fbpxDeloitte Ελλάδος: Με ευέλικτο εργασιακό περιβάλλον υποδέχεται το 2020 | Economistas.gr
Skip to main content

Deloitte Ελλάδος: Με ευέλικτο εργασιακό περιβάλλον υποδέχεται το 2020

Deloitte Ελλάδος: Με ευέλικτο εργασιακό περιβάλλον υποδέχεται το 2020

Η Deloitte Ελλάδος ανακοίνωσε αυτό το μήνα την εφαρμογή του προγράμματος «Deloitte goes Agile» που είναι αφιερωμένο στο ευ ζην των εργαζομένων της. Λαμβάνοντας υπόψη τις τάσεις της εποχής και τις επιθυμίες των ανθρώπων της, η εταιρεία αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγές που δίνουν πλέον τη δυνατότητα στους εργαζομένους να εργάζονται πιο συχνά από το σπίτι, να προσαρμόζουν την εργασία τους σε κάθε φάση της ζωής τους και να ντύνονται πιο άνετα εν ώρα εργασίας, σε καθημερινή πλέον βάση.

Έχοντας ως στόχο να εμβαθύνει στις προκλήσεις της εξέλιξης της σταδιοδρομίας των εργαζομένων της και να λύσει μερικά από τα πιο σημαντικά ζητήματα που προκύπτουν στην επαγγελματική τους ζωή, η Deloitte σχηματίζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα εσωτερικά focus groups, ενώ παράλληλα προτρέπει τους ανθρώπους της να υποβάλουν προτάσεις και ιδέες. H πρωτοβουλία αυτή βοηθάει την εταιρεία να αντιληφθεί ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοί της στην εργασιακή τους πραγματικότητα και πώς μπορεί να σταθεί δίπλα τους.

Η εταιρεία ξεκινάει τη νέα χρονιά με την υπόσχεση να γίνει πιο ευέλικτη, εκπληρώνοντας τον σκοπό της “Make an Impact that Matters”. Εναρμονιζόμενη στις παγκόσμιες τάσεις και όντας η πρώτη συμβουλευτική εταιρεία στον κόσμο, σε έσοδα και αξία εμπορικού σήματος, η Deloitte συνεχίζει με συνδυαστικές αλλαγές που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των εργαζομένων της, τόσο εντός όσο και εκτός της εργασίας τους. Η πρωτοβουλία «Deloitte goes Agile» βασίζεται σε τρεις πυλώνες:

  1. Έξυπνη εργασία, μέσα από την οποία δίνεται η δυνατότητα στους υπαλλήλους να εργάζονται εξ αποστάσεως 6 φορές το μήνα και έως 2 φορές την εβδομάδα, βασιζόμενη στην αμοιβαία εμπιστοσύνη εργοδότη – εργαζόμενου.

  1. Ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας, με την προσαρμογή της εργασίας στις διαφορετικές φάσεις ζωής και ανάγκες των εργαζομένων. Αυτό μπορεί να εκτείνεται από την προσαρμοσμένη ημι-απασχόληση μέχρι και ένα διάστημα απουσίας άνευ αποδοχών, σε περίπτωση που ο εργαζόμενος θελήσει να πραγματοποιήσει σε κάποιον στόχο εκτός εργασίας. (πχ εκπαίδευση)

  2. Casual ντύσιμο. Πιο συγκεκριμένα, στις εργάσιμες ημέρες που δεν περιλαμβάνουν συναντήσεις με πελάτες ή επιχειρηματικούς συνεργάτες, οι εργαζόμενοι μπορούν να υιοθετήσουν πιο άνετη, καθημερινή ενδυμασία (business casual).

H Ανάλια Κόκκορη, Talent Leading Partner, της Deloitte Ελλάδος, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Στην Deloitte πιστεύουμε στην ισορροπία μεταξύ της εργασιακής και της προσωπικής ζωής και για αυτόν ακριβώς το λόγο εδώ και αρκετά χρόνια υποστηρίζουμε προγράμματα που ενθαρρύνουν τους συναδέλφους μας έμπρακτα προς αυτή την κατεύθυνση. Πηγή έμπνευσης της νέας αυτής πρωτοβουλίας είναι οι άνθρωποί μας. Στοχεύουμε στην ουσιαστική βελτίωση της καθημερινής μας ζωής».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από το 2019, το 33% των εργαζομένων της εταιρείας έχει αιτηθεί και αξιοποιήσει το πρόγραμμα έξυπνης εργασίας που προσφέρει η Deloitte.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρωτιά αισιοδοξίας των Ελλήνων CFOs
Πρωτιά αισιοδοξίας των Ελλήνων CFOs
Θετική προσέγγιση σε ποσοστό 74% για την αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Σε νέα χαμηλά επίπεδα οι προσδοκίες των Ευρωπαίων CFOs.
Πρωτιά αισιοδοξίας των Ελλήνων CFOs
Deloitte: Καθάρισε πάνω από μισό τόνο σκουπιδιών σε παραλίες
Deloitte: Καθάρισε πάνω από μισό τόνο σκουπιδιών σε παραλίες
Σημαντική επιτυχία σημείωσε το 1ο Impact Day που διοργάνωσε η Deloitte Ελλάδος, σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, HELMEPA, ως Εταιρικό της Μέλος, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Deloitte: Καθάρισε πάνω από μισό τόνο σκουπιδιών σε παραλίες
Deloitte-SAS: Παρέχουν υπηρεσίες διαχείρισης χρηματοοικονομικών κινδύνων
Deloitte-SAS: Παρέχουν υπηρεσίες διαχείρισης χρηματοοικονομικών κινδύνων
H Deloitte Ελλάδος και η SAS ένωσαν τις δυνάμεις τους με στόχο να προσφέρουν καινοτόμες συμβουλευτικές υπηρεσίες στον χώρο της διαχείρισης κινδύνων μέσω της αξιοποίησης της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) και των Analytics.
Deloitte-SAS: Παρέχουν υπηρεσίες διαχείρισης χρηματοοικονομικών κινδύνων