fbpxRivulis-Eurodrip: 40 χρόνια αναπτυξιακής πορείας στην Ελλάδα | Economistas.gr
Skip to main content

Rivulis-Eurodrip: 40 χρόνια αναπτυξιακής πορείας στην Ελλάδα

Rivulis-Eurodrip: 40 χρόνια αναπτυξιακής πορείας στην Ελλάδα

Σαράντα χρόνια ισχυρής και σταθερής δραστηριότητας στην Ελλάδα συμπληρώνει φέτος η Rivulis-Eurodrip, η κορυφαία εταιρεία τεχνολογιών μικροάρδευσης, μέλος του διεθνούς Ομίλου Rivulis, και θέτει τις βάσεις για ένα μέλλον με προοπτικές ανάπτυξης στην ελληνική και διεθνή αγορά.

Η Rivulis-Eurodrip αναπτύσσει σταθερά ένα δυναμικό, διεθνές αποτύπωμα, αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία, την καινοτομία και την τεχνογνωσία της στον αγροτικό κλάδο. Στο επίκεντρο της δραστηριότητάς της βρίσκεται η μονάδα παραγωγής στα Οινόφυτα Βοιωτίας, η οποία αποτελεί το Διοικητικό Κέντρο της Ανατολικής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής συντονίζοντας 4 μονάδες σε Ελλάδα, Τουρκία, Αίγυπτο και Ρωσία. Ταυτόχρονα αποτελεί σημαντικό κόμβο παραγωγής και διανομής για τις υπόλοιπες χώρες του Ομίλου Rivulis.

Την τελευταία πενταετία έχουν πραγματοποιηθεί επενδύσεις άνω των 10 εκατ. ευρώ με στόχο τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό της μονάδας Οινοφύτων και την ανάπτυξη της παραγωγής. Στις 14 γραμμές παραγωγής σωλήνα που λειτουργεί η μονάδα, παράγονται καθημερινά 3 εκατ. μέτρα προϊόντος, ενώ οι 40 μηχανές έγχυσης που διαθέτει έχουν παραγωγική δυναμικότητα που καλύπτει 7,5 δισ. σταλάκτες σε ετήσια βάση. Παράλληλα, αποτελεί το 1 από τα 2 εργοστάσια του Ομίλου Rivulis διεθνώς με καθετοποιημένη παραγωγή και υποστηρίζει 1 από τα 3 Τεχνολογικά Κέντρα R&D του Ομίλου.

Με μερίδιο αγοράς που ξεπερνά το 60% στην εγχώρια αγορά, η Rivulis-Eurodrip διατηρεί έναν ηγετικό ρόλο στην Ελλάδα και αναπτύσσει περαιτέρω την εξωστρέφειά της. Σήμερα, πάνω από το 80% της παραγωγής εξάγεται σε περισσότερους από 1.000 πελάτες και πραγματοποιεί πωλήσεις σε πάνω από 60 χώρες. Σημαντική είναι και η συμβολή της εταιρείας στην απασχόληση τοπικά. Αποτελεί μία από τις μακροβιότερες παραγωγικές μονάδες της περιοχής της Βοιωτίας και παρέχει απασχόληση σε 240 εργαζόμενους.

«Η συμπλήρωση 40 χρόνων λειτουργίας στην Ελλάδα αποτελεί για εμάς σημαντικό εφόδιο και θεμελιώνει το αύριο της εταιρείας μας. Προσηλωμένοι στην αποστολή μας που είναι η διάδοση βιώσιμων πρακτικών άρδευσης και με οδηγό τη στρατηγική εξωστρέφειας που διέπει το σύνολο των δραστηριοτήτων του Ομίλου Rivulis, η Rivulis-Eurodrip θα συνεχίσει να αναπτύσσεται επενδύοντας σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες όπως το Manna, η νέα ψηφιακή μας πλατφόρμα η οποία ανοίγει νέους δρόμους στην βελτιστοποίηση της άρδευσης. Τα επόμενα χρόνια πέρα από τις παραδοσιακές μας αγορές όπως η Ελλάδα, η Τουρκία και τα Βαλκάνια, διαβλέπουμε μια νέα φάση ανάπτυξης προερχόμενη από χώρες της πρώην Σοβ. Ένωσης και της Κεντρικής Ασίας. Διαθέτοντας μία πλήρως οργανωμένη δομή και μια δυναμική ομάδα από ικανά στελέχη, πιστεύουμε ότι διαθέτουμε τα απαραίτητα εχέγγυα για να υλοποιήσουμε τη νέα μας στρατηγική και το μακροπρόθεσμο πλάνο μας», δήλωσε ο Βασίλης Κυκριλής, Διευθύνων Σύμβουλος του Business Unit Ανατολικής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής της Rivulis.

Πρωτοπόρος στον τομέα της και με οδηγό την καινοτομία, η Eurodrip αποτέλεσε την πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία που εφάρμοσε την επαναστατική μέθοδο ελεγχόμενης παροχής νερού, την στάγδην άρδευση, μία προηγμένη και οικονομικώς αποδοτική διαδικασία για την αγροτική παραγωγή. Σήμερα, 40 χρόνια μετά, κατασκευάζει και παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις σε συστήματα μικροάρδευσης, τα οποία βελτιστοποιούν τις αποδόσεις των καλλιεργειών συνεισφέροντας παράλληλα στην ορθολογική διαχείριση του νερού και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συμφωνία Τρ. Πειραιώς με Agrino για στήριξη της γεωργίας
Συμφωνία Τρ. Πειραιώς με Agrino για στήριξη της γεωργίας
Η Τράπεζα Πειραιώς και η εταιρεία AGRINO ανακοινώνουν τη συνεργασία τους στο πλαίσιο του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας, με στόχο την άμεση και ενεργό υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα.
Συμφωνία Τρ. Πειραιώς με Agrino για στήριξη της γεωργίας
ΤΕΡΝΑ Ενεργ.: Αύξηση καθαρών κερδών κατά 14,9% το 2019
ΤΕΡΝΑ Ενεργ.: Αύξηση καθαρών κερδών κατά 14,9% το 2019
Στα 51,5 εκατ. ευρώ η καθαρή κερδοφορία προερχόμενη κυρίως από τις δραστηριότητες σε ΗΠΑ και Πολωνία. Υπερβαίνει τα 1,5 δισ. το επενδυτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα.
ΤΕΡΝΑ Ενεργ.: Αύξηση καθαρών κερδών κατά 14,9% το 2019
Φέσσας (ACS): Η έκτακτη χρέωση δεν θα ισχύσει
Φέσσας (ACS): Η έκτακτη χρέωση δεν θα ισχύσει
Για προσπάθειά της εταιρείας να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υπερβολικά αυξημένη ζήτηση, κάνει λόγο ο πρόεδρος της Quest Συμμετοχών Θεόδ. Φέσσας
Φέσσας (ACS): Η έκτακτη χρέωση δεν θα ισχύσει
Nestlé Ελλάς: Δωρεά εξπλισμού στο ΑΧΕΠΑ
Nestlé Ελλάς: Δωρεά εξπλισμού στο ΑΧΕΠΑ
Δωρεά που αφορά στην άμεση προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ.
Nestlé Ελλάς: Δωρεά εξπλισμού στο ΑΧΕΠΑ