«Έφοδος» Κ. Δομαζάκη στην Creta Farms με στρατηγικό επενδυτή

ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΤΑ
«Έφοδος» Κ. Δομαζάκη στην Creta Farms με στρατηγικό επενδυτή

Σε συμφωνία με εγχώριο επενδυτή ο οποίος θα βάλει έως 15 εκατ. ευρώ στην Creta Farms, υπό την προϋπόθεση ότι η εταιρεία θα περάσει στον έλεγχό του, ισχυρίζεται ότι έχει προχωρήσει ο Κ. Δομαζάκης.

Όπως ανέφερε ο κ. Δομαζάκης, οι τράπεζες είναι ενήμερες για το ενδιαφέρον του νέου επενδυτή, ο οποίος αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο το μεσημέρι.

Ο εν λόγω επενδυτής είναι διατεθειμένος να επενδύσει στην εταιρεία, το παραπάνω ποσό μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, υπό την προϋπόθεση ότι ο Κ. Δομαζάκης θα είναι στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας.

Σε ερώτηση του economistas.gr αν ο ίδιος έχει ζητήσει διαχειριστικό έλεγχο, ο Κ. Δομαζάκης, αποκάλυψε ότι κατέθεσε στο Πρωτοδικείο αίτημα για διεξαγωγή διαχειριστικού ελέγχου σε βάθος 15ετίας, με την δικάσιμο να ορίζεται μέσα στο επόμενο διάστημα.

Οσον αφορά τον έλεγχο της PwC για τα 11,6 εκατ. Ευρώ, όπως αποκάλυψε το economistas, σύμφωνα με τον Κ. Δομαζάκη η ελεγκτική εταιρεία ερευνά επί τρίμηνο χωρίς αποτέλεσμα την υπόθεση.

Ειδικότερα σε εξώδικη διαμαρτυρία που έχει αποστείλει προς την PwC ο Κ. Δομαζάκης τονίζει χαρακτηριστικά ότι έχουν διανυθεί ήδη τρεις μήνες χωρίς να έχουν εξαχθεί συμπεράσματα για 8 επιταγές που ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έχει καταθέσει υπέρ της εταιρείας.

Στο εξώδικο ο Κ. Δομαζάκης επισημαίνει ότι κοινοποιεί και έκθεση ορκωτού, για την πορεία του χρήματος μέχρι την είσοδό του στους δανειακούς λογαριασμούς της εταιρείας ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ Α.Β.Ε.Ε., η οποία συντάχθηκε κατόπιν εντολής του.

Μάλιστα ο ίδιος κάνει λόγο για ευθύνη του ελεγκτικού οίκου καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «ουδέποτε ζητήσατε πρόσθετα στοιχεία όλους αυτούς τους μήνες. Είναι κωμικοτραγικό, θεωρώ, για οκτώ (8) επιταγές να έχουν διανυθεί ήδη 3 και πλέον μήνες και να μην υπάρχει σαφές συμπέρασμα!».

To κλειδί πάντως της επόμενης μέρας στην εταιρεία κρατούν οι πιστώτριες τράπεζες, οι οποίες «ελέγχουν» το 19% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και οι οποίες θα κάνουν χρήση του δικαιώματος τους στην γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο πάντως, η πληροφόρηση που υπάρχει από τις τράπεζες είναι ότι «θα εμπιστευτούν αυτόν που θα τους δώσει την λύση.

ΣΧΕΤΙΚΑ