Χαλυβουργική: Συνέχεια στην κόντρα των Αγγελόπουλων

NEWSROOM
Χαλυβουργική: Συνέχεια στην κόντρα των Αγγελόπουλων
Eurokinissi

Για θλιβερές εξελίξεις στη Χαλυβουργική, μετά την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης, κάνει λόγο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος με δημόσια ανακοίνωσή του, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα με τους γιους του.

Συγκεκριμένα, επιτίθεται στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Γ. Σκινδήλια και τους γιους του, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλου υποστηρίζοντας πως αδιαφορούν απόλυτα για την εταιρεία κι επιθυμούν την διατήρηση των εργαζομένων της σε καθεστώς ομηρίας.

Οι θλιβερές εξελίξεις στη Χαλυβουργική, «αναβολή» της Γενικής Συνέλευσης για 24.12.2019 με πρωτοβουλία κι ευθύνη του Γ. Σκινδήλια.

Στην ανοικτή επιστολή μου της 24ης Οκτωβρίου 2019 ανέφερα επί λέξει τα ακόλουθα: «Για να δοθεί ένα οριστικό τέλος στον εμπαιγμό των εργαζομένων και εμού έχω ζητήσει τη σύγκληση γενικής συνελεύσεως με θέμα την ανάκληση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας και εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, θέματα ονομαστικοποιήσεως μετοχών, επισκόπηση και αποφάσεις για την μελλοντική πορεία της εταιρείας.».
Πράγματι, μετά από αίτηση δική μου και δύο άλλων μετόχων το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας προσδιόρισε την σύγκληση έκτακτης γενικής συνελεύσεως την 5η Δεκεμβρίου 2019 με θέματα ημερησίας διατάξεως την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, την αλλαγή διοικητικού συμβουλίου, την ονομαστικοποίηση μετοχών και την λήψη αποφάσεων για την μελλοντική πορεία της εταιρείας.

Αιφνιδίως, στις 3 Δεκεμβρίου 2019 πληροφορήθηκα από ανάρτηση στο ΓΕΜΗ ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας με την από 02.12.2019 απόφασή του ανεκάλεσε την πρόσκληση έκτακτης γενικής συνελεύσεως και προσδιόρισε νέα έκτακτη γενική συνέλευση για 24.12.2019 (παραμονή των Χριστουγέννων!!!) και αφήρεσε από τα θέματα της ημερησίας διατάξεως το θέμα της αλλαγής του διοικητικού συμβουλίου.

Εγώ προσωπικά δεν αιφνιδιάσθηκα διότι ανέμενα αυτή την εξέλιξη που καταδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το διοικητικό συμβούλιο, με προεξάρχοντα τον Γ. Σκινδήλια αδιαφορούν απόλυτα για την εταιρεία κι επιθυμούν την διατήρηση των εργαζομένων της σε καθεστώς ομηρίας, εργαλειοποιώντας τους, προκειμένου να επιτύχουν την κήρυξή μου σε δικαστική συμπαράσταση.

Ο στόχος προφανής: να ανασχέσουν το κύμα αποχωρήσεων εργαζομένων που είχε εκδηλωθεί και μέχρι σήμερα υλοποιείται! Με το «δόλωμα» μίας ανύπαρκτης «εθελουσίας», παραμονές, μάλιστα, της εορταστικής περιόδου, παίζουν με την αγωνία των εργαζομένων μίας επιχείρησης που είναι χωρίς παραγωγικό αντικείμενο εδώ και έτη!

Αντιθέτως, εγώ, αποδεικνύοντας εμπράκτως για πολλοστή φορά το αληθές ενδιαφέρον μου για τους εργαζομένους και τις οικογενειές τους, έχω εξ ιδίων καταβάλει το ποσό των 280.000 ευρώ για την εξόφληση των απαιτήσεων συνολικά 9 εργαζομένων που εκδήλωσαν την επιθυμία να αποχωρήσουν.

Βέβαια, για τον Γ. Σκινδήλια και τους υιούς μου, είναι προτιμώτερο να υπάρχουν εργαζόμενοι σε απόγνωση και όμηροι…

Η αιφνίδια ματαίωση της σημερινής Γενικής Συνέλευσης αποτελεί πρωτοφανή ενέργεια ανταρσίας κατά των μετόχων εκ μερους του διοικητικού συμβουλίου και ιδιαίτερα εκ μέρους του διευθύνοντος συμβούλου κ. Γεωργίου Σκινδήλια, η οποία είναι αδικαιολόγητη και παράνομη και καταδεικνύει πλήρως τους σκοπούς και τους στόχους του διοικητικού οργάνου της εταιρείας. Δεν είναι η πρώτη φορά που το διοικητικό συμβούλιο και ο διευθύνων σύμβουλος επιδεικνύουν τέτοια συμπεριφορά. Στις 18 Απριλίου 2019 εγώ και λοιποί εταίροι είχαμε ζητήσει τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας με θέμα ημερησίας διατάξεως την ανάκληση του διοικητικού συμβουλίου και εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου. Τότε το διοικητικό συμβούλιο συνεκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση για 4 Ιουλίου 2019 για τελείως διαφορετικά θέματα από αυτό της εκλογής νέου διοικητικού συμβουλίου.

