fbpxΕπιχειρηματική αποστολή στην Ιορδανία - Ποιοι συμμετείχαν | Economistas.gr
Skip to main content

Επιχειρηματική αποστολή στην Ιορδανία - Ποιοι συμμετείχαν

Επιχειρηματική αποστολή στην Ιορδανία - Ποιοι συμμετείχαν

Επιχειρηματική αποστολή στην Ιορδανία πραγματοποίησε ο ΣΕΒ, σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ, τον ΣΕΒΕ και τον Οργανισμό Enterprise Greece, με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων. Στην επιχειρηματική αποστολή συμμετείχαν 13 επιχειρήσεις από τους κλάδους των κατασκευών, των τροφίμων, της ενέργειας και των υπηρεσιών.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής διοργανώθηκε Επιχειρηματικό Forum σε συνεργασία με το Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Αμμάν. Την Ελληνική αποστολή καλωσόρισε ο Eng. Fathi Al Jaghbier, Πρόεδρος του Βιομηχανικού Επιμελητήριου του Αμμάν και απηύθυνε χαιρετισμό η Πρέσβης της Ελλάδος στην Ιορδανία, κα. Ελευθερία Γαλαθιανάκη.

Στο πλαίσιο του Forum παρουσιάστηκαν οικονομικά στοιχεία και επενδυτικές και εξαγωγικές ευκαιρίες τόσο στην Ιορδανία από την Ιορδανική Επιτροπή Επενδύσεων, όσο και στην Ελλάδα, από τον Οργανισμό Enterprise Greece. Κατά τη συζήτηση εκφράστηκε αμοιβαίο ενδιαφέρον συνεργασίας στους κλάδους των κατασκευών, των υποδομών και των τροφίμων, ενώ ακολούθησε σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων Β2Β ανάμεσα στις τις ελληνικές και Ιορδανικές επιχειρήσεις.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη διοργάνωση και για τα αποτελέσματα της επιχειρηματικής αποστολής, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, υπογράμμισε τη δέσμευση του ΣΕΒ να συνεχίσει να στηρίζει και να ενισχύει την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων. Δεδομένου του κομβικού ρόλου της Ιορδανίας στην ευρύτερη περιοχή, και λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη της χώρας για εισαγωγές, ο κ. Μπίτσιος σημείωσε ότι «η Ιορδανία προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες σε πολλούς κλάδους για τις εξαγωγικές μας επιχειρήσεις. Η Ιορδανία εισάγει το 95% των τροφίμων της. Ευκαιρίες παρουσιάζονται και για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, δεδομένου ότι η φαρμακευτική αγορά της Ιορδανίας είναι η 10η μεγαλύτερη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής, με τη συνολική ιατρική δαπάνη το 2018 να ανέρχεται στα 1,19 δισ. δολάρια. Στον κλάδο των κατασκευών και των δομικών υλικών, υπάρχουν επίσης πολλές ευκαιρίες. Προβλέπεται ότι το 2019 θα κλείσει με αύξηση στις κατασκευές και τις υποδομές, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των προσφύγων στη χώρα, αλλά και της προτεραιότητας που έχει θέσει η κυβέρνηση στις μεταφορές και την ανάπτυξη των υποδομών».

Κατά τη διάρκεια του Επιχειρηματικού Forum, ο ΣΕΒ υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Αμμάν. Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Μπίτσιος, και ο Πρόεδρος του Βιομηχανικού Επιμελητήριου του Αμμάν, Eng. Fathi Al Jaghbier. Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι η δεύτερη επιχειρηματική αποστολή που διοργανώνει ο ΣΕΒ στην Ιορδανία. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε τον Μάϊο του 2016 με θετικά αποτελέσματα.

