fbpxΝέες επενδύσεις στην Ελλάδα σχεδιάζει η FrieslandCampina Hellas | Economistas.gr
Skip to main content

Νέες επενδύσεις στην Ελλάδα σχεδιάζει η FrieslandCampina Hellas

Νέες επενδύσεις στην Ελλάδα σχεδιάζει η FrieslandCampina Hellas

Η υλοποίησή του επενδυτικού σχεδίου της FrieslandCampina Hellas για το 2019 στο εργοστάσιο παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων που διαθέτει στην Πάτρα, έχει αρχίσει, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κωνσταντίνος Μαγγιώρος.

Όπως αναφέρει ο κ. Μαγγιώρος, το συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο της αναπτυξιακής πορείας και μακροχρόνιας στρατηγικής της εταιρείας. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει επέκταση βιομηχανικών κτιρίων και εγκατάσταση νέου εξοπλισμού παραγωγής με τα αντίστοιχα συστήματα ελέγχου και αυτοματισμών. «Με την επένδυση αυτή θα αυξηθεί η παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου στην Πάτρα κατά 50%» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Μαγγιώρος ενώ προσθέτει ότι η ετήσια παραγωγή του εργοστασίου ανέρχεται στους 75.000 τόνους γαλακτοκομικών προϊόντων, που μεταφράζονται σε 76 εκατομμύρια τεμάχια προϊόντων.

Ο κ. Μαγγιώρος μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ επισημαίνει ότι το 2011 η FrieslandCampina αποφάσισε τη μεταφορά της παραγωγής γάλακτος από τη Γερμανία στο πρότυπο εργοστάσιο ΝΟΥΝΟΥ της Πάτρας, «στηρίζοντας έτσι έμπρακτα την ελληνική οικονομία, αλλά και επενδύοντας στην ισχυροποίηση και περαιτέρω ανάπτυξη στην ελληνική αγορά».

Οκτώ χρόνια μετά, αναφέρει ο κ. Μαγγιώρος, «η επιλογή αυτή έχει δικαιωθεί πλήρως, καθώς η ανάπτυξη του ΝΟΥΝΟΥ και των τοπικά παραγομένων προϊόντων έχουν οδηγήσει στην πλήρη αξιοποίηση της παραγωγικής δυναμικότητας. Έτσι, φέτος η FrieslandCampina Hellas υλοποιεί νέα επένδυση για την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου».

Σημειώνεται ότι η FrieslandCampina Hellas αποτελεί μέλος της Royal FrieslandCampina, μίας εταιρείας με μακρά συνεταιριστική ιστορία 150 χρόνων. Στην Ελλάδα, έχει παρουσία με τη μάρκα ΝΟΥΝΟΥ 90 χρόνια. Η FrieslandCampina Hellas, με έδρα την Αθήνα, έχει την ευθύνη και εποπτεία για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που περιλαμβάνει την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες 9 χώρες της Βαλκανικής.

Η συνέντευξη

Ποιος είναι ο ρόλος της Ελλάδας στα σχέδια της FrieslandCampina για τη ΝΑ Ευρώπη;

Η FrieslandCampina Hellas αποτελεί μέλος της Royal FrieslandCampina, μίας εταιρείας με μακρά συνεταιριστική ιστορία 150 χρόνων. Στην Ελλάδα, έχει παρουσία με τη μάρκα ΝΟΥΝΟΥ 90 χρόνια. Η FrieslandCampina Hellas, με έδρα την Αθήνα, έχει την ευθύνη και εποπτεία για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που περιλαμβάνει την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες 9 χώρες της Βαλκανικής.

