Παρακμή και απολύσεις στην βιομηχανία μετάλλου

NEWSROOM
Παρακμή και απολύσεις στην βιομηχανία μετάλλου

Στην προκήρυξη 3ωρης Πανελλαδικής στάσης εργασίας την Πέμπτη 27 Ιουνίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, διαμαρτυρόμενοι για την κρίση όπως υποστηρίζουν στον κλάδο του Μετάλλου συνεχώς βαθαίνει και οι εργαζόμενοι οδηγούνται στην ανεργία και την εξαθλίωση.

Σύμφωνα με τους ίδιους η κατάσταση που επικρατεί σε πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό είναι δραματική, με απολύσεις αλλά και κλείσιμο μονάδων.

Σύμφωνα με λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΕΜ:

1.FRIGOGLASS – Αιφνιδιαστικό κλείσιμο, 90 εργαζόμενοι στην ανεργία.

2.ΣΙΔΕΝΟΡ – Συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις για υπογραφή συλλογικής σύμβασης.

3.BSH- ΠΙΤΣΟΣ – Παρά την ανακοίνωση κερδοφορίας της μητρικής εταιρείας Bosch η διοίκηση επιμένει να κλείσει το εργοστάσιο της ΠΙΤΣΟΣ το 2020.

4.ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ – Άμεση επαναλειτουργία όλων των μονάδων του εργοστασίου και γρήγορη έκδοση δικαστικής απόφασης πριν αυτή η καθυστέρηση αποβεί

μοιραία για το μέλλον των εργαζομένων.

5.ΛΑΡΚΟ- Οδηγείται στο κλείσιμο με τις παλινωδίες και τους πειραματισμούς των υπευθύνων.

6.ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ- Αβέβαιο μέλλον σε στρατηγικό κλάδο.

7.ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ- “Αόριστες λύσεις» χωρίς επίσημες και διαφανείς ενημερώσεις

8.ΕΑΒ- Οικονομική ασφυξία λόγω έλλειψης κεφαλαίων κίνησης, άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να ισχύσει η επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε χωρίς τις αυθαίρετες τροποποιήσεις και διαγραφές του Υπουργείου Οικονομικών, υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε.

9.ΕΑΣ – Έλλειψη χρηματοδότησης - ΄Αθλια οικονομική κατάσταση της εταιρείας, άμεση λύση στα χρόνια προβλήματα, μέτρα ανάπτυξης,υπογραφή Σ.Σ.Ε

10.ΕΒΙΟΠ-ΤΕΜΠΟ- Απολύσεις –Μειώσεις παραγωγής

11-ΕΛΒΟ – Κλείσιμο εργοστασίου

12.SPIDER –Ν.ΠΕΤΣΙΟΣ ΚΑΙ ΥΙΟΙ- Κλειστό Εργοστάσιο - Μεταφορά δραστηριότητας στο εξωτερικό, απλήρωτοι εργαζόμενοι.

Δεν πρέπει να διαφεύγει ότι και άλλα εργοστάσια του κλάδου βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, με διαθεσιμότητες και στάσεις πληρωμών.

ΣΧΕΤΙΚΑ