Στην αποστολή συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις ακόλουθες Ελληνικές επιχειρήσεις:

 • ASPROFOS ENGINEERING Α.Ε. (Τεχνική και Συμβουλευτική εταιρεία)

 • BITUMIX ΑΣΦΑΛΤΙΚΑ ΜΙΓΜΑΤΑ Α.Ε. (Παραγωγή ψυχρού επισκευαστικού ασφαλτομίγματος)

 • CALPAK Α.Ε. (Ηλιακοί Θερμοσίφωνες, Ηλιακά Συστήματα)

 • ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. (Τρόφιμα)

 • ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ (Δικηγορικό Γραφείο)

 • DRAKOS POLEMIS FLUDUSTRIA (Παραγωγή ενέργειας – Υποδομές – Βιομηχανικές Εφαρμογές – Κατασκευές - Ναυπηγεία)

 • GRECOTEL (Επιχείρηση Φιλοξενίας)

 • ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ 1886 (Δικηγορικό Γραφείο)

 • ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. – OLYMP (Τρόφιμα)

 • ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε. (Τρόφιμα)

 • STEELMET A.E. (Εμπορία Μετάλλων)

 • UNI SYSTEMS A.E. (Παροχή λύσεων και υπηρεσιών Πληροφορικής)

 • VALIS TEXTILES Α.Ε. (Κλωστοϋφαντουργία)

Ο ΣΕΒ, μέσα από τις δράσεις που διοργανώνει σε τακτικά χρονικά διαστήματα, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη διεθνοποίηση και την εξωστρέφεια των Ελληνικών επιχειρήσεων και θα συνεχίσει να τις στηρίζει έμπρακτα να προσεγγίσουν και να διεισδύσουν σε νέες αγορές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποστολή 17 ελληνικών επιχειρήσεων στο Βιετνάμ
Αποστολή 17 ελληνικών επιχειρήσεων στο Βιετνάμ
Δεκαεπτά ελληνικές επιχειρήσεις συμμετείχαν στην επιχειρηματική αποστολή που διοργάνωσε ο ΣΕΒ, το ΕΒΕΑ και ο ΣΕΒΕ, στο Ανόι και στη Χο Τσι Μιν του Βιετνάμ.
Αποστολή 17 ελληνικών επιχειρήσεων στο Βιετνάμ
Επιχειρηματική αποστολή ΣΕΒ - ΣΕΒΕ στην Πολωνία
Επιχειρηματική αποστολή ΣΕΒ - ΣΕΒΕ στην Πολωνία
Οι δυνατότητες ανάπτυξης της συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και πολωνικών επιχειρήσεων συζητήθηκαν στην επιχειρηματική αποστολή που διοργάνωσαν ο ΣΕΒ και ο ΣΕΒΕ.
Επιχειρηματική αποστολή ΣΕΒ - ΣΕΒΕ στην Πολωνία
Εννέα ελληνικές επιχειρήσεις στην Ιρλανδία
Εννέα ελληνικές επιχειρήσεις στην Ιρλανδία
Ολοκληρώθηκε η επιχειρηματική αποστολή στην Ιρλανδία που διοργάνωσε από κοινού το ΕΒΕΑ, ο ΣΕΒ και o οργανισμός Enterprise Greece, με την υποστήριξη του υπουργείου Εξωτερικών.
Εννέα ελληνικές επιχειρήσεις στην Ιρλανδία
Έλληνες επιχειρηματίες στη Λιθουανία
Έλληνες επιχειρηματίες στη Λιθουανία
Η Λιθουανία αποτελεί μια αγορά 3εκ. καταναλωτών που παρέχει εύκολη πρόσβαση στις χώρες της Βαλτικής, της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπη, αλλά και της Σκανδιναβίας.
Έλληνες επιχειρηματίες στη Λιθουανία
Επιχειρηματική αποστολή στην Ζάμπια και την Τανζανία
Επιχειρηματική αποστολή στην Ζάμπια και την Τανζανία
Οι ελληνικές εταιρείες είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν προγραμματισμένες B2B συναντήσεις και στις δύο χώρες, με ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις, αλλά και επίσημους φορείς προώθησης της επιχειρηματικότητας.
Επιχειρηματική αποστολή στην Ζάμπια και την Τανζανία