Είναι βέβαιο (α) ότι το διοικητικό συμβούλιο δεν επιθυμεί να αποχωρήσει από την εταιρεία αλλά θέλει να ευρίσκεται επικεφαλής της Χαλυβουργικής και να μηχανεύεται τρόπους και μεθόδους που βλάπτουν τα συμφέροντα της εταιρείας, των εργαζομένων και των μετόχων και (β) ότι μέχρι την σύγκληση της νέας γενικής συνελεύσεως αλλά και κατά την διάρκειά της τα παιδιά μου και ο κ. Σκινδήλιας θα μηχανευθούν διάφορα θέματα και θα δημιουργήσουν θλιβερές καταστάσεις που θα έχουν σχέση με την μετοχική σύνθεση της Χαλυβουργικής και τη λύση των εργασιακών συμβάσεων.

Είναι γνωστό ότι οι μέτοχοι δεν νομιμοποιούνται να διοικήσουν την εταιρεία και μόνο το διοικητικό συμβούλιο προβαίνει σε πράξεις διοικήσεως και λογοδοτεί προς τους μετόχους. Στην περίπτωση της Χαλυβουργικής το διοικητικό συμβούλιο είναι εχθρός των μετόχων και μάχεται εναντίον των συμφερόντων της εταιρείας, των μετόχων και εμού προσωπικώς. Με αυτές τις συνθήκες είναι νομικά αδύνατον να προχωρήσω στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων της Χαλυβουργικής και να απεγκλωβίσω τους εργαζομένους στην εταιρεία που είναι όμηροι του κ. Σκινδήλια.

Θα ερωτήσει κανείς γιατί το διοικητικό συμβούλιο και ιδιαίτερα ο διευθύνων σύμβουλος συμπεριφέρεται κατ’ αυτόν τον προφανέστατα παράνομο και αντιδεοντολογικό τρόπο προς τους εργαζομένους και προς τους μετόχους. Η απάντηση είναι η εξής: τα παιδιά μου με τη συνεργασία του κ. Σκινδήλια και άλλων πρώην συνεργατών μου και δικηγόρων προσπαθούν λυσσωδώς να με θέσουν υπό δικαστική συμπαράσταση. Μην έχοντας την δυνατότητα να παραθέσουν πραγματικά γεγονότα που να αποδεικνύουν τους ψευδείς ισχυρισμούς τους, χρησιμοποίησαν τα χρόνια προβλήματα της Χαλυβουργικής και ισχυρίσθηκαν ότι η Χαλυβουργική καταρρέει και οι εργαζόμενοι έχουν αφεθεί στην τύχη τους λόγω της αδιαφορίας μου και των δήθεν προβλημάτων υγείας μου. Αυτά όμως κατέπεσαν ενώπιον του δικαστηρίου αφού πλήρως απεδείχθη από έγγραφα τρίτων και τραπεζών ότι η πτώση της Χαλυβουργικής μετά το 2012 οφείλεται σε αντικειμενικούς λόγους και αντίθετα τα τελευταία χρόνια έχω διαθέσει δεκάδες εκατομμύρια εξ ιδίων σε συνεχείς αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου με μόνο στόχο την καταβολή μισθών και υποχρεώσεων προς το δημόσιο και τρίτους.
Τα παιδιά μου συνέχισαν την εργαλειοποίηση των θεμάτων της Χαλυβουργικής και ενώπιον του δευτεροβαθμίου δικαστηρίου με τρόπο που ξεπερνά κάθε έννοια νομιμότητος και λογικής προσπαθώντας να πείσουν ότι τα προβλήματα της Χαλυβουργικής είναι απότοκα των δήθεν προβλημάτων υγείας μου. Για τις λεπτομέρειες της συμπεριφοράς των παιδιών μου και των δικηγόρων τους δεν θα αναφερθώ διότι αυτά ευρίσκονται εκκρεμή ενώπιον των αρμοδίων αρχών. Πρέπει όμως να αναφερθώ στον πυρήνα των επιχειρημάτων τους στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο όπως αυτά αναφέρονται σε έγγραφο των πληρεξουσίων δικηγόρων τους που απευθύνθηκε παρατύπως με προσωπική αλληλογραφία προς τη δικαστή μετά το πέρας της επίσημης διαδικασίας κατάθεσης δικογράφων και πριν από την έκδοση της απόφασής της. Στο έγγραφο αυτό αναφέρουν

