fbpxΔΕΗ: Εκπτώσεις στα τιμολόγια, νέες υπηρεσίες εξυπηρέτησης και δωρεάν πάγιο | Economistas.gr
Skip to main content

ΔΕΗ: Εκπτώσεις στα τιμολόγια, νέες υπηρεσίες εξυπηρέτησης και δωρεάν πάγιο

ΔΕΗ: Εκπτώσεις στα τιμολόγια, νέες υπηρεσίες εξυπηρέτησης και δωρεάν πάγιο
Eurokinissi

Εκπτωτικό πακέτο για οικιακούς πελάτες, επιχειρήσεις και ευάλωτους καταναλωτές καθώς και νέες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των πελατών ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, μιλώντας απόψε στην εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της ΔΕΗ.

«Μετά τα πολύ ενθαρρυντικά οικονομικά μας αποτελέσματα, μπορούμε σήμερα να ανακοινώσουμε ακόμα ένα νέο πακέτο μέτρων ανακούφισης για τους πελάτες μας, που βλέπουν τα εισοδήματά τους να πιέζονται λόγω της πανδημίας», ανέφερε ο κ. Στάσσης.

Συγκεκριμένα, από την 1η Οκτωβρίου και έως τις 31 Δεκεμβρίου ισχύουν τα εξής:

-Δωρεάν πάγιο για όλους,

-Επιπλέον Έκπτωση 8% στους ευάλωτους πελάτες,

-Έκπτωση 8% σε οικιακούς πελάτες και επιχειρήσεις με καταναλώσεις πάνω από 2.000 KWh,

-Διπλασιασμός της έκπτωσης στους πελάτες e-bill, που λαμβάνουν ηλεκτρονικό λογαριασμό, από 5 σε 10 ευρώ.

Ο κ. Στάσσης ανακοίνωσε επίσης ότι πλέον η τηλεφωνική εξυπηρέτηση των πελατών μας θα γίνεται δωρεάν σε ένα νέο νούμερο το 800-900-1000. Επιπλέον, 24 καταστήματα της ΔΕΗ σε όλη τη χώρα λειτουργούν από σήμερα με διευρυμένο ωράριο έως τις 8 το βράδυ, ενώ συνολικά σε 74 καταστήματα, η εξυπηρέτηση μπορεί να γίνει με ραντεβού, χωρίς αναμονή.

«Αν πριν ένα χρόνο έλεγε κάποιος ότι σήμερα μια σειρά από συναλλαγές θα γίνονταν από το τηλεφωνικό κέντρο ή μέσω τσατ, οι περισσότεροι θα δυσπιστούσαν. Το ίδιο θα δυσπιστούσαν αν τους λέγαμε ότι πολλά καταστήματα θα λειτουργούν και απόγευμα και πολλές συναλλαγές θα γίνονταν με ραντεβού. Κι όμως, τα κάναμε πράξη», ανέφερε ο επικεφαλής της επιχείρησης.

Αναφερόμενος στο επιχειρηματικό πλάνο, τόνισε ότι στόχος, είναι το μερίδιο αγοράς της ΔΕΗ στις ΑΠΕ, από 2% σήμερα να φτάσει κοντά στο 20% το 2024.

«Για το λόγο αυτό προχωρούμε σε μεγάλες διεθνείς επενδυτικές συμφωνίες και συνεργασίες, ούτως ώστε από ουραγός στις ΑΠΕ να γίνουμε κινητήρια δύναμη της πράσινης ενέργειας στη χώρα μας. Στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε κατά πολύ την ισχύ του 1GW μέχρι το 2023 μέσα από μία δεξαμενή έργων συνολικής ισχύος περίπου 6GW. Ενδεικτικά, έχουμε ήδη ξεκινήσει την κατασκευή φωτοβολταικών πάρκων στην Πτολεμαΐδα ισχύος 30MW, είμαστε κοντά στην επιλογή του αναδόχου για την κατασκευή και του μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου των 200MW στην ίδια περιοχή, ενώ και στην Μεγαλόπολη είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την επιλογή του αναδόχου για την κατασκευή 50MW φωτοβολταϊκών», τόνισε ο κ. Στάσσης.

Στους στόχους περιλαμβάνονται ακόμη η εγκατάσταση άμεσα στην 1.000 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη την Ελλάδα και περίπου 10.000 μεσοπρόθεσμα αλλά και η ψηφιοποίηση του δικτύου διανομής, με την εισαγωγή έξυπνων μετρητών, συστημάτων αυτοματοποίησης και κεντρικής διαχείρισης, συστημάτων GIS / Scada, θέτοντας έτσι τις βάσεις για την κάλυψη των αναγκών που θα προκύψουν στο μέλλον.