Το 2011 η FrieslandCampina αποφάσισε τη μεταφορά της παραγωγής γάλακτος από την Γερμανία στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Πάτρα. Αισθάνεστε δικαιωμένος από αυτή την επιλογή της μητρικής; Πιστεύετε ότι έδωσε μια ηχηρή ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία;

Όντως, το 2011 μεταφέρθηκε η παραγωγή γάλακτος ESL από τη Γερμανία στο πρότυπο εργοστάσιο ΝΟΥΝΟΥ της Πάτρας, στηρίζοντας έτσι έμπρακτα την ελληνική οικονομία, αλλά και επενδύοντας στην ισχυροποίηση και περαιτέρω ανάπτυξη στην ελληνική αγορά. Οκτώ χρόνια μετά, η επιλογή αυτή έχει δικαιωθεί πλήρως, καθώς η ανάπτυξη του ΝΟΥΝΟΥ και των τοπικά παραγομένων προϊόντων έχουν οδηγήσει στην πλήρη αξιοποίηση της παραγωγικής δυναμικότητας. Ετσι, φέτος η FrieslandCampina Hellas υλοποιεί νέα επένδυση για την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου.

Τι περιλαμβάνει το επενδυτικό πλάνο της FrieslandCampina Hellas για το εργοστάσιο στη ΒΙΠΕ Πατρών;

Το Επενδυτικό Σχέδιο 2019 εντάσσεται στο πλαίσιο της αναπτυξιακής πορείας και μακροχρόνιας στρατηγικής της εταιρείας και έχει ήδη ξεκινήσει η υλοποίησή του. Περιλαμβάνει επέκταση βιομηχανικών κτιρίων και εγκατάσταση νέου εξοπλισμού παραγωγής με τα αντίστοιχα συστήματα ελέγχου και αυτοματισμών. Με την επένδυση αυτή θα αυξηθεί η παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου κατά 50%.
 

Ποια είναι η παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου στην Πάτρα και ποια η βασική επιδίωξη της διοίκησης μέσω των επενδύσεων που υλοποιεί;

Η συνολική ετήσια παραγωγή του ανέρχεται σήμερα στους 75.000 τόνους γαλακτοκομικών προϊόντων, που μεταφράζονται σε 76 εκατομμύρια τεμάχια προϊόντων. Το εργοστάσιο παράγει τα γάλατα ΝΟΥΝΟΥ FAMILY, NOYNOYkid, ΝΟΥΝΟΥ Noulac, NOYΝOY CalciPlus, Choice, ΝΟΥΝΟΥ Βarista's, τις κρέμες γάλακτος NOYNOY και τη σειρά γιαουρτιών NOYNOY σε ποικίλες συσκευασίες και αποτελεί περιφερειακό κέντρο διανομής της εταιρείας για τη Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο και μεγάλο μέρος της Μακεδονίας.

Τι περιλαμβάνουν τα σχέδια της διοίκησης αναφορικά με την παραγωγή νέων προϊόντων;

Φέτος η εταιρεία μας έχει λανσάρει το νέο γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Στραγγιστό και το γάλα ΝΟΥΝΟΥ Family χωρίς λακτόζη και ο στόχος μας είναι η συνεχής ανανέωση και επέκταση της γκάμας μας με νέα καινοτόμα γαλακτοκομικά προϊόντα που να καλύπτουν τις ανάγκες των καταναλωτών σε όλα τα κανάλια διανομής.

Ποια είναι η θέση της FrieslandCampina Hellas στο σύνολο της ελληνικής αγοράς γαλακτοκομικών και πως διαμορφώνονται τα μερίδιά της;

Η FrieslandCampina Hellas κατέχει την 1η θέση στη συνολική αγορά γαλακτοκομικών, καθώς και σε πολλές υποκατηγορίες προϊόντων, έχοντας κερδίσει τις προτιμήσεις και τις καρδιές των καταναλωτών. Ευχαριστούμε τους καταναλωτές για την εμπιστοσύνη τους και εργαζόμαστε υπεύθυνα για να την διατηρήσουμε και να την ενισχύσουμε.

