fbpxH Sunlight στην αγορά των ΗΠΑ - Με επένδυση 10 εκατ. δολαρίων | Economistas.gr
Skip to main content

H Sunlight στην αγορά των ΗΠΑ - Με επένδυση 10 εκατ. δολαρίων

H Sunlight στην αγορά των ΗΠΑ - Με επένδυση 10 εκατ. δολαρίων

Ένα ακόμη μεγάλο βήμα στην περαιτέρω επέκτασή της στις διεθνείς αγορές ανακοίνωσε η SUNLIGHT, μέλος του Ομίλου Olympia, με τη δημιουργία της θυγατρικής SUNLIGHT BATTERIES USA Inc. και την επίσημη είσοδό της στην αγορά της Αμερικής, στην Πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας. 

Αυτή η κίνηση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, αποτελεί για τη SUNLIGHT ένα μεγάλο βήμα ανάπτυξης στη στρατηγικής σημασίας αγορά της Αμερικής, καθιστώντας την πλέον ισχυρό παίχτη στον κλάδο βιομηχανικών μπαταριών. Η ίδρυση της νέας θυγατρικής της SUNLIGHT θα συνοδευτεί και με την έναρξη λειτουργίας της μεγαλύτερης μονάδας συναρμολόγησης της εταιρίας σε διεθνές επίπεδο για βιομηχανικές μπαταρίες μολύβδου και λιθίου, με την έναρξη λειτουργίας της νέας μονάδας να τοποθετείται στο πρώτο εξάμηνο του 2020.

Η εδραιωμένη ισχυρή θέση της SUNLIGHT στην Ευρωπαϊκή αγορά, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, της έδωσε τη δύναμη να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα, με την επέκτασή της στην Αμερική μέσω της ίδρυσης της SUNLIGHT BATTERIES USA Inc. Ήδη, τα τελευταία έξι χρόνια η SUNLIGHT διαγράφει μία αρκετά δυναμική πορεία στην αγορά της Αμερικής, παρέχοντας όλη τη γκάμα των βιομηχανικών μπαταριών και φορτιστών της για Ηλεκτρικά Οχήματα Βιομηχανικής Χρήσης (eIVs), σε σημαντικούς διεθνείς συνεργάτες του κλάδου της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Επένδυση 10 εκατ. δολαρίων για την επόμενη τριετία

Με αφορμή την ίδρυση της SUNLIGHT BATTERIES USA Inc., ο κ. Ρόμπυ Μπουρλάς, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε: «Η είσοδος της SUNLIGHT στην αγορά των ΗΠΑ αποτελεί ένα πολύ σημαντικό ορόσημο στο πλάνο ανάπτυξής μας. Με την ίδρυση της SUNLIGHT BATTERIES USA Inc., δημιουργούμε τη μεγαλύτερη μονάδα συναρμολόγησης της εταιρείας και αποκτάμε καίρια γεωγραφική θέση, σε μια αγορά στην οποία εξάγουμε τα τελευταία έξι χρόνια. Η εγγύτητα αυτή θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε τα υψηλής ποιότητας προϊόντα μας στους καλύτερους δυνατούς χρόνους παράδοσης, ανταποκρινόμενοι στις απαιτητικές ανάγκες της Αμερικανικής αγοράς. Η επένδυση των 10 εκατ. δολαρίων για την επόμενη τριετία αποτελεί την αφετηρία για την υποστήριξη της οργανικής μας ανάπτυξης, παράλληλα όμως εξετάζουμε και άλλες στρατηγικές, επενδυτικές πρωτοβουλίες».

