fbpxAlpha Bank: Ορόσημο στη νεότερη ιστορία μας η σημερινή ημέρα | Economistas.gr
Skip to main content

Alpha Bank: Ορόσημο στη νεότερη ιστορία μας η σημερινή ημέρα

Alpha Bank: Ορόσημο στη νεότερη ιστορία μας η σημερινή ημέρα

Ως ημέρα - ορόσημο στην νεότερη ιστορία της Alpha Bank, χαρακτήρισε την εκλογή του Βασίλειου Ψάλτη, ο πρόεδρος της Alpha Bank, Βασίλειος Ράπανος.

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας, Δημήτριος Μαντζούνης ευχήθηκε «επιτυχία» στο δύσκολο έργο του κ. Ψάλτη, ώστε, όπως τόνισε, η Alpha Bank να παραμείνει το σταθερό σημείο αναφοράς στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η εκλογή του κ. Ψάλτη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από το Δ.Σ. της τράπεζας και ήταν ομόφωνη. Ο νέος επικεφαλής της Alpha Bank θα αναλάβει καθήκοντα την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019 και ταυτόχρονα θα εκλεγεί εκτελεστικό μέλους του Δ.Σ. με άμεση ισχύ. Για την εκλογή του κ. Ψάλτη ως νέου διευθύνοντος συμβούλου, θα ενημερωθεί η αμέσως προσεχής Γενική Συνέλευση των μετόχων της τράπεζας. Ο κ. Ψάλτης στην πρώτη του τοποθέτηση μετά την εκλογή του, υπογράμμισε ότι «θα επιταχύνουμε την αναδιάρθρωση του ισολογισμού μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα τα κρίσιμα ζητήματα που σχετίζονται με τα Μη Εξυπηρετούμενα Ανοίγματα και θα διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να προσφέρουμε ολοκληρωμένες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στον Έλληνα ιδιώτη και επιχειρηματία».

Οι δηλώσεις

rapanos.jpg
Ο πρόεδρος της Alpha Bank Βασίλειος Ράπανος.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Alpha Bank κ. Βασίλειος Θ. Ράπανος δήλωσε: «Η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο στη νεότερη ιστορία της Τραπέζης. Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, θα ήθελα να εκφράσω βαθύτατες ευχαριστίες προς τον απερχόμενο ∆ιευθύνοντα Σύμβουλο κ. Δημήτριο Π. Μαντζούνη για τη σπουδαία προσφορά του προς την Alpha Bank, την οποία υπηρέτησε αδιαλείπτως για περισσότερο από 45 έτη, συμπεριλαμβανομένης της επιτυχημένης 13ετούς θητείας του ως ∆ιευθύνοντος Συμβούλου της Τραπέζης. Για την επιλογή του νέου ∆ιευθύνοντος Συμβούλου της Alpha Bank, μεταξύ σημαντικών διεθνών και εγχώριων υποψηφιοτήτων, τηρήθηκε αυστηρά η προβλεπόμενη διαδικασία, υπό την εποπτεία του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και της Επιτροπής Εταιρικής Διακυβερνήσεως και Αναδείξεως Υποψηφίων και με την υποστήριξη ανεξάρτητης διεθνώς αναγνωρισμένης εταιρίας συμβούλων. Έχουμε την πεποίθηση ότι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος, με την εμπειρία, τη γνώση και τις ικανότητες που αποδεδειγμένα διαθέτει, θα οδηγήσει την Τράπεζα στη νέα εποχή και θα ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Του ευχόμεθα όλοι κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Ο κ. Ψάλτης θα έχει την πλήρη στήριξη του εξαιρετικού Προσωπικού καθώς και του Διοικητικού Συμβουλίου της Τραπέζης».

mantzounis.jpg
Ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Δημήτριος Μαντζούνης.

