Τη SIA επιλέγει η Flowe για ψηφιακές τραπεζικές υπηρεσίες

NEWSROOM
Τη SIA επιλέγει η Flowe για ψηφιακές τραπεζικές υπηρεσίες
Φωτο: Shutterstock

Η Flowe, εταιρία Βenefit corporation του ομίλου Mediolanum, ενός αναδυόμενου ιταλικού ιδρύματος ηλεκτρονικού χρήματος που στοχεύει στην εκπαίδευση των νέων σχετικά με την καινοτομία και την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, επιλέγει τη SIA, κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία υψηλής τεχνολογίας στον τομέα των υπηρεσιών πληρωμών και υποδομών που ελέγχεται από τη CDP Equity, ως συνεργάτη της για την παροχή καινοτόμων ψηφιακών υπηρεσιών στους τομείς του ηλεκτρονικού χρήματος, των πληρωμών, των τρεχούμενων λογαριασμών, των δανείων και της διαχείρισης αποταμιεύσεων.

Οι υπηρεσίες αυτές είναι προσβάσιμες μέσω smartphone από την εφαρμογή της Flowe, που διατίθεται στο Apple Store και στο Google Play Store και η οποία επιτρέπει στους χρήστες να ενεργοποιούν έναν λογαριασμό πληρωμών – τελείως ψηφιακά – με τον οποίο συνδέεται η ψηφιακή χρεωστική κάρτα Flowe που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Ιταλία. Η τεχνολογική υποδομή της SIA, ενσωματωμένη στις υπηρεσίες cloud της Flowe, διαχειρίζεται ολόκληρο τον κύκλο ζωής της κάρτας, από το αίτημα έκδοσης και το virtualization της κάρτας, έως την ανανέωση του λογαριασμού πληρωμών και από την διαδικτυακή προσαρμογή των δυνατοτήτων που προσφέρονται στον χρήστη και την επεξεργασία συναλλαγών έως και την πρόληψη και διαχείριση απατών και επίλυση τυχόν διαφορών.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, εκτός από την υποστήριξη της Flowe στις δραστηριότητές της για συμμόρφωση με τους κανονισμούς που απαιτούνται για να λειτουργεί ως Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος, η SIA παρέχει επίσης πρόσβαση μέσω smartphone σε υπηρεσίες πληρωμών (τραπεζικές μεταφορές, δελτία ταχυδρομικής πληρωμής κλπ.) και άλλες εφαρμογές όπως, για παράδειγμα, ανανέωση χρόνου ομιλίας τηλεφώνου.

Η κάρτα Flowe μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές σε ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου και σε καταστήματα μέσω smartphone και είναι επίσης διαθέσιμη, κατόπιν αιτήματος του πελάτη, σε ξύλινη έκδοση. Αυτή είναι μια απόλυτη καινοτομία, καθώς η κάρτα Flowe - που δημιουργήθηκε από τη SIA στο εξειδικευμένο κέντρο της στη Βερόνα σε συνεργασία με την Exceet - παρέχει τη χρήση περιβαλλοντικά βιώσιμων υλικών, ενώ εγγυάται ταυτόχρονα στους πελάτες την πλήρη λειτουργικότητα των υπηρεσιών πληρωμών, τόσο με τον παραδοσιακό όσο και με τον ανέπαφο τρόπο, μέσω του κυκλώματος της Mastercard.

Το ξύλο κερασιάς από αειφόρα διαχειριζόμενα δάση χρησιμοποιείται για τη δημιουργία αυτών των καινοτόμων καρτών, κάτι που καθιστά την κάθε μία από αυτές διαφορετική από οποιοδήποτε άλλη και έχει μοναδική οπτική και απτική ποιότητα.

Η κάρτα είναι το φυσικό στοιχείο του κόσμου της Flowe, μέρος της πλατφόρμας BetterBeing, ενός οικοσυστήματος που εστιάζει στην προσωπική και συλλογική βελτίωση.

Flowe είναι μια εφαρμογή πληρωμών που κοιτάζει το μέλλον και εστιάζει στις νεότερες γενιές, εκείνες που έχουν ζήσει ψηφιακά από τη γέννησή τους και είναι σκεπτικές απέναντι στην ιδέα της συναλλαγής με τα παραδοσιακά πιστωτικά ιδρύματα. Η κάρτα Flowe ανταποκρίνεται σε αυτές τις νέες ανάγκες: εμπειρία χρήσης και ταχύτητα μεταφοράς. Έχουμε πάει ένα βήμα παραπέρα τις υπηρεσίες πληρωμών και θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα διαφορετικό και πιο εξελιγμένο προϊόν το οποίο, στα χαρακτηριστικά της απλότητας και της ταχύτητας, θα προσθέσει επίσης τη βιωσιμότητα, μια σημαντική πτυχή για τις νέες γενιές. Για κάθε ξύλινη κάρτα που πωλείται, εμείς θα φυτεύουμε ένα δέντρο. Και όχι μόνο αυτό, η κοινωνική συμπεριφορά και οι αγορές που πραγματοποιούνται θα μελετηθούν από την οπτική του αποτυπώματος άνθρακα και η Flowe έχει μια λειτουργία που προσφέρει τη δυνατότητα να το αντισταθμίσει με τη φύτευση δέντρων", δήλωσε ο Ivan Mazzoleni, Cultural Energy Orchestrator και CEO της Flowe.

«Είμαστε περήφανοι που υποστηρίξαμε το λανσάρισμα της στρατηγικής πρωτοβουλίας Flowe της Mediolanum, η οποία δείχνει πώς η Ιταλία επιταχύνεται προοδευτικά για να γίνει μια κοινωνία χωρίς μετρητά και διαθέτει όλες τις δεξιότητες και τις ψηφιακές υποδομές για να μπορέσει να αναδυθεί στην ευρωπαϊκή αγορά, όπου πολλές εταιρείες fintech είναι ήδη ενεργές. Η συνεργασία με τη Flowe ενισχύει τη συνεργασία με τον Όμιλο Mediolanum και επιβεβαιώνει την ικανότητα της SIA να συνοδεύει τον ψηφιακό μετασχηματισμό χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, εταιρειών και οργανισμών του δημόσιου τομέα μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων υπηρεσιών, όπως την ψηφιακή εξοικείωση και το ηλεκτρονικό εμπόριο, ενθαρρύνοντας έτσι όλο και περισσότερο την υιοθέτηση ηλεκτρονικών πληρωμών με ιδιαίτερη προσοχή στα περιβαλλοντικά θέματα», σχολίασε ο Nicola Cordone, CEO της SIA.

ΣΧΕΤΙΚΑ