Συμμετοχή Eurobank - Παγκρήτιας στο Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης

NEWSROOM
Συμμετοχή Eurobank - Παγκρήτιας στο Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης
Φωτο: Shutterstock

Δυο ακόμη νέες τράπεζες θα συμμετάσχουν στο Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς Eurobank και Παγκρήτια Τράπεζα, υπέγραψαν επιχειρησιακές συμβάσεις με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο εν λόγω Ταμείο συμμετέχουν πλέον επτά τράπεζες, έχοντας συνολικά χαρτοφυλάκιο δανείων της τάξης των 480 εκατ. ευρώ.

Την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή των δυο τραπεζών στο Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί «γεγονός που διευρύνει περαιτέρω τις δυνατότητες παροχής ρευστότητας με ανταγωνιστικούς όρους στους επενδυτές μας. Το μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής από τις Τράπεζες στο χρηματοδοτικό αυτό εργαλείο του ΠΑΑ, προϊόν του σχεδιασμού και της άριστης συνεργασίας του υπουργείου και της Διαχειριστικής μας Αρχής με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, αποδεικνύει τη δυναμική του αγροδιατροφικού τομέα της πατρίδας μας σε μια κρίσιμη οικονομική συγκυρία και θωρακίζει ακόμη περισσότερο την αγροτική μας οικονομία για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της πανδημίας και τις νέες προκλήσεις».

Με αυτό το χρηματοδοτικό εργαλείο και της εγγύησης που παρέχεται, δίνεται η δυνατότητα επιλέξιμων επενδύσεων σε αγρότες, αγροτικούς συνεταιρισμούς, ομάδες και οργανώσεις παραγωγών, καθώς και ιδιωτικές επιχειρήσεις σε συγκεκριμένους κλάδους της μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων.

Οι χρηματοδοτήσεις θα χορηγούνται με τη μορφή μακροπρόθεσμου δανείου για την κάλυψη των παγίων δαπανών και των επενδυτικών σχεδίων των επιχειρήσεων, που έχουν ενταχθεί σε δράσεις του ΠΑΑ 2014 - 2020 (Σχέδια Βελτίωσης και Μεταποίησης) ή υλοποιούν συναφείς επενδύσεις, καθώς και με τη μορφή κεφαλαίου κίνησης για δαπάνες που είναι άμεσα συνδεδεμένες με την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου.

Το ποσό της χρηματοδότησης ανά δικαιούχο κυμαίνεται από 10.000 ευρώ έως και 5.000.000 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