Μητσοτάκης: Η ΔΕΗ αποτελεί ένα υποδειγματικό success story

«Είναι μια σημαντική η σημερινή ημέρα για τη ΔΕΗ», τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της επιχείρησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι εδώ και 14 μήνες η ΔΕΗ έχει αλλάξει προσανατολισμό και μετατρέπεται από μία δυσκίνητη εταιρεία με χρέη, ζημιές, αγκυλώσεις και κίνδυνο βιωσιμότητας σε μια σύγχρονη ενεργειακή δύναμη. «Ανακτά δηλαδή τον προωθητικό και κοινωνικό ρόλο για τον οποίο δημιουργήθηκε. Βρέθηκε από το χείλος της χρεοκοπίας στη λειτουργική κερδοφορία », υπογράμμισε μεταξύ άλλων και αναφέρθηκε στα έκτακτα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για να σωθεί η εταιρεία, όπως είπε, από την κατάρρευση.

«Και οι πρόσθετες νομοθετικές πρωτοβουλίες την απελευθέρωσαν από τα δεσμά της γραφειοκρατίας και από τα κύματα των αλλεπάλληλων προσλήψεων μονίμων υπαλλήλων. Αποδείξαμε ότι σε μια ανοικτή οικονομία υπάρχουν πολλοί δρόμοι για την πρόοδο και πως κάτω από αντίξοες συνθήκες μπορεί να επιτευχθεί ο εταιρικός μετασχηματισμός μιας δημόσιας επιχείρησης», συμπλήρωσε υπενθυμίζοντας ότι στη ΔΕΗ το 51% εξακολουθεί να το κατέχει το δημόσιο. «Μπορεί λοιπόν μια δημόσια επιχείρηση να γίνει απολύτως ανταγωνιστική αρκεί να υπάρχει σχέδιο, αποφασιστικότητα, διαδικασίες και πρώτα και πάνω από όλα οι άνθρωποι που θα υλοποιήσουν αυτό το σχέδιο», σημείωσε.

Πρόσθεσε δε ότι η ΔΕΗ μετατρέπεται σε μια δημόσια επιχείρηση η οποία αυξάνοντας τον πλούτο της, αυξάνει και τον εθνικό πλούτο και έδωσε συγχαρητήρια τόσο στην ηγεσία και στελέχη της όσο και σε κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο ξεχωριστά. «Όλοι έβαλαν πλάτη όχι απλά για να φύγουμε από τον κίνδυνο της κατάρρευσης αλλά για το γεγονός ότι η τιμή της επιχείρησης έχει τριπλασιαστεί και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μακροπρόθεσμων επενδυτών. Θα μπορούσε κανείς να χρησιμοποιήσει δίχως επιφύλαξη έναν όρο που έχει φθαρεί: Ναι, η ΔΕΗ αποτελεί ένα υποδειγματικό success story», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα βήματα για μείωση του κόστους ενέργειας το οποίο, είπε, σε συνδυασμό με τις ιδιωτικοποιήσεις θα τονώσει τον ανταγωνισμό και τις επενδύσεις στις υποδομές ωφελώντας ιδιώτες, καταναλωτές και επιχειρήσεις.

Εξορθολογισμός του πλαισίου αδειοδότησης για ανανεώσιμες πηγές

Αναφερόμενος στο μέλλον της επιχείρησης και στη στροφή της από τα ρυπογόνα και ζημιογόνα ορυκτά καύσιμα σε καθαρές και φτηνές πηγές ενέργειας, είπε χαρακτηριστικά ότι ήταν αδιανόητο, ανεξήγητο και αδικαιολόγητο πώς ο κυρίαρχος παίκτης στην αγορά ενέργειας είχε μερίδιο στις ανανεώσιμες πηγές που με το ζόρι έφτανε το 3%.

Είπε επ'αυτού ότι υπάρχει πολύ καλό επενδυτικό κλίμα το οποίο καθιστά απαραίτητο τον εξορθολογισμό του πλαισίου αδειοδότησης για ανανεώσιμες πηγές.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι σύντομα θα υπάρξει ένα πιο σύγχρονο πλαίσιο για την κατασκευή μονάδων αποθήκευσης ενέργειας και για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα ενώ μίλησε και για τη νέα διάσταση στη σχέση της ΔΕΗ με τους πελάτες της.

«Μεγάλη σημασία αποδίδω στη γρήγορη εγκατάσταση των έξυπνων μετρητών. Το βασικό κέρδος από αυτή τη σημαντικότατη επένδυση είναι ότι οι ίδιοι οι καταναλωτές θα μετατρέπονται ταυτόχρονα και σε παραγωγούς έξυπνης, καθαρής ενέργειας», υπογράμμισε.