«3. Δυστυχώς, μετά τη συζήτηση της παραπάνω έφεσής μας η ανεξέλεγκτη πορεία της επιχείρησης προς την οριστική καταστροφή συνεχίστηκε. Με το παρόν, θέτουμε υπόψη στο Δικαστήριο Σας, αντί άλλων πολλών, τα ακόλουθα έγγραφα που συντάχθηκαν μεταγενέστερα της παραπάνω δικασίμου και καταδεικνύουν εμφατικά το μέγεθος του προβλήματος:
• Το από 31.05.2019 εξώδικο προς όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του ΔΣ της Χαλυβουργικής που φέρεται να έχει υπογράφει ο συμπαραστατέος πατέρας μας (ΣΧΕΤ. 1) ………………………………………………………………
• Την από 03.06.2019 απόφαση του ΔΣ της Χαλυβουργικής να συγκαλέσει έκτακτη ΓΣ των μετόχων της εταιρείας στις 04.07.2019 προκειμένου να καταγραφεί επίσημα η δυσχερέστατη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει πλέον η εταιρεία (ΣΧΕΤ. 3). …………………………………………….
• Το από 10.06.2019 Δελτίο Τύπου του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Χαλυβουργικής, όπου καταγράφονται με τα πλέον μελανά χρώματα τα προβλήματα της επιχείρησης (ΣΧΕΤ. 4) …………………………………………..

Τελικά, κατόπιν της δημοσιότητας που έλαβε το παραπάνω Δελτίο Τύπου, καθώς και η διαμαρτυρία των εργαζομένων, οι οποίοι την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019 προέβησαν σε δίωρη στάση εργασίας και το συμβολικό κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών- Κορίνθου, το περιβάλλον του πατέρα μας έκρινε σκόπιμο για ευνόητους λόγους να επιτρέψει την εκταμίευση του αναγκαίου ποσού για την καταβολή της μισθοδοσίας, το οποίο καταβλήθηκε μετά από καθυστέρηση 15 ημερών. Αντιλαμβάνεται κανείς, όμως, ότι τέτοιες ενέργειες, υπό το κράτος πανικού και πίεσης, όχι μόνο δεν εξασφαλίζουν τη σωτηρία της εταιρείας, αλλά αποτελούν απόδειξη για το μέγεθος και την πηγή του προβλήματος, ήτοι της απόλυτης αδυναμίας του πατέρα μας να χειριστεί τις υποθέσεις του, καθώς και της άτυπης «ομηρίας» του από το στενό περιβάλλον του, το οποίο τον υποκαθιστά στις αποφάσεις του κατά βούληση.».

Αυτά εγράφησαν από τους δικηγόρους των παιδιών μου (που επί χρόνια ήταν δικοί μου δικηγόροι και ο ένας εξ αυτών είναι ο σημερινός δικηγόρος της Χαλυβουργικής αλλά δεν δίστασαν να στραφούν εναντίον μου) ενώ εγνώριζαν ότι (α) στις 4 Ιουλίου 2019 συμμετείχα στην πολύωρη συνεδρίαση της γενικής συνελεύσεως που παρίσταντο τα παιδιά μου, ο κ. Σκινδήλιας και οι δικηγόροι όλων των πλευρών, (β) συναντήθηκα μετά από λίγες ημέρες με τους δικηγόρους των πλευρών και τον κ. Σκινδήλια για να συζητήσουμε τα θέματα των απολύσεων των εργαζομένων, (γ) κατέβαλα εξ ιδίων μετά από συνεχείς έγγραφες επικοινωνίες με τον κ. Σκινδήλια μεγάλα ποσά για την κάλυψη των μισθών, υποχρεώσεων προς τρίτους κ.ά., (δ) ότι από τον Σεπτέμβριο 2018 οι δανείστριες τράπεζες είχαν απορρίψει το σχέδιο αναδιαρθρώσεως δανείων που είχε υποβάλει η εταιρεία και (ε) πλέον έχουν προχωρήσει σε δικαστικές ενέργειες είσπραξης των δανείων από την εταιρεία η Alpha Bank από 18.10.2018, η Τράπεζα Πειραιώς από 18.06.2019 και η Εθνική Τράπεζα έχει κλείσει τους λογαριασμούς από 11.04.2019.
Τα παραπάνω αποτελούν την μοναδική αλήθεια πίσω από τις αδίστακτες μεθοδεύσεις του Γ. Σκινδήλια και των υποβολέων του, οι οποίοι δεν διστάζουν να παραπλανούν και να διατηρούν σε καθεστώς ομηρίας 200 εργαζομένους μίας εταιρείας άνευ αντικειμένου εργασίας και τις οικογένειές τους. Κάνουν τα πάντα, προκειμένου ο μεν πρώτος να μην αφήσει την θέση του διευθύνοντος συμβούλου οι δε λοιποί να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν ως «εργαλείο» των έκνομων επιδιώξεών τους την Χαλυβουργική και τους εργαζομένους της.

Προσωπικά, θα συνεχίσω να είμαι έντιμος και συνεπής έναντι των εργαζομένων, όπως έκανα ακόμη κι ενάντια στην κοινή επιχειρηματική λογική από το 2012, όταν ήταν εμφανές ότι η εταιρεία δεν ήταν βιώσιμη.

Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2019

ΣΧΕΤΙΚΑ