fbpxΔουζόγλου: Επενδύσεις άνω των 100 εκατ. για ξενοδοχεία και logistics | Economistas.gr
Skip to main content

Δουζόγλου: Επενδύσεις άνω των 100 εκατ. για ξενοδοχεία και logistics

Δουζόγλου: Επενδύσεις άνω των 100 εκατ. για ξενοδοχεία και logistics
Το «Πεντελικόν» στην Κηφισιά / Eurokinissi

Επενδύσεις της τάξης των 70 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό ξενοδοχειακών μονάδων που ήδη διαθέτει προωθεί κατά την τρέχουσα διετία, ο Όμιλος Δουζόγλου. Παράλληλα, προωθεί τη δημιουργία της μεγαλύτερης αποθήκης logistics στην Ελλάδα, σε οικοπεδική έκταση που επίσης διαθέτει, βάσει επένδυσης της τάξης των 30-40 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε χθες ενώπιον κοινού εκπροσώπων του Τύπου ο κ. Λαυρέντης Αλβέρτης, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, πρόκειται για τα ξενοδοχεία Μιστράλ, στην Καστέλα του Πειραιά, Πεντελικόν, στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς, καθώς και το ακίνητο πρώην ιδιοκτησίας ΟΤΕ, επί της οδού Σταδίου στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και έκταση στην τοποθεσία Ελιά της Μυκόνου, όπου θα ανεγερθούν καταλύματα τύπου "μπάνγκαλοους".

Συγκεκριμένα, στο Μιστράλ, το οποίο εκτιμάται ότι θα τεθεί σε λειτουργία προς το τέλος του 2020, η επένδυση θα είναι της τάξης των 5 εκατ. ευρώ και θα αφορά τον εκσυγχρονισμό μονάδος 3 ή 4 αστέρων.

Το έργο του Πεντελικόν αφορά στον εκσυγχρονισμό των 4 κτιριακών μονάδων από τις οποίες απαρτίζεται το ιστορικό ξενοδοχείο, με έμφαση ανακατασκευής της κεντρικής μονάδας και υπολογίζεται ότι θα στοιχίσει περί τα 12 εκατ. Ευρώ, ενώ άλλα 10 εκατ. ευρώ θα στοιχίσει η διαμόρφωση ξενοδοχειακών χώρων στο πρώην κτίριο ΟΤΕ επί της οδού Σταδίου.

Τέλος, στην περιοχή Ελιά της Μυκόνου, θα κατασκευαστεί συγκρότημα εκ 140 μπάνγκαλοους, το κόστος του οποίου μπορεί να ανέλθει έως και σε 40 εκατ. ευρώ.

«Η μεγαλύτερη αποθήκη στην Ελλάδα»

Σε ό,τι αφορά στην δημιουργία «της μεγαλύτερης αποθήκης στην Ελλάδα», ο κ. Αλβέρτης δεν αποκάλυψε την ακριβή τοποθεσία της, καθώς αν και η αρχική οικοπεδική έκταση έχει ήδη αποκτηθεί από τον Όμιλο υπό εξαγορά βρίσκονται παρακείμενες, ώστε να ολοκληρωθεί ο απαιτούμενος χώρος. Η ανέγερση των σχετικών εγκαταστάσεων θα κοστίσει περί τα 30-40 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον ίδιο.

Όπως ανέφερε ο κ. Αλβέρτης, αυτές οι επενδύσεις σημειώνονται σε συνέχεια επενδύσεων συνολικού ύψους 180 εκατ. ευρώ που έχει πραγματοποιήσει ο Όμιλος κατά την διάρκεια των προηγουμένων ετών για την απόκτηση συνολικού χαρτοφυλακίου 72 ακινήτων ανά την Ελλάδα.

Πλέον, ο Όμιλος Δουζόγλου, της φερώνυμης οικογενείας, δρομολογεί, πρώτον, συνεργασίες με «operators» οι οποίοι θα αναλάβουν τη διαχείριση των ξενοδοχειακών μονάδων που διαθέτει και δεύτερον, τον εταιρικό μετασχηματισμό του, με την εισαγωγή της «ναυαρχίδας» του, εταιρίας συμμετοχών «SCD Group Ltd», στη Νέα Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, αλλά και τη δημιουργία Ανώνυμης Εταιρίας Διαχείρισης Περιουσίας, στην Αθήνα. Και τούτο, όπως σημειώνει ο κ. Αλβέρτης, ώστε να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια στις δραστηριότητες της εταιρίας, βάσει των απαιτήσεων που έχουν οι οργανωμένες χρηματιστηριακές αγορές.

Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του Ομίλου

Όπως εξήγησε ο κ. Αλβέρτης, το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του Ομίλου περιλαμβάνει ξενοδοχεία, κτίρια γραφείων, αποθήκες, κατοικίες και οικοπεδικές εκτάσεις, κυρίως στην Αττική, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για ένα χαρτοφυλάκιο το οποίο «δεν πρόκειται να πακεταριστεί για να πωληθεί» αλλά αντίθετα θα αξιοποιηθεί, ώστε να αποφέρει έσοδα στον Όμιλο.

Με αρχική αξία κτήσης περί τα 180 εκατ. ευρώ, το χαρτοφυλάκιο αποτιμάται σήμερα σε αξία ενδεχομένως υψηλότερη των 300 εκατ. ευρώ, δεδομένης της ανοδικής τροχιάς τιμών στην ελληνική αγορά ακινήτων. Η σύνθεσή του, δε, αφορά σε ποσοστό σχεδόν 90% ξενοδοχειακά ακίνητα, (εκτός των παραπάνω συμπεριλαμβάνονται το Λητώ Μυκόνου, το Σμάρτ Ατενέουμ της Λεωφ. Συγγρού, ξενοδοχειακή μονάδα στην Κεφαλονιά, κα.) η αξία των οποίων ανατιμάται ταχύτερα του μέσου όρου ακινήτων της αγοράς.

Όπως επεσήμανε ο κ. Αλβέρτης, ο Όμιλος πέραν της δραστηριοποίησής του στον κλάδο ακίνητης περιουσίας διατηρεί ενδιαφέρον επέκτασής του στην ελληνική αγορά τροφίμων. Κατά το παρελθόν είχε επιδείξει ενδιαφέρον για την εταιρία Creta Farms, καθώς και για τη συμμετοχή του στο σχήμα εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Η οικογένεια Δουζόγλου και ο επικεφαλής του Ομίλου, Θεόδωρος Δουζόγλου, δραστηριοποιούνταν έως πρότινος στην Βενεζουέλα, κατάγεται από τη Ρουμανία και έχει ρίζες στην Κωνσταντινούπολη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξενοδοχείο Μεγ. Βρεταννία: Απαντά για τις υπηρεσίες delivery
Ξενοδοχείο Μεγ. Βρεταννία: Απαντά για τις υπηρεσίες delivery
Απάντηση του Ξενοδοχείου σε δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι εξετάζει να εισέλθει στον χώρο του delivery. Πρόταση gourmet γευμάτων σε πελάτες που θα ήθελαν τα καταναλώνουν το μενού στον χώρο τους.
Ξενοδοχείο Μεγ. Βρεταννία: Απαντά για τις υπηρεσίες delivery
Τρία ακόμη ξενοδοχεία άνοιξε ο όμιλος Mitsis Hotels
Τρία ακόμη ξενοδοχεία άνοιξε ο όμιλος Mitsis Hotels
Ο Όμιλος Mitsis Hotels ανακοινώνει την επανέναρξη λειτουργίας ακόμη τριών ξενοδοχειακών μονάδων του, φτάνοντας τα οκτώ σε λειτουργία ξενοδοχεία από το σύνολο των 17 μονάδων που διαχειρίζεται.
Τρία ακόμη ξενοδοχεία άνοιξε ο όμιλος Mitsis Hotels
NCH CAPITAL: Αιχμές για εμπρησμό στην περιοχή που θα υλοποιηθεί το Kassiopi Project
NCH CAPITAL: Αιχμές για εμπρησμό στην περιοχή που θα υλοποιηθεί το Kassiopi Project
Η NCH Capital Inc. ενημερώνει ότι, σε συνεργασία με εξειδικευμένους συμβούλους, ξεκίνησε τον σχεδιασμό για την αναδάσωση της περιοχής, ώστε η έκταση που κάηκε να ξαναγίνει πράσινη.
NCH CAPITAL: Αιχμές για εμπρησμό στην περιοχή που θα υλοποιηθεί το Kassiopi Project
Ανοίγει στις 25 Αυγούστου το Intercontinental στην Αθήνα
Ανοίγει στις 25 Αυγούστου το Intercontinental στην Αθήνα
Το Athenaeum Intercontinental Athens ανοίγει ξανά σε επισκέπτες από τις 25 Αυγούστου. Το ξενοδοχείο ανοίγει με σειρά αλλαγών και αυξημένα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Ανοίγει στις 25 Αυγούστου το Intercontinental στην Αθήνα