Έχουμε εθνικό στρατηγικό σχέδιο στη μεταλιγνιτική εποχή

Ξεχωριστή αναφορά έκανε στο σχέδιο απολιγνιτοποίησης. Είπε πως όταν πριν από ένα χρόνο στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ανακοίνωσε το σχέδιο απεξάρτησης από το λιγνίτη, ήξερε ότι έβαζε τον πήχυ των προσδοκιών πολύ ψηλά. «Είμαι ικανοποιημένος από τη δουλειά που έχει γίνει για να μπορέσουμε να έχουμε εθνικό στρατηγικό σχέδιο στη μεταλιγνιτική εποχή. Σχέδιο που βρίσκεται ήδη σε διαβούλευση και πιστοποιεί τη σημασία που δίνουμε σε αυτό το εμβληματικό έργο. Μια μετάβαση που θα είναι επωφελής για τις τοπικές κοινωνίες», ανέφερε τονίζοντας ότι αυτή η διαδικασία θα ανακουφίσει το περιβάλλον, θα αναμορφώσει το παραγωγικό μοντέλο και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. «Ήδη έχουμε πολλά αξιόπιστα επενδυτικά σχέδια που θα καλύψουν τις χαμένες θέσεις», διαβεβαίωσε.

Η ΔΕΗ στάθηκε πυλώνας για την εθνική πρόοδο, την εθνική προκοπή

Μιλώντας για τα 70 χρόνια της ΔΕΗ, ανέφερε πως ο ηλεκτρισμός έφτασε και στο τελευταίο χωριό της πατρίδας μας. «Η ΔΕΗ στάθηκε πυλώνας για την εθνική πρόοδο, την εθνική προκοπή. Χαίρομαι που η ΔΕΗ γιορτάζει τα γενέθλιά της παρέχοντας νέες μειώσεις, εκπτώσεις για όλους τους καταναλωτές, ειδικά τους πιο ευάλωτους. Προσφέροντας ταυτόχρονα για τον τόπο ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα αυξήσει συνολικά τον εθνικό πλούτο και την απασχόληση», επισήμανε ενώ είπε πως όλα αυτά αποτυπώνονται στο νέο λογότυπο της εταιρείας το οποίο το χαρακτήρισε σύγχρονο και καλαίσθητο. «Περιγράφει μια επιχείρηση η οποία πρέπει να είναι σε διαρκή κίνηση, σε διαρκή εξέλιξη, ένα με το μέλλον. Το μέλλον της ΔΕΗ της ανήκει, το μέλλον της ΔΕΗ μας ανήκει. Χρόνια πολλά και πολλές επιτυχίες», είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΗ: Σταθερά τιμολόγια - Αποκλιμάκωση στην αγορά χονδρικής
ΔΕΗ: Σταθερά τιμολόγια - Αποκλιμάκωση στην αγορά χονδρικής
Εικόνα αποκλιμάκωσης των πιέσεων στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας προκύπτει από τις εξελίξεις στο Χρηματιστήριο Ενέργειας τις τελευταίες ημέρες.
ΔΕΗ: Σταθερά τιμολόγια - Αποκλιμάκωση στην αγορά χονδρικής
ΔΕΗ: Ο Κ. Νάζος νέος Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Ενέργειας
ΔΕΗ: Ο Κ. Νάζος νέος Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Ενέργειας
Εργάζεται στη ΔEΗ επί 16 χρόνια ως στέλεχος αποκλειστικά της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ενέργειας, με κύριο αντικείμενο τη μοντελοποίηση ενεργειακών αγορών.
ΔΕΗ: Ο Κ. Νάζος νέος Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Ενέργειας
H Fitch αξιολογεί για πρώτη φορά την πιστοληπτική ικανότητα της ΔΕΗ
H Fitch αξιολογεί για πρώτη φορά την πιστοληπτική ικανότητα της ΔΕΗ
Μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση BB-. Σταθερή προοπτική. Όφελος από τη στροφή στις ΑΠΕ και την επιτάχυνση της απολιγνιτοποίησης
H Fitch αξιολογεί για πρώτη φορά την πιστοληπτική ικανότητα της ΔΕΗ
Πώς θίγεται ανεπανόρθωτα η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής βιομηχανίας
Πώς θίγεται ανεπανόρθωτα η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής βιομηχανίας
Η ΔΕΗ εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο απολαμβάνει και δικαίως την στήριξη της κυβέρνησης και συνεπακόλουθα του αρμόδιου υπουργείου.
Πώς θίγεται ανεπανόρθωτα η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής βιομηχανίας