ΤΡΟΦΙΜΑ

Φωτογραφία: Shutterstock

Τρόφιμα: Αμετάβλητες οι τιμές τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο - Τα προϊόντα με τις μεγαλύτερες μειώσεις και αυξήσεις [πίνακες]

Αύξηση κατά 0,5% σημείωσε σε μηνιαία βάση ο πληθωρισμός τον Απρίλιο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2024, έναντι αύξησης 0,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.
Φωτογραφία: Shutterstock

Ανακύκλωση: Τρεις «μύθοι» και μια αλήθεια για το τι μπορούμε να ανακυκλώνουμε

Η ανακύκλωση υπάρχει εδώ και δεκαετίες και παρόλα αυτά εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές ερωτήσεις σχετικά με το τι μπορεί -και τι δεν μπορεί- να ανακυκλωθεί. «Μέρος του προβλήματος είναι ότι περιμένουμε όλα αυτά να τα αντιλαμβανόμαστε με τη διαίσθηση και αυτό δεν λειτουργεί», αναφέρει ο Reid Lifset, ερευνητής στη Σχολή Περιβάλλοντος του Yale. «Είναι ένα πολύπλοκο σύστημα».
NEWSROOM /
Τηγανιτές πατάτες ρίχνονται σε μπολ μετά από τηγάνισμα

Sogflation: Τι είναι και γιατί εκτινάσσει τις τιμές της πατάτας στα ύψη στην Ευρώπη

Πέρυσι, η φράση που θα μπορούσε να περιγράψει ένα μεγάλο μέρος της αύξησης των τιμών των τροφίμων ήταν ο «πληθωρισμός της ζέστης» (heatflation για την ακρίβεια στην αγγλική γλώσσα), καθώς η ξηρασία και οι υψηλές θερμοκρασίες επηρέασαν τις καλλιέργειες σε όλο τον κόσμο, από το ελαιόλαδο στην Ισπανία μέχρι τη συγκομιδή ζαρζαβατικών στη Νότια Κορέα.
NEWSROOM /
super market

Το φως στην άκρη του πληθωριστικού τούνελ και οι κίνδυνοι για πισωγύρισμα

Οι νεώτερες μετρήσεις των διεθνών τιμών των τροφίμων επέτρεψαν κάποιους- συγκρατημένους ομολογουμένως- στεναγμούς ανακούφισης, ενώ και τα μαντάτα από το πάντα “ευαίσθητο” πεδίο της Ενέργειας παραμένουν σχετικά καθησυχαστικά.