Βασικός στόχος της νέο-ιδρυθείσας εταιρείας, που θα ξεκινήσει με αρχική επένδυση 6,5 εκατ. δολαρίων για εξοπλισμό και υποδομές, θα είναι η λειτουργία νέας μονάδας συναρμολόγησης. Με συνολική έκταση 9.700 τ.μ. καθιστά τη νέα αυτή μονάδα τη μεγαλύτερη από την ήδη υπάρχουσα στη Βερόνα της Ιταλίας, η οποία εξυπηρετεί την αγορά της Ευρώπης. Η μονάδα συναρμολόγησης στην Αμερική θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την παραγωγική δυναμικότητα των μπαταριών έλξης κατά 200.000 στοιχεία ανά έτος, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα καλύτερους χρόνους παράδοσης των προϊόντων στους διεθνείς συνεργάτες της SUNLIGHT σε όλη την Αμερικανική ήπειρο. Η τοπική κυβέρνηση της Βόρειας Καρολίνας προγραμματίζει ειδική εκδήλωση καλωσορίζοντας τη διεθνή επένδυση, η οποία σχεδιάζεται να δημιουργήσει 46 νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή και σκοπεύει να την ενισχύσει με επιχορήγηση περί των 400.000 δολαρίων. Η Βόρεια Καρολίνα αποτελεί την 5η μεγαλύτερη βιομηχανική οικονομία στις ΗΠΑ και διαθέτει εξαιρετικές μεταφορικές υποδομές.

Μερίδιο 10% διεθνώς στην αγορά μπαταριών για Ηλεκτρικά Οχήματα Βιομηχανικής χρήσης (EIVs)

Η SUNLIGHT διαδραματίζει σημαντικό ρόλο διεθνώς στην αγορά μπαταριών για Ηλεκτρικά Οχήματα Βιομηχανικής χρήσης (EIVs), με μερίδιο που αγγίζει το 10% παγκοσμίως του παγκόσμιου όγκου πωλήσεων. Ως μία εταιρεία με έντονη εξωστρέφεια, έχει ήδη εισέλθει επιτυχώς εδώ και χρόνια σε ευρωπαϊκές αγορές, όπως αυτές της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας κ.α., στις οποίες πλέον κατέχει ιδιαίτερα υψηλά μερίδια και διευρυμένο πελατολόγιο, ενώ έχει ήδη μία μεγάλη μονάδα συναρμολόγησης στη Βερόνα Ιταλίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunlight: Σύσταση θυγατρικής στην Ιταλία
Sunlight: Σύσταση θυγατρικής στην Ιταλία
Στη σύσταση θυγατρικής εταιρείας στη Βερόνα της Ιταλίας, με την επωνυμία ECORBA S.R.L. και μετοχικό κεφάλαιο 50.000 ευρώ προχώρησε η Συστήματα Sunlight ABEE.
Sunlight: Σύσταση θυγατρικής στην Ιταλία
Εκλογή νέου Δ.Σ. από τη Sunlight
Εκλογή νέου Δ.Σ. από τη Sunlight
Την αύξηση του μέγιστου αριθμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, από επτά σε έντεκα μέλη, και την εκλογή νέου Δ.Σ. αποφάσισε η Sunlight στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε η εταιρεία στις 28 Ιανουαρίου.
Εκλογή νέου Δ.Σ. από τη Sunlight
Στα 10,1 εκατ. ευρώ τα κέρδη της Sunlight το 2018
Στα 10,1 εκατ. ευρώ τα κέρδη της Sunlight το 2018
Το 2019, η Εταιρεία προχωρά με ταχύ ρυθμό στην υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδιασμού, έχοντας ως σύμμαχο τα υγιή fundamentals στην αγορά Ηλεκτρικών Οχημάτων Βιομηχανικής Χρήση.
Στα 10,1 εκατ. ευρώ τα κέρδη της Sunlight το 2018
Διάθεση βιομηχανικών μπαταριών SUNLIGHT στην ΑΒ Βασιλόπουλος
Διάθεση βιομηχανικών μπαταριών SUNLIGHT στην ΑΒ Βασιλόπουλος
Οι μπαταρίες αυτές θα χρησιμοποιηθούν στην πρώτη τους εφαρμογή εντός Ελλάδος, για την τροφοδότηση περονοφόρων οχημάτων του στόλου της ΑΒ Βασιλόπουλος.
Διάθεση βιομηχανικών μπαταριών SUNLIGHT στην ΑΒ Βασιλόπουλος
Sunlight: Διατηρήθηκε στη βαθμίδα Β από την ICAP
Sunlight: Διατηρήθηκε στη βαθμίδα Β από την ICAP
Η ICAP μετά την επαναξιολόγηση στην οποία προχώρησε όσον αφορά την πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας, διατήρησε στη βαθμίδα Β την εταιρεία Συστήματα Sunlight.
Sunlight: Διατηρήθηκε στη βαθμίδα Β από την ICAP