεί για τον ΟΠΑΠ σημαντική επένδυση και δέσμευση. Στον ΟΠΑΠ πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Πέρα από την δέσμευση και την αφοσίωση των στελεχών μας, σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει και το γεγονός ότι έχει πλέον διαμορφωθεί ένα θεσμικό πλαίσιο από την Πολιτεία, το οποίο ανταποκρίνεται στα διεθνή πρότυπα, ικανοποιεί διαχρονικά αιτήματα της ιπποδρομιακής κοινότητας και θέτει υγιείς και στέρεες βάσεις για την ανάπτυξη του ιπποδρόμου».

Ο Κώστας Αλεξόπουλος είπε μεταξύ άλλων: «Η ανάπτυξη των ιπποδρομιών στην Ελλάδα μπορεί να πετύχει μόνο με την συνεργασία όλων των φορέων, εκπροσώπων και παραγόντων. Το να εργαστούμε μαζί αποτελεί την ικανή και αναγκαία συνθήκη της επιτυχίας μας. Το πρόγραμμα ανάπτυξης εμπεριέχει αλλαγές και καινοτομίες, βασίζεται στα διεθνή πρότυπα και έχει ως στόχους την επαναφορά της σταθερότητας, την αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης και την ανάπτυξη σε όλους τους τομείς της ιπποδρομιακής δραστηριότητας».

Τέλος, ο Οδυσσέας Χριστοφόρου τόνισε: «Αποφασιστικό ρόλο για τη νέα ημέρα των ιπποδρομιών έπαιξε η ελληνική Πολιτεία, ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης και όσοι ψήφισαν το Νομοσχέδιο. Ο σχεδιασμός που εφάπτεται του ιπποδρομιακού προϊόντος είναι πολυεπίπεδος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Μπλόκο» από το ΣτΕ στα VLT του ΟΠΑΠ
«Μπλόκο» από το ΣτΕ στα VLT του ΟΠΑΠ
Κρίθηκε ως μη νόμιμη η αδειοδότηση από την Επιτροπή Παιγνίων, θα πρέπει να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα, που θα περάσει από τον έλεγχο του Συμβουλίου της Επικρατείας.
«Μπλόκο» από το ΣτΕ στα VLT του ΟΠΑΠ
Η αλματώδης πρόοδος 8 επιχειρήσεων του «ΟΠΑΠ Forward»
Η αλματώδης πρόοδος 8 επιχειρήσεων του «ΟΠΑΠ Forward»
Άλματα προόδου, με ισχυροποίηση της παρουσίας τους στην ελληνική αγορά και επέκταση στο εξωτερικό, έκαναν οκτώ εταιρείες του προγράμματος ΟΠΑΠ Forward
Η αλματώδης πρόοδος 8 επιχειρήσεων του «ΟΠΑΠ Forward»
ΟΠΑΠ: Γενική Συνέλευση στις 22 Μαΐου
ΟΠΑΠ: Γενική Συνέλευση στις 22 Μαΐου
Στη 19η Τακτική Γενική Συνέλευση, μεταξύ άλλων, θα εγκριθούν η διάθεση κερδών και η επανεπένδυση μερίσματος πενταετούς διάρκειας.
ΟΠΑΠ: Γενική Συνέλευση στις 22 Μαΐου
Υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων σε πρακτορεία ΟΠΑΠ
Υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων σε πρακτορεία ΟΠΑΠ
Σε χιλιάδες πιστοποιημένα καταστήματα ΟΠΑΠ θα μπορεί ο κόσμος να στείλει ή να λάβει εύκολα και γρήγορα, έως και 600 ευρώ μετρητά με σταθερή προμήθεια ανεξαρτήτως ποσού αποστολής.
Υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων σε πρακτορεία ΟΠΑΠ
ΟΠΑΠ: Απόφαση για την αγορά ίδιων μετοχών
ΟΠΑΠ: Απόφαση για την αγορά ίδιων μετοχών
Η Εταιρεία ΟΠΑΠ A.Ε. ανακοίνωσε ότι η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 22.05.2019 αποφάσισε και καθόρισε τις λεπτομέρειες για την υλοποίηση προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών.
ΟΠΑΠ: Απόφαση για την αγορά ίδιων μετοχών