fbpxΕπενδυτικές ευκαιρίες για startups στο Demo Day του OK!Thess | Economistas.gr
Skip to main content

Επενδυτικές ευκαιρίες για startups στο Demo Day του OK!Thess

Επενδυτικές ευκαιρίες για startups στο Demo Day του OK!Thess

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5o Demo Day που διοργάνωσε το OK!Thess, ο επιταχυντής νεοφυών επιχειρήσεων που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία τoυ Δήμου Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της 84ης ΔΕΘ.

Τα Demo Days είναι ειδικά events που διοργανώνονται από το OK!Thess για να επιτρέψουν τη δικτύωση μεταξύ νεοφυών επιχειρήσεων και επενδυτών κεφαλαίων επιχειρηματικού ρίσκου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 5ο Demo Day, διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Digital Greece, μιας πρωτοβουλίας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της ΔΕΘ - Helexpo, η οποία υλοποιείται από την Industry Disruptors / Game Changers. Στην πρωτοβουλία αυτή, συμμετέχει το OK!Thess καθώς και άλλες δομές υποστήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και φορείς χρηματοδότησης από όλη την χώρα.

Στο μεγαλύτερο γεγονός δικτύωσης startup και επενδυτών στην Ελλάδα σημειώθηκαν περισσότερες από 150 κλειστές συναντήσεις. Επενδυτικά σχήματα (Venture Capital funds) και επιχειρηματικοί άγγελοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τις startups που συμμετείχαν στο Demo Day, με αποτέλεσμα να έχουν ήδη δρομολογηθεί περαιτέρω συζητήσεις.

Στο 5o Demo Day του OK!Thess καταγράφηκε αριθμός ρεκόρ στις συμμετοχές των startups. Ο επιταχυντής νεοφυών επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης δέχτηκε 79 αιτήσεις σημειώνοντας αύξηση 60% σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση. Οι ομάδες που τελικά επιλέχθηκαν και βρέθηκαν απέναντι σε επενδυτές για να παρουσιάσουν την καινοτόμο ιδέα τους ανήλθαν στις 41 και εκτός από την Ελλάδα προέρχονται από την Κύπρο, τη Σερβία, την Αγγλία και την Ισπανία.

Σημαντικός ήταν και ο αριθμός των επενδυτικών σχημάτων και επιχειρηματικών αγγέλων που συμμετείχαν στην μεγάλη γιορτή της καινοτομίας που διοργάνωσε το OK!Thess. Συνολικά 20 επενδυτές από Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Σερβία επέλεξαν τις ομάδες που επιθυμούσαν να συναντηθούν κατ’ ιδίαν και να ακούσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο.

Συνολικά μέχρι σήμερα στα Demo Day events έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 380 συναντήσεις startups με εκπροσώπους επενδυτικών σχημάτων από την Ελλάδα και την ΝΑ Ευρώπη, οι οποίες οδήγησαν σε επενδύσεις κεφαλαίων επιχειρηματικού ρίσκου άνω του 1.500.000 ευρώ.

Το μεγάλο αυτό ενδιαφέρον τόσο από πλευράς των επενδυτικών σχημάτων όσο και των ομάδων startup καταδεικνύει ότι μέσω των προσπαθειών του OK!Thess και άλλων φορέων της πόλης έχουν αρχίσει να αλλάζουν τα δεδομένα για το οικοσύστημα καινοτομίας στην Θεσσαλονίκη.

Το πλέγμα δράσεων του ΟΚ!Thess μέσω των κύκλων επιτάχυνσης και διοργανώσεων όπως το Demo Day έχει ως στόχο να υποκινήσει νέες ομάδες, ερευνητές αλλά και υπάρχουσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να στραφούν προς την καινοτομία και να την αξιοποιήσουν σε επιχειρηματικές ιδέες με γνώμονα τη βιωσιμότητα.

Το Demo Day αποτελεί ευκαιρία για δικτύωση όχι μόνο μεταξύ επενδυτών και startups αλλά και μεταξύ των ίδιων των επενδυτών. Στο πλαίσιο του event πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην οποία το δίκτυο επενδυτών του OK!Thess αντάλλαξε απόψεις για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος στην Ελλάδα, την Κύπρο και τα Βαλκάνια με απώτερο σκοπό συνεργασίες για την διεύρυνση της αγοράς.

Το ΟΚ!Thess δέχεται αιτήσεις για τον 9ο κύκλο επιτάχυνσης έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2019.

Το πρόγραμμα επιτάχυνσης του ΟΚ!Thess απευθύνεται σε όσους έχουν νέες ιδέες και θα ήθελαν να δημιουργήσουν μια καινοτόμο επιχείρηση (startup). Πρόκειται για ένα 3μηνο πρόγραμμα εκπαίδευσης και υποστήριξης που στόχο έχει να καθοδηγήσει επιχειρηματίες, φοιτητές, ερευνητές και γενικότερα όποιον θέλει να εξελίξει μια καινοτόμο ιδέα σε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο.

Δήλωσε Συμμετοχή: https://okthess.gr/el/apply/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έλληνες «startuppers» συμμετέχουν σε σεμινάριο στο Ισραήλ
Έλληνες «startuppers» συμμετέχουν σε σεμινάριο στο Ισραήλ
Οι τομείς του τουρισμού, της εκπαίδευσης, του ανθρώπινου δυναμικού, των τεχνολογικών εφαρμογών και της πληροφορικής είναι μεταξύ αυτών που εκπροσωπούνται από τις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις.
Έλληνες «startuppers» συμμετέχουν σε σεμινάριο στο Ισραήλ
Ελληνική αποστολή καινοτομίας στη Λισαβόνα
Ελληνική αποστολή καινοτομίας στη Λισαβόνα
Για τέταρτη χρονιά, η Θερμοκοιτίδα νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας του ΕΒΕΑ, συμμετείχε στο κορυφαίο ευρωπαϊκό Συνέδριο Τεχνολογίας και Καινοτομίας.
Ελληνική αποστολή καινοτομίας στη Λισαβόνα
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τη Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων στη Βαμβακού Λακωνίας
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τη Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων στη Βαμβακού Λακωνίας
Ανοιχτό κάλεσμα σε άτομα, νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups) αλλά και επιχειρηματικές ομάδες έως 5 ατόμων που έχουν μια επιχειρηματική ιδέα ή ξεκινούν μία επιχειρηματική πρωτοβουλία
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τη Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων στη Βαμβακού Λακωνίας
Επιτυχημένη η παρουσία της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων του ΕΒΕΑ στο Mobile World Congress
Επιτυχημένη η παρουσία της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων του ΕΒΕΑ στο Mobile World Congress
Επιτυχημένη χαρακτηρίστηκε από τους συμμετέχοντες, η παρουσία της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων του ΕΒΕΑ στο Mobile World Congress. Στην αποστολή συμμετείχαν πέντε startups που υποστηρίζονται από την θερμοκοιτίδα και το ευρωπαϊκό έργο GAZELLE, στο οποίο το ΕΒΕΑ είναι συντονιστής εταίρος.
Επιτυχημένη η παρουσία της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων του ΕΒΕΑ στο Mobile World Congress