Ο διαγωνισμός «NOYNOY Idea Challenge» επιβραβεύει νέους ερευνητές και ακαδημαϊκούς για τις καινοτόμες ιδέες τους. Πόσο σημαντική είναι η συμβολή της καινοτομίας στην ελληνική γαλακτοβιομηχανία;

Είμαστε πολύ περήφανοι για τον διαγωνισμό «NOYNOY Idea Challenge», γιατί μέσω αυτού επεκτείνουμε τους δεσμούς που έχουμε με την ελληνική κοινωνία και την ακαδημαϊκή κοινότητα, κάνοντας ένα ακόμα βήμα ανάπτυξης στην αλυσίδα γάλακτος που αντιπροσωπεύουμε. Οι ιδέες ξεπέρασαν τις προσδοκίες, έθεσαν τους στόχους του αύριο και κυρίως μας έφεραν κοντά σε νέους επιστήμονες. Πιστεύουμε ότι η συνεργασία μεταξύ βιομηχανίας και ακαδημαϊκής κοινότητας, μέσα και από τέτοιες πρωτοβουλίες, έχει αμοιβαία θετικό αποτύπωμα και πρέπει να συνεχίσει και ενισχυθεί από όλους.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέες επενδύσεις της FrieslandCampina Hellas στη Πάτρα
Νέες επενδύσεις της FrieslandCampina Hellas στη Πάτρα
Η FrieslandCampina Hellas ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα με νέες επενδύσεις δίνοντας «ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, όπως και το 2011», σύμφωνα με τον διευθ. σύμβουλο της εταιρείας Κωνσταντίνο Μαγγιώρο.
Νέες επενδύσεις της FrieslandCampina Hellas στη Πάτρα
ΘΕΣγάλα: Προσφορά για την Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος
ΘΕΣγάλα: Προσφορά για την Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος
Το Σάββατο 1η Ιουνίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος, ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα θα προσφέρει το γάλα των αυτόματων πωλητών, πλήρες κι ελαφρύ, στη μισή τιμή.
ΘΕΣγάλα: Προσφορά για την Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος
Τι απαντά η ΔΕΛΤΑ σχετικά με την πώληση της Βίγλα Ολύμπου
Τι απαντά η ΔΕΛΤΑ σχετικά με την πώληση της Βίγλα Ολύμπου
Όπως αναφέρει η ΔΕΛΤΑ «οι συζητήσεις με τον Όμιλο Εταιρειών ΟΠΤΙΜΑ αφορούν στη μεταβίβαση εξοπλισμού παραγωγής κίτρινου τυριού και νέα συμφωνία παραγωγικής συνεργασίας των δύο πλευρών».
Τι απαντά η ΔΕΛΤΑ σχετικά με την πώληση της Βίγλα Ολύμπου
Κλείνει το εργοστάσιο για εβαπορέ η ΔΕΛΤΑ
Κλείνει το εργοστάσιο για εβαπορέ η ΔΕΛΤΑ
Για τους εργαζόμενους και τα στελέχη του εργοστασίου στο Πλατύ Ημαθίας η εταιρεία δηλώνει ότι έχει εκπονήσει προνομιακό πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία και συμφωνία με τους εργαζομένους.
Κλείνει το εργοστάσιο για εβαπορέ η ΔΕΛΤΑ
Επ. Ανταγωνισμού: «Καμπάνα» 3,3 εκατ. στην FrieslandCampina
Επ. Ανταγωνισμού: «Καμπάνα» 3,3 εκατ. στην FrieslandCampina
Πρόστιμο ύψους 3.304.110 ευρώ στην FrieslandCampina Hellas επέβαλε η Επ. Ανταγωνισμού για τη συμμετοχή της σε απαγορευμένη κάθετη σύμπραξη που αφορά αφενός στον καθορισμό τιμών μεταπώλησης κι αφετέρου στην επιβολή ρήτρας μη ανταγωνισμού.
Επ. Ανταγωνισμού: «Καμπάνα» 3,3 εκατ. στην FrieslandCampina