fbpxΝέες Υπηρεσίες “Εxports Consulting” από τις ICAP και DK Marketing | Economistas.gr Skip to main content

Νέες Υπηρεσίες “Εxports Consulting” από τις ICAP και DK Marketing

Νέες Υπηρεσίες “Εxports Consulting” από τις ICAP και DK Marketing
Φωτο: Eurokinissi

Σε σύναψη στρατηγικής συνεργασίας στον τομέα της Συμβουλευτικής των Εξαγωγών, το διεθνές Μarketing και την Εκπαίδευση στελεχών, με αντικείμενο το διεθνές εμπόριο προχώρησαν η ICAP [https://www.icap.gr/], η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής Συμβουλευτικών και άλλων υπηρεσιών και προϊόντων στην Ελλάδα, που εδώ και εδώ και 55 χρόνια πρωταγωνιστεί στην Ελληνική επιχειρηματική σκηνή και έχει ουσιαστικό ρόλο στην αναπτυξιακή πολιτική των εταιρειών - πελατών της, μεταξύ άλλων, μέσω παροχής Επιχειρηματικής Πληροφόρησης, Συμβουλευτικών Υπηρεσιών και άλλων καινοτόμων Λύσεων και η DK Marketing [https://www.dkmarketing.gr], η οποία δραστηριοποιείται στον συμβουλευτικό κλάδο με ιδιαίτερη εξειδίκευση σε θέματα εξωστρέφειας.

Οι δύο εταιρείες, με την υλοποίηση της συμφωνίας αυτής θα προσφέρουν στο σύνολο της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας ένα ολοκληρωμένο πακέτων σύγχρονων κι εξειδικευμένων υπηρεσιών Συμβουλευτικής Εξαγωγικού Σχεδιασμού.

Οι υπηρεσίες υλοποιούνται τόσο μέσα από την ενεργοποίηση σημαντικής εργαλειοθήκης από καλές πρακτικές, μεθοδολογίες, έρευνες, βαθιά ανάλυση και τεκμηρίωση στοιχείων της ελληνικής και διεθνούς αγοράς, όσο και μέσα από πιστοποιημένα διεθνή εργαλεία (e-platforms), που εγγυώνται την ακρίβεια, την αποτελεσματικότητα και τον ρεαλισμό των προτάσεων.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής και Επικεφαλής Συμβουλευτικού Τομέα της ICAP Α.Ε. Απόστολος Τσούμπρης δήλωσε σχετικά: «Εκτιμώ ότι η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία είναι η πλέον κατάλληλη και ώριμη για να υποστηριχθεί η εξωστρέφεια των Ελληνικών Επιχειρήσεων, με υπευθυνότητα, συνέπεια και αποτελεσματικότητα. Οι εταιρείες ICAP και DK Marketing συνθέτοντας τις δυνάμεις τους, επιστρατεύουν όλα τα μέσα που διαθέτουν, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην υποστήριξη ανάληψης στοχευμένων επιχειρηματικών αποφάσεων, για την εύρυθμη εξαγωγική τους δραστηριότητα. Η πρόκληση είναι μεγάλη καθώς σηματοδοτείται μια νέα κατάσταση πραγμάτων για τις ελληνικές επιχειρήσεις, προκειμένου να αποκτήσουν στοχευμένη εξωστρέφεια, μέσω εντοπισμού των κατάλληλων αγορών προώθησης των προϊόντων & υπηρεσιών τους και της ανάκτηση του κλίματος εμπιστοσύνης σε αυτά. Πιστεύουμε ότι τα ελληνικά προϊόντα θα πρέπει να συγκαταλέγονται στις κορυφαίες αγορές, εκεί δηλαδή που τους αξίζει».

Ο Iδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της DK Marketing Δημήτρης Καραβασίλης σχολίασε από την πλευρά του για τη συμφωνία που υπεγράφη: «Η εξωστρέφεια προϋποθέτει ισχυρές συνεργασίες και υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και υπηρεσιών που έχουν πρακτική εφαρμογή. Ο ανταγωνισμός σε παγκόσμιο επίπεδο είναι μεγάλος και οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να τα καταφέρουν στις διεθνής προκλήσεις που δέχονται, φτάνει να διαθέτουν όραμα, υψηλό επίπεδο γνώσεων και πληροφοριών καθώς επίσης και κατάλληλα και σύγχρονα προϊόντα ανά αγορά-στόχο. Η συνεργασία της ICAP και της DK Marketing σηματοδοτεί την διάθεση στην ελληνική αγορά και γενικότερα στην ανατολική Ευρώπη, ολοκληρωμένων υπηρεσιών με σκοπό την ανάπτυξη, τη βελτιστοποίηση της ανταγωνιστικότητας και της εξαγωγικής ανάπτυξης των ελληνικών επιχειρήσεων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ICAP: Αύξηση στα έσοδα τουριστικών – ταξιδιωτικών γραφείων
ICAP: Αύξηση στα έσοδα τουριστικών – ταξιδιωτικών γραφείων
Η αύξηση τόσο του εισερχόμενου όσο και του εσωτερικού – εξερχόμενου τουρισμού οδήγησε σε αύξηση των εσόδων των τουριστικών – ταξιδιωτικών γραφείων της χώρας το 2018.
ICAP: Αύξηση στα έσοδα τουριστικών – ταξιδιωτικών γραφείων
Ανακάμπτει το λιανεμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών
Ανακάμπτει το λιανεμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών
Ανοδικά κινήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών οικιακών συσκευών τη διετία 2017-2018 ύστερα από αρκετά χρόνια πτωτικής πορείας, σύμφωνα με κλαδική μελέτη της ICAP.
Ανακάμπτει το λιανεμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών
Οι 5 κλαδικές μελέτες που θα εκπονήσουν ΕΕΑ και ICAP
Οι 5 κλαδικές μελέτες που θα εκπονήσουν ΕΕΑ και ICAP
Ορισμένα από τα θέματα που θα εξετάζονται επισταμένως είναι η ανάλυση του ανταγωνιστικού περιβάλλοντος του κλάδου βάσει της μεθόδου των πέντε δυνάμεων του Porter.
Οι 5 κλαδικές μελέτες που θα εκπονήσουν ΕΕΑ και ICAP