fbpxKPMG: Μεγάλη διάκριση στον τομέα της κυβερνοασφάλειας | Economistas.gr Skip to main content

KPMG: Μεγάλη διάκριση στον τομέα της κυβερνοασφάλειας

KPMG: Μεγάλη διάκριση στον τομέα της κυβερνοασφάλειας

Η KPMG αναδείχτηκε από την Forrester Research μεταξύ των κορυφαίων παρόχων συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα κυβερνοασφάλειας, λαμβάνοντας επίσης μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες μεταξύ όλων των εταιρειών που αξιολογήθηκαν στην κατηγορία «Τρέχουσα Προσφορά».

«Η KPMG ξεχωρίζει χάρη στις ξεκάθαρες και ολοκληρωμένες ικανότητες εμπλοκής σε επίπεδο στελεχών», αναφέρουν οι συγγραφείς της έκθεσης ‘’The Forrester Wave™: Global Cybersecurity Consulting Providers, Q2 2019’’. Σημειώνεται επίσης στην έκθεση ότι «η εμπλοκή των στελεχών της KPMG βοηθάει τους επικεφαλής σε θέματα ασφάλειας να κατανοήσουν όχι μόνο τις τρέχουσες, αλλά και τις επόμενες κρίσεις».

Επιπλέον, η KPMG έλαβε μία από τις υψηλότερες δυνατές βαθμολογίες με βάση τα κριτήρια της επιχειρηματικής αντίληψης, των δυνατοτήτων συμβουλευτικής σε θέματα στρατηγικής ασφάλειας και των δυνατοτήτων διακυβέρνησης, κινδύνου και συμμόρφωσης.

Σύμφωνα με την έκθεση της Forrester, η KPMG προωθεί με συνέπεια τα παρακάτω τρία μηνύματα: 1) Η κυβερνοασφάλεια προάγει την ανάπτυξη των εταιρειών, 2) Τα προβλήματα κυβερνοασφάλειας απαιτούν πλέον πολυτοµεακή εξειδίκευση και 3) Η κυβερνοασφάλεια προστατεύει τις βασικές εταιρικές λειτουργίες. Η έκθεση συνεχίζει τονίζοντας ότι «η KPMG δεν μιλάει για τα θέματα αυτά μόνο για σκοπούς μάρκετινγκ, αλλά αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του χαρτοφυλακίου υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας που προσφέρει».

«Η ετήσια έρευνά μας “CEO Outlook” αποκαλύπτει ότι η κυβερνοασφάλεια εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα των ηγετικών στελεχών ανά τον κόσμο σε όλους τους κλάδους», σημειώνει ο Νίκος Βουνισέας, Senior Partner της KPMG στην Ελλάδα. «Έχουμε προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις όπως πρόσληψη προσωπικού σε όλα τα επίπεδα ώστε να επιτύχουμε το κατάλληλο μείγμα τεχνικών, επιχειρηματικών και προσωπικών/επικοινωνιακών δεξιοτήτων για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πελατών μας με το καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς και μέσω εξαγορών που ενισχύουν περαιτέρω τις δυνατότητες και τις λύσεις που διαθέτουμε».

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών, η KPMG έχει κάνει μια σειρά εξαγορών στον τομέα του κυβερνοχώρου παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων η Loomans & Matz, μια γερμανική εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών που εξειδικεύεται στην ασφάλεια των πληροφοριών και την προστασία των δεδομένων, η EGYDE Cybersecurity, μια εταιρεία με έδρα στον Καναδά που εστιάζει στην ασφάλεια στο cloud και την διακυβέρνηση των δεδομένων και η Cyberinc, μια εταιρεία διαχείρισης ταυτότητας και πρόσβασης με έδρα στις ΗΠΑ.

Επιπλέον, η εταιρεία έχει επενδύσει και στους πόρους που ήδη διαθέτει, ενώ προσελκύει ηγετικό ανθρώπινο δυναμικό από τους ανταγωνιστές της και τον κλάδο γενικότερα. «Το θέμα της κυβερνοασφάλειας αφορά όλους ανεξαιρέτως κλάδου, ενώ επηρεάζει τους πελάτες οπουδήποτε στον κόσμο και αν βρίσκονται», εξηγεί ο Akhilesh Tuteja, Co-Leader του Global Cyber Security practice της KPMG. «Έχουμε επικεντρωθεί στην επέκταση των παγκόσμιων δυνατοτήτων παροχής των υπηρεσιών μας και στην διεύρυνση της παρουσίας μας, ώστε να μπορούμε να είμαστε παρόντες εκεί όπου μας χρειάζονται οι πελάτες μας. Ένα από τα οφέλη για τους πελάτες μας είναι ότι έχουμε τη δυνατότητα, μέσω του παγκόσμιου δικτύου μας, να μετακινούμε ταχύτατα ειδικούς μεταξύ κρατών διασφαλίζοντας μια ομοιογενή και διασυνδεδεμένη εμπειρία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο παράγοντας - κλειδί για έναν επιτυχημένο ψηφιακό μετασχηματισμό
Ο παράγοντας - κλειδί για έναν επιτυχημένο ψηφιακό μετασχηματισμό
Η σπουδαιότητα της κυβερνοασφάλειας στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού συζητήθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η Kaspersky, κορυφαία παγκοσμίως εταιρεία ψηφιακής ασφάλειας.
Ο παράγοντας - κλειδί για έναν επιτυχημένο ψηφιακό μετασχηματισμό
CEOs: Η κλιματική αλλαγή μεγαλύτερος κίνδυνος για τις επιχειρήσεις
CEOs: Η κλιματική αλλαγή μεγαλύτερος κίνδυνος για τις επιχειρήσεις
​​​​​​​Σε ποσοστό 76% θεωρούν ότι η ανάπτυξη θα εξαρτηθεί από την ικανότητά τους να στραφούν προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα, σύμφωνα με μελέτη της KPMG.
CEOs: Η κλιματική αλλαγή μεγαλύτερος κίνδυνος για τις επιχειρήσεις
Νέα συνεργασία της KPMG με την Salesforce
Νέα συνεργασία της KPMG με την Salesforce
Πρόκληση αποτελεί για τους οργανισμούς ο συντονισμός των λειτουργιών σε όλους τους τομείς τής επιχείρησης, καθώς επίσης και η δημιουργία μιας αποτελεσματικής και μοναδικής Εμπειρίας Πελάτη.
Νέα συνεργασία της KPMG με την Salesforce