Ο Θ. Δουζόγλου υποψήφιος επενδυτής στην Creta Farms

ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΤΑ
Ο Θ. Δουζόγλου υποψήφιος επενδυτής στην Creta Farms

Tον επενδυτή που εκδήλωσε ενδιαφέρον να επενδύσει στην Creta Farms παρουσίασε σήμερα ο Κ. Δομαζάκης.

Πρόκειται για τον επιχειρηματία Θεόδωρο Δουζόγλου ομογενή από την Βενεζουέλα ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει προχωρήσει σε επενδύσεις στην Ελλάδα, κυρίως σε ξενοδοχεία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Κ. Δομαζάκης «πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση με την Εθνική Τράπεζα, ως επικεφαλής του κοινοπρακτικού σχήματος των τραπεζών , στην οποία όπως είχαμε δεσμευτεί καταθέσαμε το Letter of Intent του επενδυτή που πρόκειται να επενδύσει ποσό έως και 15 εκ ευρώ στην ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜΣ ΑΒΕΕ.

Κατά τη συνάντηση αναλύσαμε τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής του επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας και γνωστοποιήσαμε ότι ο επενδυτής είναι ο κ. Θεόδωρος Δουζόγλου που προτίθεται να επενδύσει μέσω της εταιρίας SCDGROUP LTD συμφερόντων του που εδρεύει στην Κύπρο».

Πριν από λίγο πάντως σε ανακοίνωση της η Creta Farms μία μέρα πριν τη κρίσιμη γενική συνέλευση των μετόχων, επικαλούμενη έκθεση ελέγχου της PWC για να δηλώσει ότι δεν αναγωρίζει την απαίτηση 11,6 εκατ ευρώ του τέως διευθύνοντος συμβούλου Κ. Δομαζάκη.

η Creta Farms σε ανακοίνωση της επισημαίνει ότι «ενημερώνουμε το επενδυτικό κοινό, ότι σήμερα η Εταιρεία γνωστοποίησε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την τελική έκθεση από τον διενεργηθέντα έλεγχο από την PWC σχετικά με τα ανωτέρω.

Από την έκθεση αυτή προκύπτουν τα ακόλουθα:

Εντοπίστηκε η ροή του χρήματος επί του συνόλου του ποσού των 11,6 εκατ. ευρώ.

Από τις χρηματοοικονομικές αυτές ροές δεν επιβεβαιώθηκε καμιά υποχρέωση της Εταιρείας προς τον κ. Κ. Δομαζάκη.

Αντιθέτως, επιβεβαιώθηκαν οι προβληματισμοί και ενστάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου σε σχέση με τους ισχυρισμούς του κ. Κ. Δομαζάκη για τις μετά 13 χρόνια απαιτήσεις του από την Εταιρεία ύψους 11,6 εκατ. ευρώ.

Αποδείχθηκε ότι 3 εκατ. Ευρώ από το συνολικό ποσό των δήθεν απαιτήσεων του, αφορά προσωπικό του δάνειο, στο οποίο φυσικά, ουδόλως εμπλέκεται η Creta Farms.

Η Εταιρεία από την πρώτη στιγμή της προβολής των φερόμενων μέχρι σήμερα απαιτήσεων του κ. Κ. Δομαζάκη έπραξε τα δέοντα, ώστε να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό και να προασπίσει τη φήμη της, με τον πλέον αξιόπιστο και εμπεριστατωμένο τρόπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