Ο απερχόμενος Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank κ. Δημήτριος Π. Μαντζούνης δήλωσε: «Η εκλογή του κ. Ψάλτη, άξιου και έμπειρου Στελέχους που ανήκει επί σειρά ετών στη Διοίκηση της Alpha Bank, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη διατήρηση της συνέχειας και της επιτυχημένης πορείας της Τραπέζης στο μέλλον. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Διευθύνοντος Συμβούλου της Alpha Bank, η Τράπεζα, πάντοτε με τη στήριξη και την αφοσίωση του Προσωπικού της, ανταποκρίθηκε στους στόχους της και διακρίθηκε επανειλημμένως για τις επιδόσεις της στην ελληνική και τη διεθνή χρηματοοικονομική αγορά, παρά το γεγονός ότι ήλθε συχνά αντιμέτωπη με αντίξοες συνθήκες. Εύχομαι στον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει, ώστε η Alpha Bank να παραμείνει το σταθερό σημείο αναφοράς στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα».

stigmiotypo_apo_2018-11-29_14-36-29.png
Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Βασίλειος Ψάλτης.

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank κ. Βασίλειος Ε. Ψάλτης δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς το ∆ιοικητικό Συμβούλιο που μου εμπιστεύθηκε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Alpha Bank. Αποτελεί τιμή και αναλαμβάνω αυτή τη μεγάλη ευθύνη με ενέργεια και ενθουσιασμό. Καθώς η Ελλάδα εξέρχεται επιτυχώς από μία δεκαετή περίοδο οικονομικής αστάθειας, η Alpha Bank παραμένει το σημείο αναφοράς στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα ως προς τη χρηματοοικονομική ευρωστία και την επικέντρωσή της στον Πελάτη. Θα επιταχύνουμε την αναδιάρθρωση του ισολογισμού μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα τα κρίσιμα ζητήματα που σχετίζονται με τα Μη Εξυπηρετούμενα Ανοίγματα και θα διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να προσφέρουμε ολοκληρωμένες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στον Έλληνα ιδιώτη και επιχειρηματία. Με σιγουριά για το μέλλον μας, υπερήφανοι για την ιστορία μας και βασιζόμενοι στο εξαιρετικό Προσωπικό της Alpha Bank, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε όλοι μαζί, προς το συμφέρον των Πελατών και των Μετόχων μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η αλλαγή διοίκησης της Alpha Bank
Η αλλαγή διοίκησης της Alpha Bank
Με ρίζες που φτάνουν στα τέλη του 19ο αιώνα η πορεία της Alpha Bank, μια πορεία 140 ετών, είναι συνυφασμένη όχι μόνο με την εξέλιξη της τραπεζικής Ελλάδα στην αλλά με την εξέλιξη και την πρόοδο της χώρας. 
Η αλλαγή διοίκησης της Alpha Bank
Alpha Bank: Ο Βασίλης Ψάλτης νέος διευθύνων σύμβουλος
Alpha Bank: Ο Βασίλης Ψάλτης νέος διευθύνων σύμβουλος
Στην ομόφωνη ανάδειξη του κ. Ψάλτη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου προχώρησε πριν από λίγο το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας. Αναλαμβάνει καθήκοντα στις 2 Ιανουραρίου 2019. Ισχυρή άνοδος για τη μετοχή +7%.
Alpha Bank: Ο Βασίλης Ψάλτης νέος διευθύνων σύμβουλος
Το σχέδιο της Εθνικής για χρηματοδότηση των επιχειρήσεων
Το σχέδιο της Εθνικής για χρηματοδότηση των επιχειρήσεων
Η Εθνική είναι και θα παραμείνει παρούσα, δίπλα στις επιχειρήσεις και τους πελάτες της, διαβεβαίωσε ο Π. Μυλωνάς στην ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας.
Το σχέδιο της Εθνικής για χρηματοδότηση των επιχειρήσεων
ΕΤΕ: Καταλύτης για την επιτυχή έκδοση ομολόγου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
ΕΤΕ: Καταλύτης για την επιτυχή έκδοση ομολόγου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
Η αυξημένη ζήτηση, η οποία ξεπέρασε τα €650εκατ., επιβεβαιώνει το σημαντικό ενδιαφέρον του επενδυτικού κοινού και τη δυνατότητα της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.
ΕΤΕ: Καταλύτης για την επιτυχή έκδοση ομολόγου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